menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2022
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Dutch BBQ Team Banner
Home » Nieuws & Evenementen
  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 8
  • Volgende »

Doe mee aan het Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022

Geplaatst op: 16 mei 2022

Hert op de Veluwe, Gastropedia

Op zaterdag 15 Oktober 2022 vindt het eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De organisatie van de wedstrijd ligt in handen van Gastropedia & Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, in samenwerking met de WBQA. Met deze wedstrijd willen we het culinair barbecueën met Hollands […]

Categorie: Evenementen Tags: bbq, BBQ-wedstrijd, buitenleven, DUTCH BBQ TEAM, Gastropedia, Nationale Park De Hoge Veluwe, Wild

Onderzoek: De wereld achter labels voor duurzame vis

Geplaatst op: 10 mei 2021

Viswijzer staat duurzaamheid in de weg: Consumenten kiezen steeds vaker voor duurzame vis. Keurmerken moeten de consument helpen om bewuste keuzes te maken. Echter, zo blijkt uit zojuist verschenen onderzoek van Gastropedia.nl, kregen diverse vissoorten onterecht een keurmerk, terwijl weer andere vissoorten zónder keurmerk juist duurzaam kunnen zijn. Rondom keurmerken spelen grote tegenstellingen tussen wetenschappers […]

Categorie: Nieuws Tags: ACS, duurzaam, Good Fish Foundation, Jaap de Graaf, Keurmerken', MSC, Onderzoek, Viswijzer

Team ‘Halfdroog’ prolongatie titel op NK Blindproeven

Geplaatst op: 1 juni 2022

Sommelierglas, Gastropedia

Zondag 29 mei werd team Halfdroog tot Nederlands kampioen uitgeroepen tijdens het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2022. Daardoor zullen Jesper Moonen, Kim van der Linde-Bruggink en de wijntweeling Juliette en Maxime Zandbergen Nederland vertegenwoordigen op het WK in Frankrijk. In Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg streden maar liefst 25 teams […]

Categorie: Nieuws Tags: blind, Nijhuis Consultancy & Services, NK blindproeven, proeven, team Halfdroog, WIJN

Soenil Bahadoer, Meesterkok en patron-cuisinier nu ook Paling Patron

Geplaatst op: 17 mei 2022

Soenil Bahadoer, Meesterkok en Patron-cuisinier van 2-sterren-Restaurant De Lindehof in Nuenen, is door Stichting DUPAN uitgeroepen tot Paling Patron van het jaar 2022. De Paling Patron wordt uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor de verbetering van de palingstand en het behoud van de Nederlandse palingcultuur. Soenil Bahadoer was zichtbaar ingenomen met de award: “Als […]

Categorie: Nieuws Tags: De lindenhof, Dupan, Martin Kruithof, MICHEL VAN DER KROFT, Paling, PALING PATRON, Soenil Bahadoer, Stichting Dupan

Walraven Sax de trotse distributeur van Domaine Tariquet

Geplaatst op: 2 april 2022

Domaine Tariquet is een familiedomein dat sinds 1912 in handen is van de familie Grassa. Het is gelegen in het hart van de Gascogne tussen de Atlantische Oceaan en de Pyreneeën. Sinds 2005 zorgen Rémy en Armin Grassa, broers én vijfde generatie wijnmakers, voor de meer dan 1.000 hectare wijngaarden, de wijnen en de Bas-Armagnacs […]

Categorie: Nieuws Tags: Bas-Armagnacs, Domaine Tariquet, familie Grassa, Gascogne, Rémy en Armin Grassa, WALRAVEN SAX

Masterclass “Sangiovese en zijn terroir”

Geplaatst op: 29 maart 2022

Iets bijzonders organiseren vind ik leuk en spannend tegelijk. Wie gaat er mee in nieuwe initiatieven en hoe ervaart men mijn visie op proeverijen etc. Ik probeer altijd iets anders, iets beter te doen en ga altijd voor meer informatie dan normaal, laat altijd meer wijnen proeven dan gebruikelijk is en zet altijd de wijn […]

Categorie: Evenementen Tags: Cecchi, Masterclass, restaurant ’t Misverstant i, Sangiovese, Thijs Vis, Vinologen

TAFELBEREIDINGEN WEER IN DE SPOTLIGHTS

Geplaatst op: 22 februari 2022

Gastvrijheidscoach Clemens Schalkwijk lanceert op 1 maart aanstaande Tafelbereidingen.nl. Daarmee wil hij het klassieke vakmanschap van het bereiden van gerechten aan tafel weer op de kaart zetten in Nederland. Daarnaast roept hij horecaondernemers op om op 21 april mee te doen aan de ‘Nationale dag van de tafelbereidingen’ om zo de restaurantmedewerkers weer in de […]

Categorie: Nieuws Tags: Bediening, Clemens Schalkwijk, Kennisdelen, Kennisoverdracht, Tafelbereidingen

Palinghandel stapt over op SEG gecertificeerde paling

Geplaatst op: 9 december 2021

De leden van de Nederlandse Vereniging van palinghandelaren hebben hun leveranciers in de aquacultuur aangegeven per eind 2023 uitsluitend nog SEG-Certified paling in te zullen kopen. De certificering zorgt ervoor dat volledig verantwoorde paling en palingproducten duidelijk herkenbaar zijn voor de consument. Het handelskeurmerk SEG-Certified is een belangrijke toevoeging aan het Eel Stewardship Fund®, het […]

Categorie: Nieuws

Nieuw bij Bakkerij Carl Siegert! Gigabol Potato

Geplaatst op: 10 november 2021

Nieuw bij Bakkerij Carl Siegert zijn de hamburgerbol met aardappel. De Gigabol Potato is geïnspireerd op de ‘potatobuns uit Amerika, een echte klassieker voor hamburgers. De aardappel vervangt een deel van het meel en zorgt dat de broodjes een korte prettige afbeet hebben en lekker smeuïg zijn. ‘No waste’: snijrestanten als ingrediënt Voor de Gigabol […]

Categorie: Nieuws Tags: Brood, Carl Siegert, FrietHoes, Gastropedia.nl, Gigabol Potato, Mini Potatobol., Nieuws, vegan hamburgerbroodje, voedselverspilling

Rothschild in Chili

Geplaatst op: 30 september 2021

Door Barbara Verbeek: Afgelopen maandag werden wij ontvangen in hartje Amsterdam in het statige en nog steeds prachtige Amstel hotel. We waren uitgenodigd door wijnimporteur Walraven Sax om een masterclass te volgen van Escudo Rojo. Deze werd gegeven door de , speciaal overgevlogen managing director Emmanuel Riffaud, alias de hoofdwijnmaker van Escudo Rojo.  We vroegen […]

Categorie: Algemeen, Nieuws Tags: Amstel hotel, Barbara Verbeek, Baron Philippe de Rothschild, Chileense wijn, Chili, Emmanuel Riffaud, Escudo Rojo, WALRAVEN SAX, WIJN, wijnproeven

BENEFIETPROEVERIJ DE NEDERLANDSE WIJNPROEVERIJ HELPT DE AHR

Geplaatst op: 19 juli 2021

De Nederlandse wijnwereld helpt de Ahr. Wij nodigen u uit voor de benefietproeverij en veiling op maandag 23 augustus 2021 bij Karakter Wijnimport in Amsterdam. De opbrengst van de entrée en veiling komt geheel ten goede aan de getroffen Ahr-wijnproducenten. Er heeft zich een regelrechte ramp voltrokken in een van de mooiste en meest bijzondere wijngebieden van […]

Categorie: Nieuws Tags: Ahr, Ahrwinzer, Duitsland, frühburgunder, Karakter Wijnimport, PERSWIJN, spätburgunder

EEN LEVEN ZONDER ONRUST EN STRESS

Geplaatst op: 5 juli 2021

Er gaat eigenlijk niks boven Hollands rundvlees zoals de runderen van Hoeve de Groenzoom grazen zoals hun naam al doet vermoeden in het natuurgebied de Groenzoom. Hier hebben de runderen de ruimte en de vrijheid om te eten wat ze maar willen. Ze leiden er een leven zonder onrust en stress. De runderen zijn uitsluitend […]

Categorie: Nieuws Tags: Hoeve de Groenzoom, Hollands rundvlees, productinformatie, Rundvlees, Topvlees, warenkennis, wetenswaardigheden

Sasja Moonen wint Jeunes Sommeliers Competition

Geplaatst op: 16 juni 2021

De pas 21-jarige Sasja Moonen van Restaurant Bridges, Sofitel Legend The Grand te Amsterdam, is winnaar geworden van de eerste Jeunes Sommeliers Competition 2021. Met de titel plaatst Moonen zich voor de internationale Jeunes Sommeliers Competition 2021 in het Franse Lyon, later dit jaar. Ondanks corona konden Nederlandse jonge sommeliers maandag 14 juni zichtbaarheid verwerven […]

Categorie: Nieuws Tags: Jeunes Sommeliers, Restaurant Bridges, Sasja Moonen, Sofitel Legend The Grand te Amsterdam

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 8
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2022  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2022
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact