Porselein en aardewerk hebben grote verschillen. Zo porselein in tegenstelling tot aardewerk niet poreus. Ook is het hard, klinkt het helder en is het geheel reuk- en smaakloos. Dit komt doordat het productieproces anders verloopt, maar ook de grondstof zelf is natuurlijk bepalend. Om tot kwalitatief hoogwaardig porselein te komen, wordt gebruik gemaakt van minimaal […]
Tafelaankleding
DESSERTBORD
Bord voor broodmaaltijden, voor- en nagerechten en gemengde salades; ook wel gebruikt als onderzetbord voor sauskommen of garnituren. (21 cm)
DIEP BORD
Bord voor het opdienen van soep, pap, deegwaren, mosselen en cereals. Tegenwoordig zijn er ook koks die overige gerechten serveren in een diep bord.
EETSTOKJES
In een aantal Aziatische landen gebruikt men stokjes voor het eten van voedsel. Maar, net zoals er in de Westerse wereld op verschillende wijze met mes en vork wordt omgegaan (vergelijk de Amerikaanse manier van eten maar eens met de Europese), zijn er ook verschillen in het Oosten. Stokjes zijn handige instrumenten om voedsel mee […]
SERVIES EN DE MATEN
Er zijn heel veel soorten en maten borden: risotto- en pastaborden, amuse- en gebakbordjes. Het belangrijkste van een servies zijn natuurlijk de diner- en ontbijtborden, want die worden dagelijks gebruikt. Voor een dinerbord is ongeveer 27 cm groot genoeg. Deze maat past ook prima op een onderbord. Een bord vanaf 30 cm is een onderbord […]
SERVIESTAFEL
Kan in plaats van een commode gebruikt worden voor opslag van materialen.
STOKBROOD SNIJPLANK
Deze stokbroodplank is gemaakt voor het snijden en serveren van stokbrood. De groeven helpen je het stokbrood veilig en gemakkelijk in goede stukjes te snijden. Een zeer decoratief accessoire dat in elke keuken of eetkamer past. Het mooie van een natuurlijk product is dat elke broodplank heeft zijn eigen unieke uitstraling heeft.
THEEPOTTEN, DE GESCHIEDENIS
In de vroegste Chinese geschiedenis van het theedrinken werden de bladeren in open pannen gekookt. In de Ming-dynastie was deze methode van theezetten niet goed genoeg meer. Het werd een gewoonte om de bladeren te laten trekken in heet water, in plaats van het water tegelijk te koken. Om de hitte van het water vast […]