menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Algemeen » Superfood

Superfood

Superfoods zouden door een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten allerlei positieve effecten hebben op de gezondheid. Maar geclaimde gezondheidseffecten van superfoods zijn over het algemeen niet voldoende wetenschappelijk onderbouwd. Voorbeelden van superfoods zijn gojibessen, cacaobonen, hennepzaad, tarwegras. Maar ook bessen, rode druiven, knoflook, vette vis (omega-3-vetzuren), olijfolie, bepaalde noten en donkere chocolade worden wel als superfood gezien. Niet één voedingsmiddel kan alle essentiële voedingsstoffen leveren die het lichaam nodig heeft. Gevarieerd eten volgens de Schijf van Vijf is de beste manier om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 6
  • Volgende »

ABRIKOZEN

Geplaatst op: 15 juli 2016

Abrikoos (Imola Royal)

Abrikozen (Prunus armeniaca) zijn heerlijke oranje-gele vruchten die van oorsprong groeien rond de grens tussen China en Rusland. Abrikozen zijn erg gezond en worden vaak gegeten door mensen die gewicht willen verliezen. Ze zijn een bron van vitamines en andere voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C, bètacaroteen, vezels, ijzer, kalium en koper. en daarom een […]

ABRIKOZENPITTEN

Geplaatst op: 15 juli 2016

Abrikozenpitten

De voedingswaarde van bittere abrikozenpitten wordt gekenmerkt door een verscheidenheid van mineralen en aminozuren en vitaminen. Deze omvatten onder meer, magnesium, fosfor, kalium, jodium, zink, koper, mangaan en ijzer. Abrikozenpitten bevatten ook veel Vitamine B 17 ( ook bekend als amygdaline ). Vitamine B17 mag slechts beperkt genuttigd worden. Vandaar ons advies om slechts 1 […]

ACACIAHONING

Geplaatst op: 16 juli 2016

Acacia Honing

Acaciahoning is een uniek soort superfood honing die tal van voordelen voor de gezondheid heeft. Ondanks zijn zoetheid, bevordert acaciahoning de algemene gezondheid van het lichaam en dat is de rede dat het is een van de meest voedzame honing wordt genoemd. Acaciahoning is transparant in vloeibare vorm en wanneer het kristalliseert wordt het gelig […]

AFRICAN MANGO

Geplaatst op: 15 juli 2016

African-Mango.j

African mango is een tamelijk zeldzame vrucht uit een deel van Cameron. Door de inheemse bewoners wordt het dikka nuts genoemd en het extract (gemaakt van de zaden) irvingia gaconensis. Er is best veel bekendheid ontstaan over African Mango nadat het op de Dr. Oz show is gepresenteerd. African mango bevat een aantal vitamines, te weten: […]

ALFALFA

Geplaatst op: 16 juli 2016

Alfalfa is de nederlandse naam van de ontkiemde zaden van de Luzerne plant. De arabieren noemen het “de vader van alle voedsel.” Alfalfa werking Alfalfa had een direct effect op de arabieren; ze waren beter gemutst en hadden een betere gezondheid. Recenter worden er concretere dingen beweerd over alfalfa. Alfalfa werkt anti-inflammatoir, als antioxidant, en […]

ALOE VERA

Geplaatst op: 16 juli 2016

Aloe Vera plant

Aloë vera wordt al millenia lang gebruikt binnen de traditionele geneeskunde. Er bestaan meer dan 400 soorten van deze plant. Het komt voor in de bijbel en veel andere historische schriften. De eerste aloë vera is omstreeks 1700 in Nederland (Amsterdam) aangekomen vanaf de koloniën. Aloë vera werking Aloë vera heeft meerdere traditionele werkingen te […]

AMANDEL

Geplaatst op: 5 december 2016

Amandelen

De pit van de steenvrucht van de amandelboom. De amandel wordt ontdaan van de schil (‘gekraakt’) en even in kokend water te gedompeld om het dunne vliesje te verwijderen. Wat overblijft is de blanke pit. Bittere amandelen moeten bovendien worden verhit om het zeer giftige blauwzuur onschadelijk te maken. Amandelen zijn de meest geteelde en gegeten […]

ASHWAGANDHA POEDER

Geplaatst op: 17 juli 2016

Ashwagandha Poeder

Ashwagandha poeder is afkomstig van het exotische Indiase Ashwagandha kruid die ook wel de naam draagt van ‘Indiase ginseng”. De Ashwagandha kruid is een mollige struik met ei-vormige bladeren en gele bloemen. Het kruid draagt rode vruchtjes die net zo groot zijn als rozijnen. Oorspronkelijk groeide de Ashwagandha kruid alleen in inheemse droge gebieden in India, […]

BIJENPOLLEN

Geplaatst op: 16 juli 2016

Bijenpollen is stuifmeel dat wordt verzameld door bijen. Stuifmeel is een bijzonder fijn poeder dat in een bloem het mannelijk deel vormt. Bijen verzamelen dit en voegen er wat nectar aan toe. In de bijenkorf wordt het ingezet als een opbouwvoedsel voor de gehele bijenpopulatie inclusief de koningin. Stuifmeel is al duizenden jaren een steunpilaar van […]

BITTER MELOEN

Geplaatst op: 15 juli 2016

Bitter melon is een tropische plant uit Azië, Africa en het Caribische gebied die bekend is als een van de meest bittere vruchten. Bitter melon werking Bitter melon werd traditioneel gebruikt tegen malaria en andere virale infecties. Over het algemeen werkt bitter melon net als andere bittere producten erg goed voor het verteren van voedsel. […]

BLAUWE BESSEN, TROSBOSBES (VACCINIUM CORYMBOSUM).

Geplaatst op: 15 juli 2016

Blauwe bes

Blauwe bessen zijn bloeiende planten die normaal recht groeien maar soms groeien ze horizontaal in de vorm van struiken van verschillende grootte meestal 4 tot 10 centimeter. Kleinere soorten van blauwe bessen worden aangeduid als “lage struik” blauwe bessen, terwijl de grotere soorten worden aangeduid als “hoge struik” blauwe bessen. De bladeren van blauwe bessen kunnen […]

BRAHM POEDER

Geplaatst op: 17 juli 2016

Brahmi poeder

Brahmi poeder is een poeder gemaakt van de Brahmi plant. De Brahmi plant wordt ook wel de Gotu Kola plant genoemd. De Brahmi plant is oorspronkelijk afkomstig uit India, groeit dicht op de grond en wordt niet hoger dan 20 centimeter. Het plantje groeit voornamelijk in moerassige gebieden en wordt al eeuwenlang gebruikt in de […]

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 6
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact