{"id":11695,"date":"2015-11-19T12:29:40","date_gmt":"2015-11-19T11:29:40","guid":{"rendered":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/?post_type=article&p=11695"},"modified":"2015-11-19T12:29:40","modified_gmt":"2015-11-19T11:29:40","slug":"rauw-ei","status":"publish","type":"article","link":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/rauw-ei\/","title":{"rendered":"RAUW EI"},"content":{"rendered":"

Er is een minimale kans dat een ei besmet is met de gevreesde de salmonellabacterie (Salmonella enteritidis) die voedselvergiftiging kan veroorzaken. In de eiersector zijn inmiddels uitgebreid maatregelen genomen om de kans erop verder te verkleinen. Voor alle zekerheid is het raadzaam bij het gebruik van rauwe eieren in gerechten als bavarois of tiramisu de volgende regels in acht te nemen:<\/p>\n

1. Werk hygi\u00ebnisch.<\/p>\n

2. Gebruik verse eieren.<\/p>\n

3. Gebruik schone en gave eieren.<\/p>\n

4. Bereid een gerecht met rauw ei kort v\u00f3\u00f3r het gebruik.<\/p>\n

5. Let op persoonlijke hygi\u00ebne en gebruik schone materialen.<\/p>\n

6. Bewaar gerechten met rauw ei tot de consumptie in de koelkast.<\/p>\n

7. Bewaar geen restjes van rauweeiergerechten.<\/p>\n

In Nederland heeft het Staatstoezicht op de Volksgezondheid in 1989 geadviseerd aan risicog roepen bij voorkeur geen rauwe-eiergerechten te serveren. Het gaat om zieken, herstellenden, zwangeren, bejaarden en kinderen beneden 5 jaar<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Er is een minimale kans dat een ei besmet is met de gevreesde de salmonellabacterie (Salmonella enteritidis) die voedselvergiftiging kan veroorzaken. In de eiersector zijn inmiddels uitgebreid maatregelen genomen om de kans erop verder te verkleinen. Voor alle zekerheid is het raadzaam bij het gebruik van rauwe eieren in gerechten als bavarois of tiramisu de […]<\/p>\n","protected":false},"author":7,"featured_media":0,"template":"","format":"standard","meta":{"_genesis_hide_title":false,"_genesis_hide_breadcrumbs":false,"_genesis_hide_singular_image":false,"_genesis_hide_footer_widgets":false,"_genesis_custom_body_class":"","_genesis_custom_post_class":"","_genesis_layout":"","footnotes":""},"article_category":[53],"article_term":[],"yoast_head":"\nRAUW EI • Gastropedia<\/title>\n<meta name=\"robots\" content=\"index, follow, max-snippet:-1, max-image-preview:large, max-video-preview:-1\" \/>\n<link rel=\"canonical\" href=\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/rauw-ei\/\" \/>\n<meta property=\"og:locale\" content=\"nl_NL\" \/>\n<meta property=\"og:type\" content=\"article\" \/>\n<meta property=\"og:title\" content=\"RAUW EI • Gastropedia\" \/>\n<meta property=\"og:description\" content=\"Er is een minimale kans dat een ei besmet is met de gevreesde de salmonellabacterie (Salmonella enteritidis) die voedselvergiftiging kan veroorzaken. In de eiersector zijn inmiddels uitgebreid maatregelen genomen om de kans erop verder te verkleinen. Voor alle zekerheid is het raadzaam bij het gebruik van rauwe eieren in gerechten als bavarois of tiramisu de […]\" \/>\n<meta property=\"og:url\" content=\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/rauw-ei\/\" \/>\n<meta property=\"og:site_name\" content=\"Gastropedia\" \/>\n<meta property=\"article:publisher\" content=\"https:\/\/www.facebook.com\/gastropedia.nl\" \/>\n<meta name=\"twitter:card\" content=\"summary_large_image\" \/>\n<meta name=\"twitter:label1\" content=\"Geschatte leestijd\" \/>\n\t<meta name=\"twitter:data1\" content=\"1 minuut\" \/>\n<script type=\"application\/ld+json\" class=\"yoast-schema-graph\">{\"@context\":\"https:\/\/schema.org\",\"@graph\":[{\"@type\":\"WebPage\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/rauw-ei\/\",\"url\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/rauw-ei\/\",\"name\":\"RAUW EI • Gastropedia\",\"isPartOf\":{\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website\"},\"datePublished\":\"2015-11-19T11:29:40+00:00\",\"dateModified\":\"2015-11-19T11:29:40+00:00\",\"breadcrumb\":{\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/rauw-ei\/#breadcrumb\"},\"inLanguage\":\"nl-NL\",\"potentialAction\":[{\"@type\":\"ReadAction\",\"target\":[\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/rauw-ei\/\"]}]},{\"@type\":\"BreadcrumbList\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/rauw-ei\/#breadcrumb\",\"itemListElement\":[{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":1,\"name\":\"Home\",\"item\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/\"},{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":2,\"name\":\"Artikelen\",\"item\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/\"},{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":3,\"name\":\"Productinformatie\",\"item\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/articles\/productinformatie\/\"},{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":4,\"name\":\"Eieren\",\"item\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/articles\/productinformatie\/eieren\/\"},{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":5,\"name\":\"RAUW EI\"}]},{\"@type\":\"WebSite\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website\",\"url\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/\",\"name\":\"Gastropedia\",\"description\":\"\",\"potentialAction\":[{\"@type\":\"SearchAction\",\"target\":{\"@type\":\"EntryPoint\",\"urlTemplate\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/?s={search_term_string}\"},\"query-input\":\"required name=search_term_string\"}],\"inLanguage\":\"nl-NL\"}]}<\/script>\n<!-- \/ Yoast SEO plugin. -->","yoast_head_json":{"title":"RAUW EI • Gastropedia","robots":{"index":"index","follow":"follow","max-snippet":"max-snippet:-1","max-image-preview":"max-image-preview:large","max-video-preview":"max-video-preview:-1"},"canonical":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/rauw-ei\/","og_locale":"nl_NL","og_type":"article","og_title":"RAUW EI • Gastropedia","og_description":"Er is een minimale kans dat een ei besmet is met de gevreesde de salmonellabacterie (Salmonella enteritidis) die voedselvergiftiging kan veroorzaken. In de eiersector zijn inmiddels uitgebreid maatregelen genomen om de kans erop verder te verkleinen. Voor alle zekerheid is het raadzaam bij het gebruik van rauwe eieren in gerechten als bavarois of tiramisu de […]","og_url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/rauw-ei\/","og_site_name":"Gastropedia","article_publisher":"https:\/\/www.facebook.com\/gastropedia.nl","twitter_card":"summary_large_image","twitter_misc":{"Geschatte leestijd":"1 minuut"},"schema":{"@context":"https:\/\/schema.org","@graph":[{"@type":"WebPage","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/rauw-ei\/","url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/rauw-ei\/","name":"RAUW EI • Gastropedia","isPartOf":{"@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website"},"datePublished":"2015-11-19T11:29:40+00:00","dateModified":"2015-11-19T11:29:40+00:00","breadcrumb":{"@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/rauw-ei\/#breadcrumb"},"inLanguage":"nl-NL","potentialAction":[{"@type":"ReadAction","target":["https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/rauw-ei\/"]}]},{"@type":"BreadcrumbList","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/rauw-ei\/#breadcrumb","itemListElement":[{"@type":"ListItem","position":1,"name":"Home","item":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/"},{"@type":"ListItem","position":2,"name":"Artikelen","item":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/"},{"@type":"ListItem","position":3,"name":"Productinformatie","item":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/articles\/productinformatie\/"},{"@type":"ListItem","position":4,"name":"Eieren","item":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/articles\/productinformatie\/eieren\/"},{"@type":"ListItem","position":5,"name":"RAUW EI"}]},{"@type":"WebSite","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website","url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/","name":"Gastropedia","description":"","potentialAction":[{"@type":"SearchAction","target":{"@type":"EntryPoint","urlTemplate":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/?s={search_term_string}"},"query-input":"required name=search_term_string"}],"inLanguage":"nl-NL"}]}},"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article\/11695"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/article"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/7"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article\/11695\/revisions"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=11695"}],"wp:term":[{"taxonomy":"article_category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article_category?post=11695"},{"taxonomy":"article_term","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article_term?post=11695"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}