Wordt gebruikt om een mes iets scherper te maken tot het wordt geslepen. Een bot mes vertoont microscopische beschadigingen aan het snijoppervlak: fragmenten staal die half loslaten en/of gebogen zijn. Met het aanzetstaal, dat harder is dan het mes, wordt de beschadiging verwijderd. Essentieel is de hoek van 30° tussen mes en aanzetstaal. Het aanzetten […]
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »
AARDAPPELSCHILMESJE EN/OF TOURNEERMESJE
Dit aardappelschilmesje en tourneermesje van Robert Herder is een van de fijnst geslepen messen uit de Molenmes collectie. Het heeft een extra lang en goed gebalanceerd heft wat uitstekend in de hand ligt en een fijne grip geeft. Het beroemdste en altijd vlijmscherpe schilmesje:”het Molenmesje van oma”. Al sinds 1872 met de hand gemaakt bij Robert […]
ASPERGESCHILLER
De aspergeschiller van Triangle, gemaakt van veerkrachtig maar flexibel kunststof en is zeer makkelijk in gebruik. De ergonomische handgreep zorgt ervoor dat de aspergeschiller gemakkelijk vast te houden is. Het uiteinde van de aspergeschiller is aan één kant voorzien van een dunne boog ter ondersteuning van de asperge. Het andere uiteinde is voorzien van een […]
BLOKMES
Mes met een brede sterke rug, een breed lemmet en een lengte van 20 tot 40 cm. Wordt gebruikt om grove vleesdelen te verkleinen zodat ze voor de wolf en cutter beter verwerkbaar zijn.
BOTERKRULLER
Met een boterkruller maakt u in een handomdraai decoratieve elegante krullen van roomboter. Voor de beste krullen gebruikt u de boterkruller met koude harde boter. Schraap met de kruller over het oppervlak van de boter en laat deze zich in de ronding van de kruller oprollen.
BROODMES
Mes met een lang gekarteld of gegolfd lemmet om broodproducten te snijden zonder de broodstructuur te beschadigen. Een broodmes is een stevig mes met een lang, krachtig lemmet met golfsnede. Met een broodmes snij je harde broodkorsten door zonder het brood te pletten. Ook voedingswaar met een harde buitenkant en een zachte binnenkant, zoals meloen of […]
BROODMES PANO
Het ligt goed in de hand en is in feite een alleskunner. Je kunt er stokbrood mee snijden maar ook snijdt het heel makkelijk door het zware brood met fruit erin waarbij het fruit en de noten keurig in het brood blijven.
CANNELEERMES
Mes voor het maken van een canneleersnede. Een canneleermes snijdt niet, maar wordt door het product gedrukt of getrokken om plakjes met een streepreliëf te krijgen.
CHINESE HAKBIJL
Een Chinees koksmes heeft de vorm van een bijltje. Er kunnen allerlei snij- en decoratietechnieken mee worden uitgevoerd. Een chinese hakbijl moet superscherp zijn. Een hoogwaardige hakbijl is geschikt voor het zwaardere werk in iedere keuken.
CITROENMESJE
Mesje met een fijne kartelsnede en een getande punt. De laatste dient voor het verwijderen van pitten. Het mesje wordt gebruikt voor het snijden van citroen en andere citrusvruchten en het uitsnijden van partjes.
CUTTERMES
Speciale messen bestemd voor de cutter. Ze zijn eenzijdig geslepen. Twee belangrijke typen zijn hoek- en sikkelmessen.
DEEGSNIJDER
Ook wel ‘jan-hagelsnijder’ genoemd. Wordt gebruikt om van deeg gelijke delen te snijden voor bijvoorbeeld een koek of taart. De vernikkelde wielen van de deegsnijder zijn verstelbaar door middel van een ruitmechanisme, zodat het apparaatje voor meerdere maten geschikt is. Er zijn ook kleine deegsnijders met één wiel. Deze worden vaak gebruikt als pizzasnijder.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »