{"id":59219,"date":"2023-12-20T09:24:08","date_gmt":"2023-12-20T08:24:08","guid":{"rendered":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/?p=59219"},"modified":"2023-12-20T09:33:45","modified_gmt":"2023-12-20T08:33:45","slug":"steun-natuur-wetenschapsjournalist-rypke-zeilmaker-bij-nieuw-onderzoek","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.gastropedia.nl\/2023\/12\/20\/steun-natuur-wetenschapsjournalist-rypke-zeilmaker-bij-nieuw-onderzoek\/","title":{"rendered":"Steun Natuur\/Wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker bij Nieuw onderzoek."},"content":{"rendered":"
\n
\"Rypke
Rypke Zeilmaker<\/figcaption><\/figure><\/div>\n\n\n

De intrek van glasaal is landelijk met 95% afgenomen\u2019. In iedere wet en nota over paling en binnenvisserij kom je dit getal tegen.  Van waterschap Vechtstromen tot de Nota Vis van het hoogheemraadschap Krimpenerwaard, en de campagnes van Sportvisserij Nederland, WNF, RAVON en hun powerpaling-\u2018factsheet”. De enige bron voor die claim is de glasaalindex op 1 locatie bij Den Oever, die in 1985 door mathematisch bioloog Willem Dekker statistisch werd bewerkt.<\/p>\n\n\n\n

Help Rypke Zeilmaker in zijn onderzoek om de onderste steen boven te krijgen en steun dit nieuwe wetenschaps journalistieke onderzoek, in de trant van Sjoemelnatuur: <\/strong><\/p>\n\n\n\n

Lees HIER verder<\/a> hoe u kan helpen en het complete verhaal.<\/strong><\/h3>\n\n\n\n

Wie is Rypke Zeilmaker. <\/strong><\/p>\n\n\n\n

\n
Rypke Zeilmaker werkte vanaf 2001 als natuur\/wetenschapsjournalist voor NRC Handelsblad, Trouw, Elsevier Weekblad, Het Parool, HP de Tijd en vele andere mainstreammedia, hielp het weblog Climategate.nl in 2010 oprichten, publiceerde boeken, rapporten, werkte als adviseur bij procedures in ecologische zaken en is nu dagelijks actief als infotainer op het Studiecentrum voor Natuurlijke Historie: Interessante Tijden. Meer over Rypke kunt u HIER <\/a><\/strong>vinden. <\/div>\n<\/td><\/tr><\/tbody><\/table><\/figure>\n\n\n\n