Op zaterdag 15 Oktober 2022 vindt het eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De organisatie van de wedstrijd ligt in handen van Gastropedia & Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, in samenwerking met de WBQA. Met deze wedstrijd willen we het culinair barbecueën met Hollands […]
- 1
- 2
- 3
- …
- 9
- Volgende »
Onderzoek: De wereld achter labels voor duurzame vis
Viswijzer staat duurzaamheid in de weg: Consumenten kiezen steeds vaker voor duurzame vis. Keurmerken moeten de consument helpen om bewuste keuzes te maken. Echter, zo blijkt uit zojuist verschenen onderzoek van Gastropedia.nl, kregen diverse vissoorten onterecht een keurmerk, terwijl weer andere vissoorten zónder keurmerk juist duurzaam kunnen zijn. Rondom keurmerken spelen grote tegenstellingen tussen wetenschappers […]
27 arrestaties illegale palinghandel
Gipuzkoa, Navarra, Pontevedra, 11 mei 2023 – In verschillende Spaanse en Franse steden hebben autoriteiten in totaal 1,5 ton levende en enkele tonnen ingevroren palingen in beslag genomen. Daarnaast werd beslag gelegd op activa ter waarde van meer dan 2 miljoen euro en werden er in totaal 27 arrestaties verricht. Hun wordt lidmaatschap van een […]
Vulkanische landbouw in Nederland
Vorig jaar mocht Nijhuis Consultancy & Services (NCS) een tweetal workshops organiseren in samenwerking met “Volcanic Agriculture of Europe”. Een internationale organisatie die de promotie van wijnen uit Soave, Monte Lessini en Santorini en kazen uit de Monte Veronese verzorgt. De workshops bleken een uitstekende mogelijkheid om aan te tonen wat vulkanische landbouw precies inhoudt. […]
Dutch BBQ Team wint eerste wedstrijd NK Culinair BBQ-en 2023 bij Westrienen in Est
Drie van de vier onderdelen won het Dutch BBQ Team tijdens The Heat is On Battle bij Westrienen te Est. De eerste wedstrijd als onderdeel van het Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ-en 2023 is een feit. De aftrap, in de vorm van The Heat is On Battle die vandaag werd georganiseerd in Est, is gewonnen door BBQ-team […]
Dutch BBQ Team aanwezig bij open dag PUUR GROENTEN
Culinaire explosie van inspiratie en chefs battle. ‘We are back’2023 De inspiratiedag die in het teken staat van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Het is een dag waarop we chefs van over heel Nederland samenbrengen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve gerechten. Onze inspiratie dag […]
De WBQA en Dutch Cuisine gaan samenwerken
Duurzaam, lekker en gezond eten, daar gaat Dutch Cuisine de leden van de WBQA bij helpen. En dan vooral met nadruk op groenten op de barbecue. Ook in de BBQ wereld zijn mensen zich ervan bewust dat er het een en ander verandert in de wereld. Gezonder eten, dierenbewustzijn en misschien nog wel het belangrijkste […]
Koppert Cress verrijkt collectie met drie kleuren algenpoeders
Koppert Cress lanceert begin dit jaar een exclusief assortiment aan premium kwaliteit algenpoeders. Professionals gebruiken het liefst algenpoeders vanwege de smaak, kleur, gezonde eigenschappen en is zeer geschikt voor meerdere toepassingen en combinaties, van hartige gerechten tot zoete desserts. Met het nieuwe assortiment van Algae Powder Aventurine, -Emerald en – Gold ontstaan er talloze nieuwe […]
VINI D’ABRUZZO ON TOUR
Eind vorig jaar werd de Italiaanse regio Abruzzo verkozen tot “Wijnregio van het Jaar” door het Amerikaanse wijnmagazine “Wine Enthusiast”. Geen toeval, want de Abruzzen weet zich steeds meer te onderscheiden als regio met unieke kwaliteitswijnen. Lang bewoog de streek zich in de schaduw van naburige wijngebieden, maar de laatste jaren staat ze wereldwijd in […]
Doe mee aan de wedstrijd de Lekkerste & Beste Wild Droge Worst van 2023
Tijdens de opening weken van het Nederlands wildseizoen organiseert www.gastropedia.nl op het Park de Nationale Veluwe een nieuwe unieke wedstrijd. Wie maakt Lekkerste & Beste Wild Droge Worst van 2023. Deze wedstrijd heeft 3 categorieën 1. Gevorderden/Slagers 2. Junior slagers t/m 26 jaar 3. Hobby worstmaker kunnen hieraan meedoen. De opdracht: Maakt een droge worst […]
Justin van Doorn ontwikkeld Food Therapy
Sterren-chef en herstellend verslaafde Justin van Doorn leidde lang een dubbelleven: Als chef op topniveau kookte hij jaren voor de high society in sterrenrestaurants in binnen- en buitenland. Mensen als Brad Pitt, Angelina Jolie en Karl Lagerfeld kwamen hem persoonlijk bedanken voor het eten. En als verslaafde zette Justin een cokelijn op tussen Aruba en […]
Aquamossel-Triton introduceert Spaanse oesters voor de Benelux
Triton presenteert net voor de Feestdagen een nieuwe unieke oester voor de Benelux. Het gaat om een Spaanse creuse, ‘Laureano’ genaamd. Die door Aquamossel Triton exclusief in de markt gezet wordt. Deze oester wordt gekweekt in Galicië, in de gemeente Cambados (Provincie Pontevedra). En heeft een smaak die lijkt op die van de Zeeuwse platte […]
Nieuw boek Paul van Trigt
Paul van Trigt, jarenlange praktijkervaring, aangevuld met de nodige literatuurstudie, vormen de basis van het 340 pagina’s tellende boek ‘Worst – vleeswaren – specialiteiten’. Het bevat 150 beschrijvingen van de meest bekende worst, vleeswaren en specialiteiten inclusief bijna 350 korte variantomschrijvingen. ‘Kennis en vakmanschap is meer dan goud en zilver’ De beschreven producten zijn […]
Uitslag Open Dutch Championship Dutch Wild BBQ 2022
Hierbij de uitslag van de op zaterdag 15 Oktober 2022 gehouden eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ wat plaats vond in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De organisatie van de wedstrijd lag in handen van Gastropedia & Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, in samenwerking met de WBQA. Prijzen Beste Wildstoofgerecht van Wild Varken 2022 powered […]

- 1
- 2
- 3
- …
- 9
- Volgende »