{"id":48095,"date":"2018-08-06T16:02:23","date_gmt":"2018-08-06T14:02:23","guid":{"rendered":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/?p=48095"},"modified":"2018-10-05T16:04:01","modified_gmt":"2018-10-05T14:04:01","slug":"sambal-of-chutney-catny","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/","title":{"rendered":"SAMBAL OF CHUTNEY (CATNY)"},"content":{"rendered":"

\"\"We kennen allemaal wel het hete spul sambal<\/a> genaamd maar wat is het nu precies en wat is een chutney? Valt dit ook onder \u2018het hete spul\u2019 De vraag is dan ook wat is Sambal en wat is Chutney Sambal is het Indonesisch<\/a> woord voor een condiment of toevoeging, een ingredi\u00ebnt dat traditioneel bestaat uit gemalen pepers, meestal erg heet. De pepers kunnen rauw of gebakken samen met andere ingredi\u00ebnten verwerkt worden. Chutney is een smaakmaker uit de Indiase keuken.<\/a> De oorsprong van het woord chutney komt uit het Hindi woord Catn\u00ef.  Chutneys worden meestal vers bereid met ingredi\u00ebnten met een sterke smaak en die toevallig beschikbaar zijn. De bereiding wijze kan verschillen van koken, bakken, of rauw verwerking.<\/p>\n

Ze worden dan gegeten bij gerechten met een zachte smaak zoals peulvruchten, brood en groentes. Chutneys zijn kant en klaar te koop maar meestal word deze zelf gemaakt net als de masala\u2019s ( hindi woord voor kruidenmengsels ). De koks zijn dan ook bijzonder trots op hun chutneys en de recepturen worden vaak generaties lang doorgegeven. In het begin van de 17e eeuw, rond 1600, werden chutneys voor het eerst naar Europese landen zoals Engeland en Frankrijk verscheept. Het waren luxeproducten. In de 19e eeuw kwamen industrieel bereide chutneymerken beschikbaar, speciaal aangepast aan de westerse smaak. <\/p>\n

Wanneer komen deze twee producten samen? Als Sita Danser<\/strong> een bedrijf start en verschillende sambals en chutneys bedenkt en deze in de markt zet. Haar achtergrond is een hindoestaanse moeder die erg van koken houd. Zij heeft Sita de basis bijgebracht van de chutneys en dan zijn er nog wat jeugd vrienden die haar het begrip sambal bijbrengen. Dit samen met haar eigen gevoel voor koken en creativiteit en we hebben Hottie Sambal
\nHottie Sambal maakt biologische sambals en chutneys van pepers en groentes. De pepers komen uit eigen teelt en de sambals worden gewoon in Nederland gemaakt. Meer over kunt u vinden op de volgende link.
 http:\/\/hottiesambal.nl\/<\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

We kennen allemaal wel het hete spul sambal genaamd maar wat is het nu precies en wat is een chutney? Valt dit ook onder \u2018het hete spul\u2019 De vraag is dan ook wat is Sambal en wat is Chutney Sambal is het Indonesisch woord voor een condiment of toevoeging, een ingredi\u00ebnt dat traditioneel bestaat uit […]<\/p>\n","protected":false},"author":7,"featured_media":48096,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_genesis_hide_title":false,"_genesis_hide_breadcrumbs":false,"_genesis_hide_singular_image":false,"_genesis_hide_footer_widgets":false,"_genesis_custom_body_class":"","_genesis_custom_post_class":"","_genesis_layout":"","footnotes":""},"categories":[1,2512],"tags":[2264,2263],"yoast_head":"\nSAMBAL OF CHUTNEY (CATNY) • Gastropedia<\/title>\n<meta name=\"description\" content=\"We kennen allemaal wel het hete spul sambal genaamd maar wat is het nu precies en wat is een chutney? Valt dit ook onder \u2018het hete spul\u2019 De vraag is dan ook\" \/>\n<meta name=\"robots\" content=\"index, follow, max-snippet:-1, max-image-preview:large, max-video-preview:-1\" \/>\n<link rel=\"canonical\" href=\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/\" \/>\n<meta property=\"og:locale\" content=\"nl_NL\" \/>\n<meta property=\"og:type\" content=\"article\" \/>\n<meta property=\"og:title\" content=\"SAMBAL OF CHUTNEY (CATNY) • Gastropedia\" \/>\n<meta property=\"og:description\" content=\"We kennen allemaal wel het hete spul sambal genaamd maar wat is het nu precies en wat is een chutney? Valt dit ook onder \u2018het hete spul\u2019 De vraag is dan ook\" \/>\n<meta property=\"og:url\" content=\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/\" \/>\n<meta property=\"og:site_name\" content=\"Gastropedia\" \/>\n<meta property=\"article:publisher\" content=\"https:\/\/www.facebook.com\/gastropedia.nl\" \/>\n<meta property=\"article:published_time\" content=\"2018-08-06T14:02:23+00:00\" \/>\n<meta property=\"article:modified_time\" content=\"2018-10-05T14:04:01+00:00\" \/>\n<meta property=\"og:image\" content=\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2018\/08\/Hottie-sambal.jpg\" \/>\n\t<meta property=\"og:image:width\" content=\"1024\" \/>\n\t<meta property=\"og:image:height\" content=\"583\" \/>\n\t<meta property=\"og:image:type\" content=\"image\/jpeg\" \/>\n<meta name=\"author\" content=\"John van de Ven\" \/>\n<meta name=\"twitter:card\" content=\"summary_large_image\" \/>\n<meta name=\"twitter:label1\" content=\"Geschreven door\" \/>\n\t<meta name=\"twitter:data1\" content=\"John van de Ven\" \/>\n\t<meta name=\"twitter:label2\" content=\"Geschatte leestijd\" \/>\n\t<meta name=\"twitter:data2\" content=\"2 minuten\" \/>\n<script type=\"application\/ld+json\" class=\"yoast-schema-graph\">{\"@context\":\"https:\/\/schema.org\",\"@graph\":[{\"@type\":\"WebPage\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/\",\"url\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/\",\"name\":\"SAMBAL OF CHUTNEY (CATNY) • Gastropedia\",\"isPartOf\":{\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website\"},\"primaryImageOfPage\":{\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/#primaryimage\"},\"image\":{\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/#primaryimage\"},\"thumbnailUrl\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2018\/08\/Hottie-sambal.jpg\",\"datePublished\":\"2018-08-06T14:02:23+00:00\",\"dateModified\":\"2018-10-05T14:04:01+00:00\",\"author\":{\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#\/schema\/person\/0fdaf8f8fad734f90d93d1fdb1544108\"},\"description\":\"We kennen allemaal wel het hete spul sambal genaamd maar wat is het nu precies en wat is een chutney? Valt dit ook onder \u2018het hete spul\u2019 De vraag is dan ook\",\"breadcrumb\":{\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/#breadcrumb\"},\"inLanguage\":\"nl-NL\",\"potentialAction\":[{\"@type\":\"ReadAction\",\"target\":[\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/\"]}]},{\"@type\":\"ImageObject\",\"inLanguage\":\"nl-NL\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/#primaryimage\",\"url\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2018\/08\/Hottie-sambal.jpg\",\"contentUrl\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2018\/08\/Hottie-sambal.jpg\",\"width\":1024,\"height\":583},{\"@type\":\"BreadcrumbList\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/#breadcrumb\",\"itemListElement\":[{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":1,\"name\":\"Home\",\"item\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/\"},{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":2,\"name\":\"Algemeen\",\"item\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/category\/algemeen\/\"},{\"@type\":\"ListItem\",\"position\":3,\"name\":\"SAMBAL OF CHUTNEY (CATNY)\"}]},{\"@type\":\"WebSite\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website\",\"url\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/\",\"name\":\"Gastropedia\",\"description\":\"\",\"potentialAction\":[{\"@type\":\"SearchAction\",\"target\":{\"@type\":\"EntryPoint\",\"urlTemplate\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/?s={search_term_string}\"},\"query-input\":\"required name=search_term_string\"}],\"inLanguage\":\"nl-NL\"},{\"@type\":\"Person\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#\/schema\/person\/0fdaf8f8fad734f90d93d1fdb1544108\",\"name\":\"John van de Ven\",\"image\":{\"@type\":\"ImageObject\",\"inLanguage\":\"nl-NL\",\"@id\":\"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#\/schema\/person\/image\/\",\"url\":\"https:\/\/secure.gravatar.com\/avatar\/f03cba894c80b8fa06a2fb67f79f2ba1?s=96&d=mm&r=g\",\"contentUrl\":\"https:\/\/secure.gravatar.com\/avatar\/f03cba894c80b8fa06a2fb67f79f2ba1?s=96&d=mm&r=g\",\"caption\":\"John van de Ven\"},\"sameAs\":[\"http:\/\/www.johnvandeven.com\"]}]}<\/script>\n<!-- \/ Yoast SEO plugin. -->","yoast_head_json":{"title":"SAMBAL OF CHUTNEY (CATNY) • Gastropedia","description":"We kennen allemaal wel het hete spul sambal genaamd maar wat is het nu precies en wat is een chutney? Valt dit ook onder \u2018het hete spul\u2019 De vraag is dan ook","robots":{"index":"index","follow":"follow","max-snippet":"max-snippet:-1","max-image-preview":"max-image-preview:large","max-video-preview":"max-video-preview:-1"},"canonical":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/","og_locale":"nl_NL","og_type":"article","og_title":"SAMBAL OF CHUTNEY (CATNY) • Gastropedia","og_description":"We kennen allemaal wel het hete spul sambal genaamd maar wat is het nu precies en wat is een chutney? Valt dit ook onder \u2018het hete spul\u2019 De vraag is dan ook","og_url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/","og_site_name":"Gastropedia","article_publisher":"https:\/\/www.facebook.com\/gastropedia.nl","article_published_time":"2018-08-06T14:02:23+00:00","article_modified_time":"2018-10-05T14:04:01+00:00","og_image":[{"width":1024,"height":583,"url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2018\/08\/Hottie-sambal.jpg","type":"image\/jpeg"}],"author":"John van de Ven","twitter_card":"summary_large_image","twitter_misc":{"Geschreven door":"John van de Ven","Geschatte leestijd":"2 minuten"},"schema":{"@context":"https:\/\/schema.org","@graph":[{"@type":"WebPage","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/","url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/","name":"SAMBAL OF CHUTNEY (CATNY) • Gastropedia","isPartOf":{"@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website"},"primaryImageOfPage":{"@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/#primaryimage"},"image":{"@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/#primaryimage"},"thumbnailUrl":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2018\/08\/Hottie-sambal.jpg","datePublished":"2018-08-06T14:02:23+00:00","dateModified":"2018-10-05T14:04:01+00:00","author":{"@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#\/schema\/person\/0fdaf8f8fad734f90d93d1fdb1544108"},"description":"We kennen allemaal wel het hete spul sambal genaamd maar wat is het nu precies en wat is een chutney? Valt dit ook onder \u2018het hete spul\u2019 De vraag is dan ook","breadcrumb":{"@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/#breadcrumb"},"inLanguage":"nl-NL","potentialAction":[{"@type":"ReadAction","target":["https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/"]}]},{"@type":"ImageObject","inLanguage":"nl-NL","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/#primaryimage","url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2018\/08\/Hottie-sambal.jpg","contentUrl":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2018\/08\/Hottie-sambal.jpg","width":1024,"height":583},{"@type":"BreadcrumbList","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2018\/08\/06\/sambal-of-chutney-catny\/#breadcrumb","itemListElement":[{"@type":"ListItem","position":1,"name":"Home","item":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/"},{"@type":"ListItem","position":2,"name":"Algemeen","item":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/category\/algemeen\/"},{"@type":"ListItem","position":3,"name":"SAMBAL OF CHUTNEY (CATNY)"}]},{"@type":"WebSite","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#website","url":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/","name":"Gastropedia","description":"","potentialAction":[{"@type":"SearchAction","target":{"@type":"EntryPoint","urlTemplate":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/?s={search_term_string}"},"query-input":"required name=search_term_string"}],"inLanguage":"nl-NL"},{"@type":"Person","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#\/schema\/person\/0fdaf8f8fad734f90d93d1fdb1544108","name":"John van de Ven","image":{"@type":"ImageObject","inLanguage":"nl-NL","@id":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/#\/schema\/person\/image\/","url":"https:\/\/secure.gravatar.com\/avatar\/f03cba894c80b8fa06a2fb67f79f2ba1?s=96&d=mm&r=g","contentUrl":"https:\/\/secure.gravatar.com\/avatar\/f03cba894c80b8fa06a2fb67f79f2ba1?s=96&d=mm&r=g","caption":"John van de Ven"},"sameAs":["http:\/\/www.johnvandeven.com"]}]}},"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/48095"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/7"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=48095"}],"version-history":[{"count":3,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/48095\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":48099,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/48095\/revisions\/48099"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/48096"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=48095"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=48095"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=48095"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}