Tijdens de Week van de Slager vestigt Smaakacademie Achterhoek de aandacht op de indrukwekkende vakkennis van worstenmakers in de Achterhoek. Dit doen we door het organiseren van de Masterclass “De Achterhoek: Onderscheidend Vakmanschap & Charcuterie” op 17 april 2024.
Deze Masterclass, specifiek bedoeld voor Achterhoekse vakmensen, is de navolging van de goed bezochte Masterclass ‘’Puur Achterhoekse Charcuterie’’ (april ‘23). Tijdens de Masterclass zal de gerenommeerde vleeswarenexpert Paul van Trigt waardevolle feedback geven aan de deelnemers over hun ingediende producten. Zo ontvangt elk individu persoonlijke en opbouwende feedback, met als doel om de aanwezige kennis en vaardigheden te delen en te versterken. Het is dus geen wedstrijd met een prijs.
Elke slager in de Achterhoek (en vlak daarbuiten) kan zich aanmelden met een product. Dit is in ieder geval een gedroogde worst. Daarnaast is er ruimte voor een eigen product, geheel naar keuze. Wij ontvangen graag jullie aanmeldingen voor 15 maart via deze link. Er is plaats voor max. 20 producten en de deelname is kosteloos.
Doe mee aan de Masterclass en zet je zo samen met Smaakacademie Achterhoek in voor het behoud en versterken van het slagersvakmanschap. In samenwerking met de KNS, streven we ernaar om meer jonge vakmensen te betrekken bij dit mooie ambacht met nieuwe instroom van nieuwe eigenwijze vakmensen. Wil je graag dit vak leren en meedoen of ken je zo’n iemand? Neem dan contact op met Jeanne Steverink (jeanne@truefood.nl / 0654256007).