menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Klassieke keuken » Groenten, rijst en meelspijzen » Meelspijzen
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende »

BAMI GORENG (gebakken bamie).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Mie naar keuze, beetgaar gekookt in water met zout, uitgelekt en in olie gebakken, vermengd met dunne reepjes omelet, in olie gefruite fijngesneden ui, prei, trassi, sambal en reepjes magere ham en kip. Geserveerd met krupuk, acar, gebakken pinda’s en eventueel gebakken spiegelei.

BAMISNACK

Geplaatst op: 6 januari 2016

Sneetje witbrood, besmeerd met boter en belegd met dunne plakjes gekookte ham. Hierop een in boter gebakken bamischijf waarin Chinese vermicelli, fijngesneden varkensvlees en groenten, genappeerd met sauce demi-glace.

CANNELONI AUX CHAMPIGNONS (canneloni met champignons).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Vierkante plakken noedeldeeg, beetgaar gekookt in ruim water met olie en zout, uitgelekt, tot kokertjes gerold en gevuld met een mengsel van in olie gesauteerd rundergehakt en in olie gesauteerde schijfjes champignons, brunoise van fijngesneden magere ham, ui, wortel en bleekselderij, kruiden en wat bouillon. In een ovenschotel gelegd, genappeerd met zure room, bestrooid met […]

CANNELONI FARCIS (gevulde canneloni).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Vierkante plakken noedeldeeg, beetgaar gekookt in ruim water met olie en zout, uitgelekt, tot kokertjes gerold en gevuld met een mengsel van panade, eidooiers, fijngesneden ham, stukjes ganzenlever en kalfshersenen, fijne brunoise van truffel en gehakte geblancheerde spinazie. In een ovenschotel gelegd, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas, besprenkeld met gesmolten boter en gegratineerd. Geserveerd met […]

CANNELONI FRAIS (verse canneloni).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Vierkante plakken noedeldeeg, beetgaar gekookt in ruim water met olie en zout, uitgelekt, tot kokertjes gerold en gevuld met een mengsel van in boter gesauteerd gehakt vlees, schijfjes champignons, stukjes kalfshersenen, fijnges neden ui en knoflook en gehakte geblancheerde spinazie. In een ovenschotel gelegd, bedekt met tomatensaus, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas en gegratineerd.

FIDEUA (fideua).

Geplaatst op: 8 januari 2016

In olijolie gefruite fijngesneden ui, gehakte knoflook en peterselie, inktvis, tomate concassé en fijne macaroni (pasta nr. 30), waarna visbouillon en saffraan wordt toegevoegd en gegaard tot de macaroni alle bouillon heeft opgenomen. Soms wordt in olijfolie geroosterde en fijngewreven ñora tijdens het garen toegevoegd.

GNOCCHI À LA FLORENTINE (gnocchi met spinazie).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Een niet te stevig beslag van geblancheerde, grof gehakte in boter gestoofde spinazie, verkruimelde ricotta, geraspte parmezaanse kaas, bloem, losgeklopte eieren en vers geraspte nootmuskaat. Afgekoeld, tot kleine balletjes gevormd, in water gepocheerd, bedekt met geraspte parmezaanse kaas, besprenkeld met boter en geglaceerd in de oven.

GNOCCHI À LA PARISIENNE (gnocchi à la parisienne).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Een niet te stevig beslag van soezenbeslag vermengd met geraspte parmezaanse kaas. Afgekoeld, tot klein balletjes gevormd, in water gepocheerd, bedekt met sauce Mornay, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas, besprenkeld met gesmolten boter en gegratineerd.

GNOCCHI À LA ROMAINE (gnocchi à la romaine).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Griesmeel, in melk gekookt, vermengd met losgeklopte eieren en op een platte schaal, tot 6 mm dik uitgesmeerd. Afgekoeld, in de vorm van koekjes uitgestoken, dakpansgewijs in een met boter ingesmeerde vuurvaste schaal gelegd, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas, besprenkeld met boter en gegratineerd.

GNOCCHI AU GRATIN (gegratineerde gnocchi).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Een niet te stevig beslag van in melk gekookte griesmeel, vermengd met losgeklopte eieren, geraspte parmezaanse kaas en vers geraspte nootmuskaat. Afgekoeld en in kleine vormen in water gepocheerd, bedekt met sauce Mornay, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas, besprenkeld met gesmolten boter en gegratineerd.

GNOCCHI DE POMMES DE TERRE (gnocchi van aardappelen).

Geplaatst op: 8 januari 2016

In de schil gekookte aardappelen, gepeld, gepureerd en tot een niet te stevig deeg gemaakt met eidooiers, bloem, geraspte parmezaanse kaas en vers geraspte nootmuskaat. Afgekoeld, tot afgeplatte balletjes gevormd, in water gepocheerd en bedekt met een mengsel van in ruim boter gefruite gehakte knoflook, rozemarijn, mint, tijm, peterselie en oregano. Apart wordt geraspte parmezaanse […]

LASAGNE À LA BOLOGNAISE (lasagne à la bolognaise).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Recht hoekige plakken noedeldeeg, beetgaar gekookt in ruim water of bouillon met olie en zout, uitgelekt en afwisselend in een beboterde ovenschotel gelegd met sauce béchamel en een laag in olie gesauteerd rundergehakt, vermengd met in olie gesauteerde brunoise van ui, magere ham, wortel, bleekselderij, kruiden en wat bouillon, bedekt met sauce béchamel, bestrooid met […]

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact