menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Irish beef Club
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Nieuws & Evenementen
  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 7
  • Volgende »

Uddelaer Peptan® SPORTBIER

Geplaatst op: 17 februari 2021

Uddelaer Peptan® Sportbier is daarnaast een unieke innovatie en bevat een hoge concentratie van specifieke aminozuren die betrokken zijn bij de energie voorziening. Uddelaer Peptan® Sportbier garandeert een hoge zuiverheid en is speciaal ontwikkeld om gezondheids-en functionele voordelen te leveren. Peptan® (collageen peptiden) is puur proteïne. Verschillende wetenschappelijke studies hebben de effectiviteit van Peptan® om […]

Categorie: Nieuws Tags: Brouwerij De Uddelaer, Jacques Brinkman, Sportbier, Uddelaer Peptan®

Baron Philippe de Rothschild kiest voor Walraven Sax

Geplaatst op: 20 januari 2021

Baron Philippe de Rothschild, één van Frankrijks belangrijkste wijnproducenten van leidende merken zoals Mouton Cadet, Escudo Rojo en Mapu, kondigt aan dat zij voor Walraven Sax heeft gekozen als distributeur voor haar merkwijnen in de Nederlandse markt vanaf heden. Bart Gijtenbeek, algemeen directeur van Walraven Sax, is erg verheugd met deze uitbreiding van het portfolio: […]

Categorie: Nieuws Tags: Baron Philippe de Rothschild, Frankrijk, WALRAVEN SAX

Eerste winkel met alleen Nederlandse wijnen is een feit

Geplaatst op: 24 november 2020

Mede-eigenaar Roderick Meijer: “Hoewel de tijden van ‘zure bocht’ allang voorbij zijn, weten veel Nederlanders de ‘pinot uit de polder’ nog niet goed te vinden. In supermarkten en slijterijen is Nederlandse wijn niet of nauwelijks verkrijgbaar. Ook kopen relatief weinig mensen hun wijn direct bij lokale wijnboeren. Hoe mooi is het dat we nu een […]

Categorie: Nieuws Tags: bob, Jan-Jaap Altenburg, Nederlandse wijn, Richard Dietz, Roderick Meijer, Samir Doueiri

Uitzicht, het onstuimige leven van Adri de Visser

Geplaatst op: 24 november 2020

Op 1 december 2020 verschijnt het boek Uitzicht, het onstuimige leven van Adri de Visser. De internationaal bekende natuurfotograaf Adri de Visser werd 8 jaar geleden neergeschoten in Nairobi (Kenia). Zes kogels veranderen zijn leven dramatisch. Hij raakt volledig verlamd en vrijwel blind en daardoor voor honderd procent afhankelijk van hulp. Met het aangrijpende levensverhaal […]

Categorie: Nieuws Tags: Adri de Visser, Afrika, natuurfotograaf

Nederlandse exoot op je bord

Geplaatst op: 2 november 2020

Vanaf vandaag, 2 november 2020 is een echte Koningsoesterzwam uit eigen land in de supermarkt verkrijgbaar. Deze paddenstoel kennen we als geïmporteerde versie onder de naam Eryngii en is perfect als alternatief voor vlees in gerechten. De lokale teelt levert niet alleen een stevig, goed houdbaar en zeer smakelijk product, maar zorgt ook voor een […]

Categorie: Nieuws Tags: Eryngii, Koningsoesterzwam

The Best Chef Awards 2020

Geplaatst op: 28 september 2020

De resultaten van The Best Chef Awards 2020 zijn bekend gemaakt tijdens de eerste virtuele show. In de online aanwezigheid van de internationale gastronomiegemeenschap won chef René Redzepi The Best Chef Top100 Award powered by Perlage, gevolgd door chef Björn Frantzen (winnaar van vorig jaar) op de tweede plaats en chef Dan Barber (die ook […]

Categorie: Nieuws Tags: René Redzepi, The Best Chef Awards

Smokkel van jonge paling naar China volledig ingestort

Geplaatst op: 24 september 2020

De smokkel van glasaal – jonge paling – naar China is dit seizoen in sterke mate teruggedrongen van – geschat – 100 ton naar een gerapporteerde 5 ton. De glasaalsmokkel vormde de afgelopen 10 jaar de grootste bedreiging voor de palingstand in Europa. De Duitse wetenschapper en palingexpert Florian Stein spreekt van “een crash van […]

Categorie: Nieuws Tags: Europol, Stichting Dupan

WAT IS NEDERLAND TOCH LEKKER

Geplaatst op: 20 september 2020

Zondag was het een heerlijke dag niet alleen vanwege de lekkere septemberzon maar bovenal vanwege de combinatie met gerechten van Nederlands PalingPatron Martin Kruithof. Ik was in Giethoorn in de prachtige tuin van restaurant de Lindenhof ** daar werd en palingparty georganiseerd. De dag begon met een toespraak van Martin, die als handelsmerk heeft dat […]

Categorie: Algemeen, Nieuws Tags: Dupan, DUTCH BBQ TEAM, ESF, Martin Kruithof, PALING PATRON

Zoektocht beste internationale jonge chef gestart

Geplaatst op: 16 september 2020

Vanaf woensdag 16 september kunnen jonge chefs zich aanmelden voor de Prix Culinaire International Le Taittinger. Dit kan voor het eerst via Instagram. Dit maakte juryvoorzitter Lars van Galen vandaag bekend met een filmpje. De prestigieuze kookwedstrijd wordt voor de 54e keer georganiseerd. Franse kooktraditie Om mee te kunnen doen moeten de chefs een gerecht […]

Categorie: Nieuws Tags: Emmanuel Renaut, Lars van Galen, Prix Culinaire International Le Taittinger.

Grand Prestige Vatgerijpt van Hertog Jan

Geplaatst op: 7 september 2020

Arcense bierbrouwerij lanceert eenmalig speciaalbier gerijpt op whiskyvaten uit de Highlands, Lowlands, Speyside en Islay Dit jaar rijpt het kroonjuweel van Hertog Jan op weer andere, bijzondere houten vaten, waardoor de smaak van Grand Prestige Vatgerijpt altijd anders is. Het bier van de vierde editie van de Grand Prestige is negen maanden op smaak gekomen […]

Categorie: Nieuws Tags: bier, Hertog Jan, whiskyvaten

DUPAN DOET EEN PLECHTIGE BELOFTE

Geplaatst op: 6 september 2020

Nog 10 jaar “Niets doen is geen optie” en “Geen woorden maar daden” De afgelopen maanden heeft DUPAN in een 10-delige reeks van artikelen haar visie gedeeld over de Europese Aalregulering en wat er moet gebeuren om de al 9 jaar stijgende palingstand nog verder te verbeteren. Onze artikelen waren gebaseerd op de ‘10 Geboden […]

Categorie: Nieuws Tags: Dupan, Good Fish Foundation, Paling

DE VEGETARISCHE RESTAURANTWEEK

Geplaatst op: 1 september 2020

Van 8 tot en met 14 maart 2021 tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, lanceert De Hippe Vegetariër in samenwerking met de Vegetariërsbond en diverse partners, een vernieuwde versie van de Vegetarische Restaurantweek. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit! Alle chefs van de deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants willen […]

Categorie: Evenementen Tags: DE VEGETARISCHE RESTAURANTWEEK

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 7
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2021  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Irish beef Club
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact