{"id":12020,"date":"2015-11-19T16:44:16","date_gmt":"2015-11-19T15:44:16","guid":{"rendered":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/?post_type=article&p=12020"},"modified":"2015-12-04T16:04:58","modified_gmt":"2015-12-04T15:04:58","slug":"bakkersgist","status":"publish","type":"article","link":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/bakkersgist\/","title":{"rendered":"BAKKERSGIST"},"content":{"rendered":"

Bakkersgist is een eencellig micro-organisme dat Saccharomyces cerevisiae wordt genoemd. Bakkersgist wordt het meest gebruikt voor het rijzen van brooddegen, waardoor een luchtig product ontstaat. Het rijzen van het brood wordt veroorzaakt door het door het bakkersgist geproduceerde koolzuurgas dat in het deeg wordt vastgehouden door de eiwit- of glutenstrengen.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Bakkersgist is een eencellig micro-organisme dat Saccharomyces cerevisiae wordt genoemd. Bakkersgist wordt het meest gebruikt voor het rijzen van brooddegen, waardoor een luchtig product ontstaat. Het rijzen van het brood wordt veroorzaakt door het door het bakkersgist geproduceerde koolzuurgas dat in het deeg wordt vastgehouden door de eiwit- of glutenstrengen.<\/p>\n","protected":false},"author":7,"featured_media":0,"template":"","format":"standard","meta":{"_genesis_hide_title":false,"_genesis_hide_breadcrumbs":false,"_genesis_hide_singular_image":false,"_genesis_hide_footer_widgets":false,"_genesis_custom_body_class":"","_genesis_custom_post_class":"","_genesis_layout":"","footnotes":""},"article_category":[79],"article_term":[],"yoast_head":"\nBAKKERSGIST • Gastropedia<\/title>\n<meta name=\"robots\" content=\"index, follow, max-snippet:-1, max-image-preview:large, max-video-preview:-1\" \/>\n<link rel=\"canonical\" href=\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/bakkersgist\/\" \/>\n<meta property=\"og:locale\" content=\"nl_NL\" \/>\n<meta property=\"og:type\" content=\"article\" \/>\n<meta property=\"og:title\" content=\"BAKKERSGIST • Gastropedia\" \/>\n<meta property=\"og:description\" content=\"Bakkersgist is een eencellig micro-organisme dat Saccharomyces cerevisiae wordt genoemd. Bakkersgist wordt het meest gebruikt voor het rijzen van brooddegen, waardoor een luchtig product ontstaat. Het rijzen van het brood wordt veroorzaakt door het door het bakkersgist geproduceerde koolzuurgas dat in het deeg wordt vastgehouden door de eiwit- of glutenstrengen.\" \/>\n<meta property=\"og:url\" content=\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/bakkersgist\/\" \/>\n<meta property=\"og:site_name\" content=\"Gastropedia\" \/>\n<meta property=\"article:publisher\" content=\"https:\/\/www.facebook.com\/gastropedia.nl\" \/>\n<meta property=\"article:modified_time\" content=\"2015-12-04T15:04:58+00:00\" \/>\n<meta name=\"twitter:card\" content=\"summary_large_image\" \/>\n<script type=\"application\/ld+json\" class=\"yoast-schema-graph\">{\"@context\":\"https:\/\/schema.org\",\"@graph\":[{\"@type\":\"WebPage\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/bakkersgist\/\",\"url\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/bakkersgist\/\",\"name\":\"BAKKERSGIST • Gastropedia\",\"isPartOf\":{\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website\"},\"datePublished\":\"2015-11-19T15:44:16+00:00\",\"dateModified\":\"2015-12-04T15:04:58+00:00\",\"breadcrumb\":{\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/bakkersgist\/#breadcrumb\"},\"inLanguage\":\"nl-NL\",\"potentialAction\":[{\"@type\":\"ReadAction\",\"target\":[\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/bakkersgist\/\"]}]},{\"@type\":\"BreadcrumbList\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/bakkersgist\/#breadcrumb\",\"itemListElement\":[{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":1,\"name\":\"Home\",\"item\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/\"},{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":2,\"name\":\"Artikelen\",\"item\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/\"},{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":3,\"name\":\"Productinformatie\",\"item\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/articles\/productinformatie\/\"},{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":4,\"name\":\"Brood\",\"item\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/articles\/productinformatie\/brood\/\"},{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":5,\"name\":\"Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten\",\"item\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/articles\/productinformatie\/brood\/grondstoffen-brood\/\"},{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":6,\"name\":\"BAKKERSGIST\"}]},{\"@type\":\"WebSite\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website\",\"url\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/\",\"name\":\"Gastropedia\",\"description\":\"\",\"potentialAction\":[{\"@type\":\"SearchAction\",\"target\":{\"@type\":\"EntryPoint\",\"urlTemplate\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/?s={search_term_string}\"},\"query-input\":\"required name=search_term_string\"}],\"inLanguage\":\"nl-NL\"}]}<\/script>\n<!-- \/ Yoast SEO plugin. -->","yoast_head_json":{"title":"BAKKERSGIST • Gastropedia","robots":{"index":"index","follow":"follow","max-snippet":"max-snippet:-1","max-image-preview":"max-image-preview:large","max-video-preview":"max-video-preview:-1"},"canonical":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/bakkersgist\/","og_locale":"nl_NL","og_type":"article","og_title":"BAKKERSGIST • Gastropedia","og_description":"Bakkersgist is een eencellig micro-organisme dat Saccharomyces cerevisiae wordt genoemd. Bakkersgist wordt het meest gebruikt voor het rijzen van brooddegen, waardoor een luchtig product ontstaat. Het rijzen van het brood wordt veroorzaakt door het door het bakkersgist geproduceerde koolzuurgas dat in het deeg wordt vastgehouden door de eiwit- of glutenstrengen.","og_url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/bakkersgist\/","og_site_name":"Gastropedia","article_publisher":"https:\/\/www.facebook.com\/gastropedia.nl","article_modified_time":"2015-12-04T15:04:58+00:00","twitter_card":"summary_large_image","schema":{"@context":"https:\/\/schema.org","@graph":[{"@type":"WebPage","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/bakkersgist\/","url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/bakkersgist\/","name":"BAKKERSGIST • Gastropedia","isPartOf":{"@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website"},"datePublished":"2015-11-19T15:44:16+00:00","dateModified":"2015-12-04T15:04:58+00:00","breadcrumb":{"@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/bakkersgist\/#breadcrumb"},"inLanguage":"nl-NL","potentialAction":[{"@type":"ReadAction","target":["https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/bakkersgist\/"]}]},{"@type":"BreadcrumbList","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/bakkersgist\/#breadcrumb","itemListElement":[{"@type":"ListItem","position":1,"name":"Home","item":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/"},{"@type":"ListItem","position":2,"name":"Artikelen","item":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/"},{"@type":"ListItem","position":3,"name":"Productinformatie","item":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/articles\/productinformatie\/"},{"@type":"ListItem","position":4,"name":"Brood","item":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/articles\/productinformatie\/brood\/"},{"@type":"ListItem","position":5,"name":"Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten","item":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/articles\/productinformatie\/brood\/grondstoffen-brood\/"},{"@type":"ListItem","position":6,"name":"BAKKERSGIST"}]},{"@type":"WebSite","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website","url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/","name":"Gastropedia","description":"","potentialAction":[{"@type":"SearchAction","target":{"@type":"EntryPoint","urlTemplate":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/?s={search_term_string}"},"query-input":"required name=search_term_string"}],"inLanguage":"nl-NL"}]}},"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article\/12020"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/article"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/7"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article\/12020\/revisions"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=12020"}],"wp:term":[{"taxonomy":"article_category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article_category?post=12020"},{"taxonomy":"article_term","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article_term?post=12020"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}