Paul van Trigt is vleeswaren en worstdeskundige. Speciaal voor www.gastropedia.tv laat hij zien je zelf thuis Bockworst kan maken. En Arjan Buwalda van het Dutch BBQ Team laat je dit zien op de Treager de worst rookt. Recept grove bockworst van Zeeuws scharrelvarken Grondstoffen 2 kilogram doorregen varkensvlees 0,5 kilogram doorregen rund- […]
De geschiedenis van rookworst
In het hart van de Nederlandse culinaire traditie prijkt de rookworst, een vleesproduct met een rijke die geschiedenis teruggaat tot de 19e eeuw. Hoewel de oorsprong van dit iconische gerecht
Geschiedenis BBQ-braadworst
Hoewel de geschiedenis van de worst ongeveer 200 jaar teruggaat als een manier om vlees te bewaren het verwerken van vleesresten en orgaanvlees Braadworst is waarschijnlijk de oudste worst die er is, daar stam onze BBQ-worst ook vanaf. In Duitsland is nog altijd een discussie tussen de Franken en Thüringen wie als eerste de braadworst […]
Geschiedenis van droge worst
Vlees kon men vroeger niet al te lang bewaren. Een oplossing hiervoor was het pekelen, roken of drogen van vlees en of worst. Gedroogde worsten die gedroogd waren, waren waren lang te bewaren en makkelijk op te bergen door ze aan de zolderbalken te hangen of in het rookkanaal van de schoorsteen. Gemakkelijk tijdens de […]
Paul van Trigt maakt droge worst van Iberico varken.
Droge worst wisselt erg per regio en per slager. Hierbij laat worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt zien hoe je de perfecte droge worst zelf kunt maken. Op deze video ziet u hoe droge worst met kruidnagel van het Iberico varken gemaakt wordt. Kijk op meer video’s over worst maken en culinaire tip op www.gastropedia.tv […]
SALAMI’S
Salami is inmiddels over de -gehele wereld een begrip geworden. Het product is van Italiaanse oorsprong. Vroeger werd het bereid van ezel- of muildiervlees, maar tegenwoordig bestaat het uit een mengsel van paardenvlees, rundvlees, varkensvlees en spek. Op smaak gebracht met ui en knoflook en een aantal kruiden. Omdat salami, zoals zoveel traditionele harde worstsoorten […]
WILDZWIJNSALAMI
Herkomst: Duitsland. Hoofdbestanddelen: iets doorregen wildzwijn. Toevoegingen: peper, knoflook, kruidnagel, rode wijn, pekelzout. Natuurdarm: runderzakeind. Bereiding: verkleinen – mengen – afvullen – rijpen – drogen. Structuur: grof (5 mm). Bijzonderheden: zeer magere -salamisoort.