{"id":40864,"date":"2017-02-12T13:05:53","date_gmt":"2017-02-12T12:05:53","guid":{"rendered":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/?post_type=article&p=40864"},"modified":"2023-01-22T09:37:16","modified_gmt":"2023-01-22T08:37:16","slug":"zuurvlees","status":"publish","type":"article","link":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/","title":{"rendered":"ZUURVLEES"},"content":{"rendered":"
\n
\"Friet
Friet met Stoofvlees<\/figcaption><\/figure><\/div>\n\n\n

Zuurvlees wordt gemaakt van rund, paard en of varkensvlees, aangemaakte suiker, zout, peper appelstroop<\/a> (cruciaal onderdeel wat vaak een familiegeheim is), bier<\/a>, laurierblad<\/a> en een gesnipperde ui<\/a>. Om het geheel zacht te maken wordt azijn toegevoegd.<\/p>\n\n\n\n

Zuurvlees is een Limburgs streekgerecht.<\/h2>\n\n\n\n

Zuurvlees lijkt op stoofvlees en hachee. De naam komt van het vooraf marineren van het vlees in azijn. Maar de smaak is, in tegenstelling tot hachee, zoet. Het zuur van de azijn wordt namelijk ruimschoots gecompenseerd door de toevoeging van peperkoek en stroop. <\/em><\/p>\n\n\n\n

Zuurvlees wordt vooral in zowel Nederlands als Belgisch Limburg gegeten, veelal bij frieten<\/a> of aardappelpuree.<\/a> Bij de frituur<\/a> in Limburg kan men meestal een frietje met zuurvlees krijgen, maar ook in veel restaurants en eetcaf\u00e9s, snackbars en eethuizen is zuurvlees te krijgen.<\/em><\/p>\n\n\n\n

<\/p>\n\n\n\n\n\n\n\n\n
\n
\n
Hoe is zuurvlees ontstaan?<\/strong><\/div>\n
 <\/div>\n
 <\/div>\n<\/div>\n
\n
\n
\n
\n
\n
Duitse onderzoeken stellen dat Julius Caesar op zijn veroveringstocht (rond 50 voor Christus) in azijn en wijn ingelegd vlees in kruiken meevoerde naar onze streken. <\/span><\/span><\/div>\n
 <\/div>\n
Waarom van oorsprong paardevlees<\/strong><\/div>\n
 <\/div>\n<\/div>\n
Rond 1800 slachtte de Franse cavalerie oude paarden die niet meer mee konden in de strijd. Oud paardenvlees is taai. Door er azijn aan toe te voegen, werden de spieren en pezen weer lekker mals. Tegenwoordig wordt het van meer soorten vlees gemaakt zoals rund en varkensvlees. <\/div>\n<\/div>\n<\/div>\n<\/div>\n<\/div>\n<\/td>\n<\/tr>\n<\/tbody>\n<\/table>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Zuurvlees wordt gemaakt van rund, paard en of varkensvlees, aangemaakte suiker, zout, peper appelstroop (cruciaal onderdeel wat vaak een familiegeheim is), bier, laurierblad en een gesnipperde ui. Om het geheel zacht te maken wordt azijn toegevoegd. Zuurvlees is een Limburgs streekgerecht. Zuurvlees lijkt op stoofvlees en hachee. De naam komt van het vooraf marineren van […]<\/p>\n","protected":false},"author":7,"featured_media":40981,"template":"","format":"standard","meta":{"_genesis_hide_title":false,"_genesis_hide_breadcrumbs":false,"_genesis_hide_singular_image":false,"_genesis_hide_footer_widgets":false,"_genesis_custom_body_class":"","_genesis_custom_post_class":"","_genesis_layout":"","footnotes":""},"article_category":[311],"article_term":[3379,3441,2535,3558,449,450,3448,391],"yoast_head":"\nZUURVLEES • Gastropedia<\/title>\n<meta name=\"description\" content=\"Zuurvlees wordt gemaakt van rund, paard en of varkensvlees. Aangemaakt suiker, zout, peper appelstroop (en daar zit vaak het familiegeheim i\" \/>\n<meta name=\"robots\" content=\"index, follow, max-snippet:-1, max-image-preview:large, max-video-preview:-1\" \/>\n<link rel=\"canonical\" href=\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/\" \/>\n<meta property=\"og:locale\" content=\"nl_NL\" \/>\n<meta property=\"og:type\" content=\"article\" \/>\n<meta property=\"og:title\" content=\"ZUURVLEES • Gastropedia\" \/>\n<meta property=\"og:description\" content=\"Zuurvlees wordt gemaakt van rund, paard en of varkensvlees. Aangemaakt suiker, zout, peper appelstroop (en daar zit vaak het familiegeheim i\" \/>\n<meta property=\"og:url\" content=\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/\" \/>\n<meta property=\"og:site_name\" content=\"Gastropedia\" \/>\n<meta property=\"article:publisher\" content=\"https:\/\/www.facebook.com\/gastropedia.nl\" \/>\n<meta property=\"article:modified_time\" content=\"2023-01-22T08:37:16+00:00\" \/>\n<meta property=\"og:image\" content=\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2017\/02\/Friet-met-Stoofvlees.jpg\" \/>\n\t<meta property=\"og:image:width\" content=\"486\" \/>\n\t<meta property=\"og:image:height\" content=\"634\" \/>\n\t<meta property=\"og:image:type\" content=\"image\/jpeg\" \/>\n<meta name=\"twitter:card\" content=\"summary_large_image\" \/>\n<meta name=\"twitter:label1\" content=\"Geschatte leestijd\" \/>\n\t<meta name=\"twitter:data1\" content=\"2 minuten\" \/>\n<script type=\"application\/ld+json\" class=\"yoast-schema-graph\">{\"@context\":\"https:\/\/schema.org\",\"@graph\":[{\"@type\":\"WebPage\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/\",\"url\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/\",\"name\":\"ZUURVLEES • Gastropedia\",\"isPartOf\":{\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website\"},\"primaryImageOfPage\":{\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/#primaryimage\"},\"image\":{\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/#primaryimage\"},\"thumbnailUrl\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2017\/02\/Friet-met-Stoofvlees.jpg\",\"datePublished\":\"2017-02-12T12:05:53+00:00\",\"dateModified\":\"2023-01-22T08:37:16+00:00\",\"description\":\"Zuurvlees wordt gemaakt van rund, paard en of varkensvlees. Aangemaakt suiker, zout, peper appelstroop (en daar zit vaak het familiegeheim i\",\"breadcrumb\":{\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/#breadcrumb\"},\"inLanguage\":\"nl-NL\",\"potentialAction\":[{\"@type\":\"ReadAction\",\"target\":[\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/\"]}]},{\"@type\":\"ImageObject\",\"inLanguage\":\"nl-NL\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/#primaryimage\",\"url\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2017\/02\/Friet-met-Stoofvlees.jpg\",\"contentUrl\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2017\/02\/Friet-met-Stoofvlees.jpg\",\"width\":486,\"height\":634,\"caption\":\"Friet met Stoofvlees\"},{\"@type\":\"BreadcrumbList\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/#breadcrumb\",\"itemListElement\":[{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":1,\"name\":\"Home\",\"item\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/\"},{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":2,\"name\":\"Artikelen\",\"item\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/\"},{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":3,\"name\":\"Algemeen\",\"item\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/articles\/algemeen\/\"},{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":4,\"name\":\"De snackbar\",\"item\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/articles\/algemeen\/de-snackbar\/\"},{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":5,\"name\":\"ZUURVLEES\"}]},{\"@type\":\"WebSite\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website\",\"url\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/\",\"name\":\"Gastropedia\",\"description\":\"\",\"potentialAction\":[{\"@type\":\"SearchAction\",\"target\":{\"@type\":\"EntryPoint\",\"urlTemplate\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/?s={search_term_string}\"},\"query-input\":\"required name=search_term_string\"}],\"inLanguage\":\"nl-NL\"}]}<\/script>\n<!-- \/ Yoast SEO plugin. -->","yoast_head_json":{"title":"ZUURVLEES • Gastropedia","description":"Zuurvlees wordt gemaakt van rund, paard en of varkensvlees. Aangemaakt suiker, zout, peper appelstroop (en daar zit vaak het familiegeheim i","robots":{"index":"index","follow":"follow","max-snippet":"max-snippet:-1","max-image-preview":"max-image-preview:large","max-video-preview":"max-video-preview:-1"},"canonical":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/","og_locale":"nl_NL","og_type":"article","og_title":"ZUURVLEES • Gastropedia","og_description":"Zuurvlees wordt gemaakt van rund, paard en of varkensvlees. Aangemaakt suiker, zout, peper appelstroop (en daar zit vaak het familiegeheim i","og_url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/","og_site_name":"Gastropedia","article_publisher":"https:\/\/www.facebook.com\/gastropedia.nl","article_modified_time":"2023-01-22T08:37:16+00:00","og_image":[{"width":486,"height":634,"url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2017\/02\/Friet-met-Stoofvlees.jpg","type":"image\/jpeg"}],"twitter_card":"summary_large_image","twitter_misc":{"Geschatte leestijd":"2 minuten"},"schema":{"@context":"https:\/\/schema.org","@graph":[{"@type":"WebPage","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/","url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/","name":"ZUURVLEES • Gastropedia","isPartOf":{"@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website"},"primaryImageOfPage":{"@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/#primaryimage"},"image":{"@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/#primaryimage"},"thumbnailUrl":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2017\/02\/Friet-met-Stoofvlees.jpg","datePublished":"2017-02-12T12:05:53+00:00","dateModified":"2023-01-22T08:37:16+00:00","description":"Zuurvlees wordt gemaakt van rund, paard en of varkensvlees. Aangemaakt suiker, zout, peper appelstroop (en daar zit vaak het familiegeheim i","breadcrumb":{"@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/#breadcrumb"},"inLanguage":"nl-NL","potentialAction":[{"@type":"ReadAction","target":["https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/"]}]},{"@type":"ImageObject","inLanguage":"nl-NL","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/#primaryimage","url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2017\/02\/Friet-met-Stoofvlees.jpg","contentUrl":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2017\/02\/Friet-met-Stoofvlees.jpg","width":486,"height":634,"caption":"Friet met Stoofvlees"},{"@type":"BreadcrumbList","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/zuurvlees\/#breadcrumb","itemListElement":[{"@type":"ListItem","position":1,"name":"Home","item":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/"},{"@type":"ListItem","position":2,"name":"Artikelen","item":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/artikel\/"},{"@type":"ListItem","position":3,"name":"Algemeen","item":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/articles\/algemeen\/"},{"@type":"ListItem","position":4,"name":"De snackbar","item":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/articles\/algemeen\/de-snackbar\/"},{"@type":"ListItem","position":5,"name":"ZUURVLEES"}]},{"@type":"WebSite","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website","url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/","name":"Gastropedia","description":"","potentialAction":[{"@type":"SearchAction","target":{"@type":"EntryPoint","urlTemplate":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/?s={search_term_string}"},"query-input":"required name=search_term_string"}],"inLanguage":"nl-NL"}]}},"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article\/40864"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/article"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/7"}],"version-history":[{"count":10,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article\/40864\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":58299,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article\/40864\/revisions\/58299"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/40981"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=40864"}],"wp:term":[{"taxonomy":"article_category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article_category?post=40864"},{"taxonomy":"article_term","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/article_term?post=40864"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}