menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Nieuws & Evenementen
  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 9
  • Volgende »

Doe mee aan het Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022

Geplaatst op: 16 mei 2022

Hert op de Veluwe, Gastropedia

Op zaterdag 15 Oktober 2022 vindt het eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De organisatie van de wedstrijd ligt in handen van Gastropedia & Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, in samenwerking met de WBQA. Met deze wedstrijd willen we het culinair barbecueën met Hollands […]

Categorie: Evenementen Tags: bbq, BBQ-wedstrijd, buitenleven, DUTCH BBQ TEAM, Gastropedia, Nationale Park De Hoge Veluwe, Wild

Onderzoek: De wereld achter labels voor duurzame vis

Geplaatst op: 10 mei 2021

Viswijzer staat duurzaamheid in de weg: Consumenten kiezen steeds vaker voor duurzame vis. Keurmerken moeten de consument helpen om bewuste keuzes te maken. Echter, zo blijkt uit zojuist verschenen onderzoek van Gastropedia.nl, kregen diverse vissoorten onterecht een keurmerk, terwijl weer andere vissoorten zónder keurmerk juist duurzaam kunnen zijn. Rondom keurmerken spelen grote tegenstellingen tussen wetenschappers […]

Categorie: Nieuws Tags: ACS, duurzaam, Good Fish Foundation, Jaap de Graaf, Keurmerken', MSC, Onderzoek, Viswijzer

27 arrestaties illegale palinghandel

Geplaatst op: 12 mei 2023

Gipuzkoa, Navarra, Pontevedra, 11 mei 2023 – In verschillende Spaanse en Franse steden hebben autoriteiten in totaal 1,5 ton levende en enkele tonnen ingevroren palingen in beslag genomen. Daarnaast werd beslag gelegd op activa ter waarde van meer dan 2 miljoen euro en werden er in totaal 27 arrestaties verricht. Hun wordt lidmaatschap van een […]

Categorie: Nieuws Tags: Dupan, Frankrijk, Glasaal, Paling, Palinghandel, Spanje

Vulkanische landbouw in Nederland

Geplaatst op: 4 mei 2023

Vorig jaar mocht Nijhuis Consultancy & Services (NCS) een tweetal workshops organiseren in samenwerking met “Volcanic Agriculture of Europe”. Een internationale organisatie die de promotie van wijnen uit Soave, Monte Lessini en Santorini en kazen uit de Monte Veronese verzorgt. De workshops bleken een uitstekende mogelijkheid om aan te tonen wat vulkanische landbouw precies inhoudt. […]

Categorie: Evenementen Tags: Hilton Hotel, Monte Veronese, Nijhuis Consultancy & Services, Restaurant OONIVOO, Soave, Vulcanic Agriculture, WIJN

Dutch BBQ Team wint eerste wedstrijd NK Culinair BBQ-en 2023 bij Westrienen in Est

Geplaatst op: 29 april 2023

Drie van de vier onderdelen won het Dutch BBQ Team tijdens The Heat is On Battle bij Westrienen te Est.  De eerste wedstrijd als onderdeel van het Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ-en 2023 is een feit. De aftrap, in de vorm van The Heat is On Battle die vandaag werd georganiseerd in Est, is gewonnen door BBQ-team […]

Categorie: Nieuws

Dutch BBQ Team aanwezig bij open dag PUUR GROENTEN

Geplaatst op: 9 april 2023

Culinaire explosie van inspiratie en chefs battle. ‘We are back’2023 De inspiratiedag die in het teken staat van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Het is een dag waarop we chefs van over heel Nederland samenbrengen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve gerechten. Onze inspiratie dag […]

Categorie: Evenementen Tags: bbq, DUTCH BBQ TEAM, Eelke ten Broeke, Horeca Inspiratie, Puur groenten, PUURgroenten, Rosalie Heintzberger, Tim Golsteijn, Willem Bos, Wouter Golsteijn

De WBQA en Dutch Cuisine gaan samenwerken

Geplaatst op: 11 maart 2023

Duurzaam, lekker en gezond eten, daar gaat Dutch Cuisine de leden van de WBQA bij helpen. En dan vooral met nadruk op groenten op de barbecue. Ook in de BBQ wereld zijn mensen zich ervan bewust dat er het een en ander verandert in de wereld. Gezonder eten, dierenbewustzijn en misschien nog wel het belangrijkste […]

Categorie: Nieuws Tags: bbq, Dutch Cuisine, Samenwerken, WBQA

Koppert Cress verrijkt collectie met drie kleuren algenpoeders

Geplaatst op: 13 februari 2023

Koppert Cress lanceert begin dit jaar een exclusief assortiment aan premium kwaliteit algenpoeders. Professionals gebruiken het liefst algenpoeders vanwege de smaak, kleur, gezonde eigenschappen en is zeer geschikt voor meerdere toepassingen en combinaties, van hartige gerechten tot zoete desserts. Met het nieuwe assortiment van Algae Powder Aventurine, -Emerald en – Gold ontstaan er talloze nieuwe […]

Categorie: Nieuws Tags: Algae Powder Aventurine, algenpoeder, AVENTURINE, EMERALD, GOLD, Koppert Cress

VINI D’ABRUZZO ON TOUR

Geplaatst op: 26 januari 2023

Eind vorig jaar werd de Italiaanse regio Abruzzo verkozen tot “Wijnregio van het Jaar” door het Amerikaanse wijnmagazine “Wine Enthusiast”. Geen toeval, want de Abruzzen weet zich steeds meer te onderscheiden als regio met unieke kwaliteitswijnen. Lang bewoog de streek zich in de schaduw van naburige wijngebieden, maar de laatste jaren staat ze wereldwijd in […]

Categorie: Nieuws Tags: Fred Nijhuis, Italie, proeverij, VINI D'ABRUZZO, WIJN

Doe mee aan de wedstrijd de Lekkerste & Beste Wild Droge Worst van 2023

Geplaatst op: 16 januari 2023

Groninger droge worst

Tijdens de opening weken van het Nederlands wildseizoen organiseert www.gastropedia.nl op het Park de Nationale Veluwe  een nieuwe unieke wedstrijd. Wie maakt Lekkerste & Beste Wild Droge Worst van 2023. Deze wedstrijd heeft 3 categorieën 1. Gevorderden/Slagers 2. Junior slagers t/m 26 jaar 3. Hobby worstmaker kunnen hieraan meedoen. De opdracht: Maakt een droge worst […]

Categorie: Algemeen, Evenementen, Nieuws Tags: BBQ-wedstrijd, Droge worst, duurzaam, Gastropedia, Het Nationale Park De Hoge Veluwe., keurslagers, PAUL VAN TRIGT, Slagers, wedstrijden, worst

Justin van Doorn ontwikkeld Food Therapy

Geplaatst op: 6 december 2022

Sterren-chef en herstellend verslaafde Justin van Doorn leidde lang een dubbelleven: Als chef op topniveau kookte hij jaren voor de high society in sterrenrestaurants in binnen- en buitenland. Mensen als Brad Pitt, Angelina Jolie en Karl Lagerfeld kwamen hem persoonlijk bedanken voor het eten. En als verslaafde zette Justin een cokelijn op tussen Aruba en […]

Categorie: Nieuws Tags: Angelina Jolie, Boek, Brad Pitt, Food Therapy, Justin van Doorn, Karl Lagerfeld, Sterren-chef, verslaafden

Aquamossel-Triton introduceert Spaanse oesters voor de Benelux

Geplaatst op: 15 november 2022

Triton presenteert net voor de Feestdagen een nieuwe unieke oester voor de Benelux. Het gaat om een Spaanse creuse, ‘Laureano’ genaamd.  Die door Aquamossel Triton exclusief in de markt gezet wordt. Deze oester wordt gekweekt in Galicië, in de gemeente Cambados (Provincie Pontevedra). En heeft een smaak die lijkt op die van de Zeeuwse platte […]

Categorie: Nieuws Tags: Laureano, oesters, productinformatie, Triton

Nieuw boek Paul van Trigt

Geplaatst op: 12 november 2022

Paul van Trigt, jarenlange praktijkervaring, aangevuld met de nodige literatuurstudie, vormen de basis van het 340 pagina’s tellende boek ‘Worst – vleeswaren – specialiteiten’. Het bevat 150 beschrijvingen van de meest bekende worst, vleeswaren en specialiteiten inclusief bijna 350 korte variantomschrijvingen.   ‘Kennis en vakmanschap is meer dan goud en zilver’ De beschreven producten zijn […]

Categorie: Nieuws Tags: PAUL VAN TRIGT, Specalist, Vleeswaren, worst

Uitslag Open Dutch Championship Dutch Wild BBQ 2022

Geplaatst op: 16 oktober 2022

Hierbij de uitslag van de op zaterdag 15 Oktober 2022 gehouden eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ  wat plaats vond in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De organisatie van de wedstrijd lag in handen van Gastropedia & Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, in samenwerking met de WBQA.  Prijzen Beste Wildstoofgerecht van Wild Varken 2022 powered […]

Categorie: Nieuws Tags: bbq, BBQ-wedstrijd, Gastropedia, Het Nationale Park De Hoge Veluwe., nkwildbbq

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 9
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact