Naald om pekel via een handpekelspuit te injecteren in het aderkanaal van hammen en schouders voor gekookte ham-soorten.
- 1
- 2
- 3
- …
- 7
- Volgende »
AFVLIESMACHINE
Machine die uitwendige vliezen en zenen verwijderd van grotere vleesdelen voor rauwe en gekookte vleeswaren.
AFZWOERDMACHINE
Deze machine staat in de grondstof-voorbereidingsruimte. Ze dient voor het afzwoerden van varkensvleesdelen. Tevens is ze geschikt voor het snijden van spekplaten voor de bereiding van b.v. Berliner leverworst, tongepastei en leverkaas. De machine is voorzien van een zogenoemd zwevend mes, waardoor ze kan worden afgesteld op het product en/of zwoerddikte.
BLOEDWORSTTRECHTER
Een trechtervorm waarmee bloedworst met grove stukken gekookte tong in darm kan worden afgevuld.
BLOKBORSTEL
Wordt gebruikt om hakblokken en snijplanken met zout schoon te borstelen. De borstel heeft stalen ‘haren’ van 1 mm breed.
CO-EXTRUSIEMACHINE
Een van de meest complete machines om vanaf het deeg een volledig gereed eindproduct te maken. De co-extrusiemachine legt een collageendarm om het deeg waarna het gedroogd, gerookt en gegaard word. Deze machine word in de vleeswarenindustrie vooral gebruikt voor de productie van rookworst en knakworst. Het is mogelijk binnen 45 minuten vanaf het rauwe […]
COLLOIDMOLEN
Deze machine wordt ook wel ‘doorloopcutter’ genoemd. Door middel van een trechter wordt het te verkleinen deeg in verticale richting door de messen en platen gestuurd. De machines zijn verrijdbaar en in staat deeg over te pompen naar de volgende bewerkingsfase bijvoorbeeld de afstopperij. De colloidmolen is zeer geschikt voor het maken van fijne degen […]
COMBIKAST
In de dry-aging koel klimaatkast (die speciaal door Alaska is ontworpen), wordt de luchtvochtigheid (85%), luchtcirculatie en temperatuur (tussen 0°C en 1°C) voortdurend streng gecontroleerd. Tijdens het rijpen in de cel – een proces dat minimaal 21 dagen duurt – verdampt het vocht in het vlees tot wel dertig procent en de natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er […]
CRYOGEENKAST
Kast voor het cryogeen koelen en vriezen met behulp van vloeibare stikstof (-195 °C) of vloeibaar koolzuur (-78 °C) Groot verschil tussen cryogene en conventionele koudetechnieken is niet alleen het temperatuurverschil, maar ook het feit dat het koelmedium in aanraking komt met het te koelen product. In deze fase van het proces is de vloeistof […]
CUTTER
Apparaat voor het snijden en vermengen van ingrediënten. Een cutter bestaat uit een gepolijste kom van roestvrij staal die bestand is tegen vocht, vet, kruiden, zuren, vleessappen etc. De kom heeft een maximum inhoud van 3 l. De cutter kan, afhankelijk van de capaciteit, 30 tot 300 kg per uur verwerken.
DESINFECTIE DISPENSER
De vraag naar desinfectiemiddelen neemt in deze tijd, met griepgolven en strenge hygiëne eisen, steeds verder toe. Virussen, bacteriën, allemaal aanwezig op deze wereld. Het wordt tijd om verstandig om te gaan met uw hygiëne. In de bus, de trein, de supermarkt, de buurtwinkel, de benzinepomp, het bankgebouw en overal waar veel publiek komt kunnen we […]
DESINFECTIEMIDDEL
Na het reinigen van gereedschappen, vloeren, werktafels en machines worden deze besproeid met een desinfectiemiddel om schadelijke micro–organismen te doden.

- 1
- 2
- 3
- …
- 7
- Volgende »