{"id":12296,"date":"2015-11-20T13:04:31","date_gmt":"2015-11-20T12:04:31","guid":{"rendered":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/?post_type=article&p=12296"},"modified":"2020-03-28T16:07:45","modified_gmt":"2020-03-28T15:07:45","slug":"appel","status":"publish","type":"article","link":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/appel\/","title":{"rendered":"APPEL (Malus communis)."},"content":{"rendered":"
\"Appel<\/a>

Appel (Bramley\u2019s Seedling)<\/p><\/div>\n

Afhankelijk van het appelras: ronde, langwerpige of afgeplatte vruchten in kleuren die vari\u00ebren van bloedrood tot bleekgroen. Het vruchtvlees is, eveneens afhankelijk van het ras, zuur, zoetzuur of zoet (met alle gradaties daartussen) en kan zowel stevig zijn als neigen naar meligheid. Ook de afmetingen lopen zeer uiteen. De op de Europese markt courante rassen hebben zelden vruchten die groter zijn dan ca. 15 cm, maar er zijn rassen bekend met veel grotere. Oorsprong: Waarschijnlijk Centraal Azi\u00eb. Hierbij een aantal rassen: Alkmene, Benoni, Bramley\u2019s Seedling, Cox\u2019s Orange Pippin, Discovery, Elstar, Gloster 69, Golden Delicious, Granny Smith, Idared, Oza Golden, James Grieve, Jonagold, Karmijn de Sonnaville, Lombarts Calville, Mantet, Morgenduft, Red Delicious, Schone van Boskoop, Starking, Sterappel, Summerred, Tydeman\u2019s Early, Winston, Yellow Transparant<\/p>\n\n\t\t