menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2022
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Keukengereedschappen en Apparatuur » Messen
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende »

AANZETSTAAL

Geplaatst op: 11 november 2015

Aanzetstaal, Gastropedia

Wordt gebruikt om een mes iets scherper te maken tot het wordt geslepen. Een bot mes vertoont microscopische beschadigingen aan het snijoppervlak: fragmenten staal die half loslaten en/of gebogen zijn. Met het aanzetstaal, dat harder is dan het mes, wordt de beschadiging verwijderd. Essentieel is de hoek van 30° tussen mes en aanzetstaal. Het aanzetten […]

AARDAPPELSCHILMESJE EN/OF TOURNEERMESJE

Geplaatst op: 12 oktober 2017

Dit aardappelschilmesje en tourneermesje van Robert Herder is een van de fijnst geslepen messen uit de Molenmes collectie. Het heeft een extra lang en goed gebalanceerd heft wat uitstekend in de hand ligt en een fijne grip geeft.  Het beroemdste en altijd vlijmscherpe schilmesje:”het Molenmesje van oma”. Al sinds 1872 met de hand gemaakt bij Robert […]

ASPERGESCHILLER

Geplaatst op: 20 april 2017

Aspergeschiller, Gastropedia

De aspergeschiller van Triangle, gemaakt van veerkrachtig maar flexibel kunststof en is zeer makkelijk in gebruik. De ergonomische handgreep zorgt ervoor dat de aspergeschiller gemakkelijk vast te houden is. Het uiteinde van de aspergeschiller is aan één kant voorzien van een dunne boog ter ondersteuning van de asperge. Het andere uiteinde is voorzien van een […]

BLOKMES

Geplaatst op: 6 december 2015

Blokmes

Mes met een brede sterke rug, een breed lemmet en een lengte van 20 tot 40 cm. Wordt gebruikt om grove vleesdelen te verkleinen zodat ze voor de wolf en cutter beter verwerkbaar zijn.

BOTERKRULLER

Geplaatst op: 13 juli 2018

Boterkruller, gastropedia

Met een boterkruller maakt u in een handomdraai decoratieve elegante krullen van roomboter. Voor de beste krullen gebruikt u de boterkruller met koude harde boter. Schraap met de kruller over het oppervlak van de boter en laat deze zich in de ronding van de kruller oprollen. 

BROODMES

Geplaatst op: 11 november 2015

Broodmes, Gastropedia

Mes met een lang gekarteld of gegolfd lemmet om broodproducten te snijden zonder de broodstructuur te beschadigen. Een broodmes is een stevig mes met een lang, krachtig lemmet met golfsnede. Met een broodmes snij je harde broodkorsten door zonder het brood te pletten. Ook voedingswaar met een harde buitenkant en een zachte binnenkant, zoals meloen of […]

BROODMES PANO

Geplaatst op: 22 juni 2020

Het ligt goed in de hand en is in feite een alleskunner. Je kunt er stokbrood mee snijden maar ook snijdt het heel makkelijk door het zware brood met fruit erin waarbij het fruit en de noten keurig in het brood blijven.

CANNELEERMES

Geplaatst op: 11 november 2015

Canneleermes

Mes voor het maken van een canneleersnede. Een canneleermes snijdt niet, maar wordt door het product gedrukt of getrokken om plakjes met een streepreliëf te krijgen.

CHINESE HAKBIJL

Geplaatst op: 11 november 2015

Chinees hakbijl, Gastropedia

Een Chinees koksmes heeft de vorm van een bijltje. Er kunnen allerlei snij- en decoratietechnieken mee worden uitgevoerd. Een chinese hakbijl moet superscherp zijn. Een hoogwaardige hakbijl is geschikt voor het zwaardere werk in iedere keuken.

CITROENMESJE

Geplaatst op: 11 november 2015

Mesje met een fijne kartelsnede en een getande punt. De laatste dient voor het verwijderen van pitten. Het mesje wordt gebruikt voor het snijden van citroen en andere citrusvruchten en het uitsnijden van partjes.

CUTTERMES

Geplaatst op: 6 december 2015

Cuttermes

Speciale messen bestemd voor de cutter. Ze zijn eenzijdig geslepen. Twee belangrijke typen zijn hoek- en sikkelmessen.

DEEGSNIJDER

Geplaatst op: 11 november 2015

Deegsnijder

Ook wel ‘jan-hagelsnijder’ genoemd. Wordt gebruikt om van deeg gelijke delen te snijden voor bijvoorbeeld een koek of taart. De vernikkelde wielen van de deegsnijder zijn verstelbaar door middel van een ruitmechanisme, zodat het apparaatje voor meerdere maten geschikt is. Er zijn ook kleine deegsnijders met één wiel. Deze worden vaak gebruikt als pizzasnijder.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2022  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2022
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact