Uddelaer Peptan® Sportbier is daarnaast een unieke innovatie en bevat een hoge concentratie van specifieke aminozuren die betrokken zijn bij de energie voorziening. Uddelaer Peptan® Sportbier garandeert een hoge zuiverheid en is speciaal ontwikkeld om gezondheids-en functionele voordelen te leveren. Peptan® (collageen peptiden) is puur proteïne. Verschillende wetenschappelijke studies hebben de effectiviteit van Peptan® om […]
- 1
- 2
- 3
- …
- 7
- Volgende »
Baron Philippe de Rothschild kiest voor Walraven Sax
Baron Philippe de Rothschild, één van Frankrijks belangrijkste wijnproducenten van leidende merken zoals Mouton Cadet, Escudo Rojo en Mapu, kondigt aan dat zij voor Walraven Sax heeft gekozen als distributeur voor haar merkwijnen in de Nederlandse markt vanaf heden. Bart Gijtenbeek, algemeen directeur van Walraven Sax, is erg verheugd met deze uitbreiding van het portfolio: […]
Eerste winkel met alleen Nederlandse wijnen is een feit
Mede-eigenaar Roderick Meijer: “Hoewel de tijden van ‘zure bocht’ allang voorbij zijn, weten veel Nederlanders de ‘pinot uit de polder’ nog niet goed te vinden. In supermarkten en slijterijen is Nederlandse wijn niet of nauwelijks verkrijgbaar. Ook kopen relatief weinig mensen hun wijn direct bij lokale wijnboeren. Hoe mooi is het dat we nu een […]
Uitzicht, het onstuimige leven van Adri de Visser
Op 1 december 2020 verschijnt het boek Uitzicht, het onstuimige leven van Adri de Visser. De internationaal bekende natuurfotograaf Adri de Visser werd 8 jaar geleden neergeschoten in Nairobi (Kenia). Zes kogels veranderen zijn leven dramatisch. Hij raakt volledig verlamd en vrijwel blind en daardoor voor honderd procent afhankelijk van hulp. Met het aangrijpende levensverhaal […]
Nederlandse exoot op je bord
Vanaf vandaag, 2 november 2020 is een echte Koningsoesterzwam uit eigen land in de supermarkt verkrijgbaar. Deze paddenstoel kennen we als geïmporteerde versie onder de naam Eryngii en is perfect als alternatief voor vlees in gerechten. De lokale teelt levert niet alleen een stevig, goed houdbaar en zeer smakelijk product, maar zorgt ook voor een […]
The Best Chef Awards 2020
De resultaten van The Best Chef Awards 2020 zijn bekend gemaakt tijdens de eerste virtuele show. In de online aanwezigheid van de internationale gastronomiegemeenschap won chef René Redzepi The Best Chef Top100 Award powered by Perlage, gevolgd door chef Björn Frantzen (winnaar van vorig jaar) op de tweede plaats en chef Dan Barber (die ook […]
Smokkel van jonge paling naar China volledig ingestort
De smokkel van glasaal – jonge paling – naar China is dit seizoen in sterke mate teruggedrongen van – geschat – 100 ton naar een gerapporteerde 5 ton. De glasaalsmokkel vormde de afgelopen 10 jaar de grootste bedreiging voor de palingstand in Europa. De Duitse wetenschapper en palingexpert Florian Stein spreekt van “een crash van […]
WAT IS NEDERLAND TOCH LEKKER
Zondag was het een heerlijke dag niet alleen vanwege de lekkere septemberzon maar bovenal vanwege de combinatie met gerechten van Nederlands PalingPatron Martin Kruithof. Ik was in Giethoorn in de prachtige tuin van restaurant de Lindenhof ** daar werd en palingparty georganiseerd. De dag begon met een toespraak van Martin, die als handelsmerk heeft dat […]
Zoektocht beste internationale jonge chef gestart
Vanaf woensdag 16 september kunnen jonge chefs zich aanmelden voor de Prix Culinaire International Le Taittinger. Dit kan voor het eerst via Instagram. Dit maakte juryvoorzitter Lars van Galen vandaag bekend met een filmpje. De prestigieuze kookwedstrijd wordt voor de 54e keer georganiseerd. Franse kooktraditie Om mee te kunnen doen moeten de chefs een gerecht […]
Grand Prestige Vatgerijpt van Hertog Jan
Arcense bierbrouwerij lanceert eenmalig speciaalbier gerijpt op whiskyvaten uit de Highlands, Lowlands, Speyside en Islay Dit jaar rijpt het kroonjuweel van Hertog Jan op weer andere, bijzondere houten vaten, waardoor de smaak van Grand Prestige Vatgerijpt altijd anders is. Het bier van de vierde editie van de Grand Prestige is negen maanden op smaak gekomen […]
DUPAN DOET EEN PLECHTIGE BELOFTE
Nog 10 jaar “Niets doen is geen optie” en “Geen woorden maar daden” De afgelopen maanden heeft DUPAN in een 10-delige reeks van artikelen haar visie gedeeld over de Europese Aalregulering en wat er moet gebeuren om de al 9 jaar stijgende palingstand nog verder te verbeteren. Onze artikelen waren gebaseerd op de ‘10 Geboden […]
DE VEGETARISCHE RESTAURANTWEEK
Van 8 tot en met 14 maart 2021 tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, lanceert De Hippe Vegetariër in samenwerking met de Vegetariërsbond en diverse partners, een vernieuwde versie van de Vegetarische Restaurantweek. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit! Alle chefs van de deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants willen […]
- 1
- 2
- 3
- …
- 7
- Volgende »