Droge sherry, droge vermout, orange bitters (stir)
Recepten
In de vele Grand Hotels en casino’s in de Verenigde Staten en het Cuba van voor 1959 ligt de oorsprong van de receptuur van cocktails en samengestelde dranken. Iedere (hotel)bar en elk casino probeerde zich te onderscheiden met de fantasierijkste cocktails en samengestelde dranken en de mooiste, exotische namen ervoor. Doel ervan was het uitgaanspubliek te binden. Niet alleen de ambiance, de showballetten en -orkesten bepaalden immers de keuze van de uitgaansgelegenheid, ook het showelement van de barkeeper speelde een grote rol in het entertainment. Drankjes worden soms alleen geroerd (stir) of door elkaar geschud (shake) maar ook wel gestapeld in allerlei kleuren en smaken (build). De ingrediënten kunnen variëren van vruchtensappen, vruchtenpuree, siropen, likeuren en gedistilleerd tot bouillon, room en melk. De tekeningen verwijzen u naar het juiste gereedschap en glas.
- 1
- 2
- 3
- …
- 14
- Volgende »
ALABAMA FIZZ
Gin, suikersiroop, citroensap, sodawater, takje munt (build)
ALASKA
Gin, gele Chartreuse (shake)
ALEXANDER
Gin, bruine crème de cacao, room (shake)
AMERICANO Campari
Rode vermout, sodawater (build)
AMSTERDAM 700
Wodka, apricot brandy, dry orange curaçao (stir)
ANGELO
Wodka, Galliano, Southern Comfort, ananassap, sinaasappelsap (shake)
APOTHEKER
Cognac, groene crème de menthe, Fernet Branca (build)
APPLE JACK
Calvados, triple sec, citroensap (shake)
B 52
Kahlúa, Bailey’s Irish Cream, Grand Marnier (build) shotglas,
BACARDI COCKTAIL
Bacardi rum (wit), citroensap, grenadine (shake)
BAHAMA MAMA
Donkere rum, crème de cassis, grenadine, ananassap, sinaasappelsap (shake)

- 1
- 2
- 3
- …
- 14
- Volgende »