Viswijzer staat duurzaamheid in de weg: Consumenten kiezen steeds vaker voor duurzame vis. Keurmerken moeten de consument helpen om bewuste keuzes te maken. Echter, zo blijkt uit zojuist verschenen onderzoek van Gastropedia.nl, kregen diverse vissoorten onterecht een keurmerk, terwijl weer andere vissoorten zónder keurmerk juist duurzaam kunnen zijn. Rondom keurmerken spelen grote tegenstellingen tussen wetenschappers […]
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »
BBQ @ THE LAKE
Hét event voor versspecialisten! Versspecialist / foodproducent, ben jij klaar voor het BBQ-seizoen? Dan mag je BBQ @ THE LAKE niet missen! Op dinsdag 20 mei nodigen we jou en je collega’s uit voor een dag vol inspiratie, live-demo’s en ongekend smaakvolle BBQ-specials. WAT KUN JE VERWACHTEN ✔ De nieuwste BBQ-trends.✔ Live-BBQ demo’s en proeverijen […]
Felix Wilbrink: De man die Nederland leerde koken
Iedere dag bracht Felix Wilbrink honderdduizenden lezers van De Telegraaf inspiratie voor hun dagelijkse maaltijd. Met zijn pen als pollepel roerde hij in de harten van menig thuiskok en wist hij een brug te slaan tussen traditie en vernieuwing. Meer dan 3.000 recepten vloeiden uit zijn pen, elk doordrenkt met passie en een onmiskenbaar gevoel […]
O.Cuisine.nl schittert tijdens The One Fire BBQ by Skottsberg bij Buitenplaats Het Loo
Op zondag 9 maart 2025 vond bij Buitenplaats Het Loo in Ermelo de allereerste One Fire BBQ-wedstrijd van het seizoen plaats: The One Fire BBQ Skottsberg Season Opening. Dit bijzondere evenement, waarbij deelnemers slechts één BBQ mochten gebruiken, vormde een ultieme uitdaging voor de deelnemende teams. Met volle glans wist het team van O.Cuisine.nl de […]
The One Fire BBQ Skottsberg Season Opening bij Buitenplaats Het Loo
Op zondag 9 maart 2025 vindt bij Buitenplaats Het Loo in Ermelo de allereerste One Fire BBQ-wedstrijd van het seizoen plaats: The One Fire BBQ Skottsberg Season Opening. Een wedstrijd waarbij slechts één BBQ gebruikt mag worden – een ware uitdaging voor de deelnemers! Tijdens deze culinaire strijd bereiden de deelnemers twee gerechten op de […]
Bier zonder water
In het hart van de Gelderse Vallei, te midden van de groene eilanden van Lunteren, ligt de biologische kaasmakerij Remeker. Hier staat de beroemde zwart-witte Jersey koe centraal. De kaas die Remeker maakt, staat bekend om zijn rijke, volle smaak, en de Jersey koeien leveren de volvette, eiwitrijke melk die daarvoor nodig is. Maar bij […]
Verrassende winnaars bij de Droge Worst en Paté van Wild Wedstrijd 2024
19 oktober 2024, Het Nationale Park De Hoge Veluwe – In het prachtige decor van Het Nationale Park De Hoge Veluwe vond dit jaar een bijzondere wedstrijd plaats ter gelegenheid van de opening van het Nederlandse wildseizoen: de strijd om de titel voor de Lekkerste & Beste Droge Wild Worst van Nederland 2024 en de […]
Nieuwe innovatie Paul van Trigt
Paul van Trigt is een gerenommeerd deskundige op het gebied van worst en vleeswaren. Zijn expertise komt regelmatig tot uiting wanneer hij optreedt als jurylid en arbiter bij vakwedstrijden en productkeuringen van worst, vleeswaren en traiteurproducten. Naast deze rol is hij actief als auteur, adviseur, voorlichter, gastdocent en productontwikkelaar binnen de vleeswarenindustrie. Zijn passie voor […]
Ultieme wijn-spijs workshops met Piëmontese wijnen
Piëmonte staat natuurlijk bekend om zijn wereldberoemde wijnen zoals Barolo en Barbaresco. Vaak gecombineerd met de typische culinaire verwennerijen uit de streek, zoals de onvolprezen truffels. De regio herbergt echter nog veel meer unieke druivenrassen en wijnen die uitstekend passen bij de Nederlandse gastronomie. Dit kun je binnenkort zelf ervaren! I Vini del Piemonte promoot […]
Workshops vulkanisch agriculturen of Europa
Er zijn maar weinig wijnen die zo tot de verbeelding spreken als die afkomstig van vulkanische bodems. In deze wijnen proeven we de energie die een vulkaan uitstraalt, voelen we de kracht van de uitbarstingen, ervaren we de unieke eigenschappen van het terroir, en waarderen we de inspanningen van de wijnboeren die vaak onder zeer […]
Truffel van de Zee’ gelanceerd door ‘Koppert Cress
Codium Blue, bekend als de ‘Truffel van de Zee’, is een bijzondere zeewiersoort die de zintuigen betovert met zijn hartige umami-smaak en intrigerende ziltigheid. Deze zeewier heeft een diepblauwgroene tint en een koraalachtige textuur, waardoor het een visuele en culinaire sensatie vormt die zowel het oog als de smaakpapillen weet te verrassen en te verblijden […]
Doe Mee aan de Lekkerste & Beste Wild Droge Worst en Wildpaté van Nederland 2024!
Ben jij een gevorderde slager of een junior slager/leerling kok? Heb je een passie voor het bereiden van wildproducten? Dan is dit jouw kans om deel te nemen aan een unieke culinaire uitdaging! Tijdens de openingsweken van het Nederlandse wildseizoen organiseert www.gastropedia.nl na het succes van 2023, voor de tweede keer een bijzondere wedstrijd op […]
Raymond Plat is Paling Patron 2024/25
Tijdens een ‘sterren-party’ in Restaurant Troef te Amsterdam werd Raymond Plat, chefkok en patron-cuisinier van Troef door Stichting DUPAN uitgeroepen tot Paling Patron van het jaar 2024/25. Hij treedt daarmee toe tot het Gilde der Paling Patrons. Sterrenchefs en collega-gildeleden Martin Kruithof en Michel van der Kroft reikten de award uit. De Paling Patron eert […]

- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »