Viswijzer staat duurzaamheid in de weg: Consumenten kiezen steeds vaker voor duurzame vis. Keurmerken moeten de consument helpen om bewuste keuzes te maken. Echter, zo blijkt uit zojuist verschenen onderzoek van Gastropedia.nl, kregen diverse vissoorten onterecht een keurmerk, terwijl weer andere vissoorten zónder keurmerk juist duurzaam kunnen zijn. Rondom keurmerken spelen grote tegenstellingen tussen wetenschappers […]
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »
Bier zonder water
In het hart van de Gelderse Vallei, te midden van de groene eilanden van Lunteren, ligt de biologische kaasmakerij Remeker. Hier staat de beroemde zwart-witte Jersey koe centraal. De kaas die Remeker maakt, staat bekend om zijn rijke, volle smaak, en de Jersey koeien leveren de volvette, eiwitrijke melk die daarvoor nodig is. Maar bij […]
Verrassende winnaars bij de Droge Worst en Paté van Wild Wedstrijd 2024
19 oktober 2024, Het Nationale Park De Hoge Veluwe – In het prachtige decor van Het Nationale Park De Hoge Veluwe vond dit jaar een bijzondere wedstrijd plaats ter gelegenheid van de opening van het Nederlandse wildseizoen: de strijd om de titel voor de Lekkerste & Beste Droge Wild Worst van Nederland 2024 en de […]
Nieuwe innovatie Paul van Trigt
Paul van Trigt is een gerenommeerd deskundige op het gebied van worst en vleeswaren. Zijn expertise komt regelmatig tot uiting wanneer hij optreedt als jurylid en arbiter bij vakwedstrijden en productkeuringen van worst, vleeswaren en traiteurproducten. Naast deze rol is hij actief als auteur, adviseur, voorlichter, gastdocent en productontwikkelaar binnen de vleeswarenindustrie. Zijn passie voor […]
Meld je aan voor de Lekkerste Bal Gehakt 2024
De keuring van de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2024 vindt plaats op donderdag 12 september. De gehaktballen worden zoals gebruikelijk gekeurd bij SVO in Houten. Meld je aan via het formulier onderaan deze pagina en lever je product op tijd in om kans te maken op een plaats in de top 10. Inleveren De producten […]
Ultieme wijn-spijs workshops met Piëmontese wijnen
Piëmonte staat natuurlijk bekend om zijn wereldberoemde wijnen zoals Barolo en Barbaresco. Vaak gecombineerd met de typische culinaire verwennerijen uit de streek, zoals de onvolprezen truffels. De regio herbergt echter nog veel meer unieke druivenrassen en wijnen die uitstekend passen bij de Nederlandse gastronomie. Dit kun je binnenkort zelf ervaren! I Vini del Piemonte promoot […]
Workshops vulkanisch agriculturen of Europa
Er zijn maar weinig wijnen die zo tot de verbeelding spreken als die afkomstig van vulkanische bodems. In deze wijnen proeven we de energie die een vulkaan uitstraalt, voelen we de kracht van de uitbarstingen, ervaren we de unieke eigenschappen van het terroir, en waarderen we de inspanningen van de wijnboeren die vaak onder zeer […]
Truffel van de Zee’ gelanceerd door ‘Koppert Cress
Codium Blue, bekend als de ‘Truffel van de Zee’, is een bijzondere zeewiersoort die de zintuigen betovert met zijn hartige umami-smaak en intrigerende ziltigheid. Deze zeewier heeft een diepblauwgroene tint en een koraalachtige textuur, waardoor het een visuele en culinaire sensatie vormt die zowel het oog als de smaakpapillen weet te verrassen en te verblijden […]
Doe Mee aan de Lekkerste & Beste Wild Droge Worst en Wildpaté van Nederland 2024!
Ben jij een gevorderde slager of een junior slager/leerling kok? Heb je een passie voor het bereiden van wildproducten? Dan is dit jouw kans om deel te nemen aan een unieke culinaire uitdaging! Tijdens de openingsweken van het Nederlandse wildseizoen organiseert www.gastropedia.nl na het succes van 2023, voor de tweede keer een bijzondere wedstrijd op […]
Raymond Plat is Paling Patron 2024/25
Tijdens een ‘sterren-party’ in Restaurant Troef te Amsterdam werd Raymond Plat, chefkok en patron-cuisinier van Troef door Stichting DUPAN uitgeroepen tot Paling Patron van het jaar 2024/25. Hij treedt daarmee toe tot het Gilde der Paling Patrons. Sterrenchefs en collega-gildeleden Martin Kruithof en Michel van der Kroft reikten de award uit. De Paling Patron eert […]
Nationale pilot voor circulaire wijnflessen bij TivoliVredenburg
Hoewel het gebruikelijk is om bierflesjes opnieuw te gebruiken, lijkt het hergebruiken van wijnflessen nog niet zo vanzelfsprekend. Dat staat echter op het punt te veranderen dankzij het initiatief van Walraven Sax. In een samenwerking met bierbrouwerij AB InBev en muziekpodium Tivoli Vredenburg lanceert de wijndistributeur vanaf nu een nationale pilot voor een circulair flessensysteem. […]
BEST BBQ BURGER WEDSTRIJD VAN NEDERLAND
Wil jij dé vers specialist worden met de nummer één burger van Nederland! Doe dan mee aan de allereerste Burgerwedstrijd van Nederland op International Burger Day. HOE WERKT HET? Kies eerst één categorie (a) vlees, (b) vis of (c) vegetarisch/hybride en laat vervolgens op deze dag al je creativiteit los op het gebied van kruiden, […]
Masterclass ”De Achterhoek: Onderscheidend Vakmanschap & Charcuterie”
Tijdens de Week van de Slager vestigt Smaakacademie Achterhoek de aandacht op de indrukwekkende vakkennis van worstenmakers in de Achterhoek. Dit doen we door het organiseren van de Masterclass “De Achterhoek: Onderscheidend Vakmanschap & Charcuterie” op 17 april 2024. Deze Masterclass, specifiek bedoeld voor Achterhoekse vakmensen, is de navolging van de goed bezochte Masterclass ‘’Puur […]
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »