Een handig mesje met een fijn geslepen spits en een goed gebalanceerd heft wat uitstekend in de hand ligt en een fijne grip geeft. Gebruik dit mesje voor de mise en place in iedere keuken.
UITBEENMES
Mes met een smal, kort, stevig en dik lemmet van 8 tot 12 cm lang, met een scherpe punt en enigszins gebogen snede. Een uitbeen mesje wordt gebruikt om vlees van botten te halen. Ook voor het onthuiden van vlees en het verwijderen van pezen en vet is het uitermate geschikt.
UNIVERSEEL KAASMES
Het universele kaasmes Ĉio is met een lemmet van ca. 35 mm het breedste mes uit de serie. Het snijoppervlak wordt gekenmerkt door twee elegante, grote uitsparingen. Deze voorkomen dat zachte en moeilijk te snijden kazen aan het lemmet blijven plakken. Tegelijkertijd geeft de breedte voldoende stabiliteit om hardere kazen zoals gerijpte Gouda, Provolone, Gruyère […]
VISFILEERMES
Vis fileren is een speciale techniek. Dit professionele fileermes heeft een slank en flexibel lemmet, waarmee u perfect langs de graat snijdt.
ZALMMES
Zalmmes is een lang en soepel lemmet en een ronde punt, voor het trancheren van zalm. Een zalmmes is een zeer specialistisch mes. Het lange, flexibele lemmet heeft een afgeronde punt. De kuiltjes in het lemmet zorgen ervoor dat de gesneden zalm niet blijft plakken. Het zalmmes is extra lang om zo moeiteloos door een gerookte […]
ZESTEUR
Zesteur snijdt met zijn geslepen gaatjes de fijnste reepjes, bijvoorbeeld uit de schil van citrusvruchten of chocolade. Deze reepjes kunt u gebruiken als smaakmaker, of als decoratie bij uw gerechten. Meestal bestaat het uit een handvat en een metalen kop met vier tot zes gaatjes.