Op zaterdag 15 Oktober 2022 vindt het eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De organisatie van de wedstrijd ligt in handen van Gastropedia & Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, in samenwerking met de WBQA. Met deze wedstrijd willen we het culinair barbecueën met Hollands […]
- 1
- 2
- 3
- …
- 8
- Volgende »
Onderzoek: De wereld achter labels voor duurzame vis
Viswijzer staat duurzaamheid in de weg: Consumenten kiezen steeds vaker voor duurzame vis. Keurmerken moeten de consument helpen om bewuste keuzes te maken. Echter, zo blijkt uit zojuist verschenen onderzoek van Gastropedia.nl, kregen diverse vissoorten onterecht een keurmerk, terwijl weer andere vissoorten zónder keurmerk juist duurzaam kunnen zijn. Rondom keurmerken spelen grote tegenstellingen tussen wetenschappers […]
Team ‘Halfdroog’ prolongatie titel op NK Blindproeven
Zondag 29 mei werd team Halfdroog tot Nederlands kampioen uitgeroepen tijdens het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2022. Daardoor zullen Jesper Moonen, Kim van der Linde-Bruggink en de wijntweeling Juliette en Maxime Zandbergen Nederland vertegenwoordigen op het WK in Frankrijk. In Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg streden maar liefst 25 teams […]
Soenil Bahadoer, Meesterkok en patron-cuisinier nu ook Paling Patron
Soenil Bahadoer, Meesterkok en Patron-cuisinier van 2-sterren-Restaurant De Lindehof in Nuenen, is door Stichting DUPAN uitgeroepen tot Paling Patron van het jaar 2022. De Paling Patron wordt uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor de verbetering van de palingstand en het behoud van de Nederlandse palingcultuur. Soenil Bahadoer was zichtbaar ingenomen met de award: “Als […]
Walraven Sax de trotse distributeur van Domaine Tariquet
Domaine Tariquet is een familiedomein dat sinds 1912 in handen is van de familie Grassa. Het is gelegen in het hart van de Gascogne tussen de Atlantische Oceaan en de Pyreneeën. Sinds 2005 zorgen Rémy en Armin Grassa, broers én vijfde generatie wijnmakers, voor de meer dan 1.000 hectare wijngaarden, de wijnen en de Bas-Armagnacs […]
Masterclass “Sangiovese en zijn terroir”
Iets bijzonders organiseren vind ik leuk en spannend tegelijk. Wie gaat er mee in nieuwe initiatieven en hoe ervaart men mijn visie op proeverijen etc. Ik probeer altijd iets anders, iets beter te doen en ga altijd voor meer informatie dan normaal, laat altijd meer wijnen proeven dan gebruikelijk is en zet altijd de wijn […]
TAFELBEREIDINGEN WEER IN DE SPOTLIGHTS
Gastvrijheidscoach Clemens Schalkwijk lanceert op 1 maart aanstaande Tafelbereidingen.nl. Daarmee wil hij het klassieke vakmanschap van het bereiden van gerechten aan tafel weer op de kaart zetten in Nederland. Daarnaast roept hij horecaondernemers op om op 21 april mee te doen aan de ‘Nationale dag van de tafelbereidingen’ om zo de restaurantmedewerkers weer in de […]
Palinghandel stapt over op SEG gecertificeerde paling
De leden van de Nederlandse Vereniging van palinghandelaren hebben hun leveranciers in de aquacultuur aangegeven per eind 2023 uitsluitend nog SEG-Certified paling in te zullen kopen. De certificering zorgt ervoor dat volledig verantwoorde paling en palingproducten duidelijk herkenbaar zijn voor de consument. Het handelskeurmerk SEG-Certified is een belangrijke toevoeging aan het Eel Stewardship Fund®, het […]
Nieuw bij Bakkerij Carl Siegert! Gigabol Potato
Nieuw bij Bakkerij Carl Siegert zijn de hamburgerbol met aardappel. De Gigabol Potato is geïnspireerd op de ‘potatobuns uit Amerika, een echte klassieker voor hamburgers. De aardappel vervangt een deel van het meel en zorgt dat de broodjes een korte prettige afbeet hebben en lekker smeuïg zijn. ‘No waste’: snijrestanten als ingrediënt Voor de Gigabol […]
Rothschild in Chili
Door Barbara Verbeek: Afgelopen maandag werden wij ontvangen in hartje Amsterdam in het statige en nog steeds prachtige Amstel hotel. We waren uitgenodigd door wijnimporteur Walraven Sax om een masterclass te volgen van Escudo Rojo. Deze werd gegeven door de , speciaal overgevlogen managing director Emmanuel Riffaud, alias de hoofdwijnmaker van Escudo Rojo. We vroegen […]
BENEFIETPROEVERIJ DE NEDERLANDSE WIJNPROEVERIJ HELPT DE AHR
De Nederlandse wijnwereld helpt de Ahr. Wij nodigen u uit voor de benefietproeverij en veiling op maandag 23 augustus 2021 bij Karakter Wijnimport in Amsterdam. De opbrengst van de entrée en veiling komt geheel ten goede aan de getroffen Ahr-wijnproducenten. Er heeft zich een regelrechte ramp voltrokken in een van de mooiste en meest bijzondere wijngebieden van […]
EEN LEVEN ZONDER ONRUST EN STRESS
Er gaat eigenlijk niks boven Hollands rundvlees zoals de runderen van Hoeve de Groenzoom grazen zoals hun naam al doet vermoeden in het natuurgebied de Groenzoom. Hier hebben de runderen de ruimte en de vrijheid om te eten wat ze maar willen. Ze leiden er een leven zonder onrust en stress. De runderen zijn uitsluitend […]
Sasja Moonen wint Jeunes Sommeliers Competition
De pas 21-jarige Sasja Moonen van Restaurant Bridges, Sofitel Legend The Grand te Amsterdam, is winnaar geworden van de eerste Jeunes Sommeliers Competition 2021. Met de titel plaatst Moonen zich voor de internationale Jeunes Sommeliers Competition 2021 in het Franse Lyon, later dit jaar. Ondanks corona konden Nederlandse jonge sommeliers maandag 14 juni zichtbaarheid verwerven […]

- 1
- 2
- 3
- …
- 8
- Volgende »