menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Old Dutch
Home » Dranken » Glossarium bar » Longdrinks

Longdrinks

Evenals in het geval van shortdrinks bestaat er een uitgebreid scala aan longdrinks, met als bekendste de highball: een tweevoudige longdrink zoals  gin & tonic, rum & cola en scotch & soda.  Andere bekende longdrinks zijn te vinden in onderstaand overzicht.

  • 1
  • 2
  • Volgende »

BUCK

Geplaatst op: 10 november 2015

Combinatie van een distillaat, een halve uitgeknepen citroen en ginger ale. Gin Buck: Een mix van gin, ginger ale en het sap van een halve citroen.

COLLINS

Geplaatst op: 10 november 2015

De lange versie van de > fizz: een combinatie van een distillaat, suikersiroop, citroensap en sodawater. Tom Collins: een build in een collinsglas van gin, suikersiroop, citroensap en sodawater, gegarneerd met sinaasappel en een cocktailkers.

COOLER

Geplaatst op: 10 november 2015

Alle coolers worden gegarneerd met de schil van een citroen of sinaasappel die spiraalvormig in het glas wordt gehangen. Coolers bestaan uit een basisdrank (distillaat, likeur) met citroensap, sodawater of ginger ale. Apricot cooler: apricot brandy, citroensap, sodawater.

COW

Geplaatst op: 10 november 2015

Mix van een basisdrank (distillaat, likeur) met melk.

DAISY

Geplaatst op: 10 november 2015

Combinatie van een basisdrank (distillaat) met likeur, siroop (frambozensiroop, grenadine), citroensap en sodawater. Wordt geserveerd in een champagnecoupe, gegarneerd met schijfjes fruit (aardbei, ananas, citroen, druif, framboos, sinaasappel) en takjes munt. Apple Daisy: Apfelkorn, frambozensiroop, citroensap en sodawater shaken en strainen in een champagnecoupe en garneren met vers fruit.

EGG NOGG

Geplaatst op: 10 november 2015

De basisformule voor Egg Nogg is een basisdrank (distillaat, likeur) met eieren, melk (koud of warm) en suiker. Een populaire longdrink in de kersttijd. Baltimore Egg Nogg: cognac, Madera, koude melk, ei en suikersiroop shaken en strainen in een ballonglas en garneren met nootmuskaat. Hot Egg Nogg: cognac, donkere rum, suikersiroop, ei en warme melk blenden […]

FIXX

Geplaatst op: 10 november 2015

Lange variant van de > Daisy. Combinatie van een basisdrank (distillaat, likeur) met siroop, citroensap (soda)water en vers fruit. Gin Fixx: gin, groene Chartreuse, ananassiroop, citroensap en sodawater builden in een longdrinkglas en garneren met stukjes vers fruit.

FIZZ

Geplaatst op: 10 november 2015

Een fizz bestaat uit een basisdrank (distillaat, likeur) met suikersiroop, citroensap en sodawater. Sloe Gin Fizz: sloe gin, suikersiroop, citroensap, sodawater uit de sifon en citroen.

GROG

Geplaatst op: 10 november 2015

De bekendste warme mengdrank. Traditionele bestanddelen zijn Angostura bitters, rode wijn, cognac, rum, suiker, citroen, kaneel en kruidnagels. Hot Grog: donkere rum, Angostura bitters, citroensap, suiker, citroen, pijpje kaneel en vier kruidnagels.

HIGHBALL

Geplaatst op: 10 november 2015

Amerikaanse term voor een tweevoudig samengestelde longdrink van een aperitief of distillaat en een koolzuurhoudende frisdrank. Voorbeelden: brandy & ginger ale, Campari & soda, jenever & cola en tequila & tonic. Horse’s Neck: Oorspronkelijk een glas ginger ale, met daarin de spiraalvormige schil van een hele citroen. Nu vaak een mixdrank met bourbon of brandy.

MOCKTAIL

Geplaatst op: 10 november 2015

Alcoholvrije mengdranken worden in vakkringen aangeduid als non-alcoholics. Een bekende Engelse drankenschrijver heeft een aantal jaren geleden het woord mocktail geïntroduceerd, van mock = nep, namaak. Bekende mocktails zijn de Fruit Punch (combinatie van vruchtensappen, siropen en vers fruit), de Milkshake (mix van melk, sorbetijs en siroop) en de Ice Cream Soda (koolzuurhoudende frisdrank met […]

PHANTASIA (Een voorbeeld van een mocktail).

Geplaatst op: 10 november 2015

Een blend van ananassap, sinaasappelsap, bananensiroop, blue curaçaosiroop en banaan, gegarneerd met mango en fruitspiesje. De blend wordt uitgeschonken in een groot ballonglas, gevuld met fijngemalen ijs.

  • 1
  • 2
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact