Mie naar keuze, beetgaar gekookt in water met zout, uitgelekt en in olie gebakken, vermengd met dunne reepjes omelet, in olie gefruite fijngesneden ui, prei, trassi, sambal en reepjes magere ham en kip. Geserveerd met krupuk, acar, gebakken pinda’s en eventueel gebakken spiegelei.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »
BAMISNACK
Sneetje witbrood, besmeerd met boter en belegd met dunne plakjes gekookte ham. Hierop een in boter gebakken bamischijf waarin Chinese vermicelli, fijngesneden varkensvlees en groenten, genappeerd met sauce demi-glace.
CANNELONI AUX CHAMPIGNONS (canneloni met champignons).
Vierkante plakken noedeldeeg, beetgaar gekookt in ruim water met olie en zout, uitgelekt, tot kokertjes gerold en gevuld met een mengsel van in olie gesauteerd rundergehakt en in olie gesauteerde schijfjes champignons, brunoise van fijngesneden magere ham, ui, wortel en bleekselderij, kruiden en wat bouillon. In een ovenschotel gelegd, genappeerd met zure room, bestrooid met […]
CANNELONI FARCIS (gevulde canneloni).
Vierkante plakken noedeldeeg, beetgaar gekookt in ruim water met olie en zout, uitgelekt, tot kokertjes gerold en gevuld met een mengsel van panade, eidooiers, fijngesneden ham, stukjes ganzenlever en kalfshersenen, fijne brunoise van truffel en gehakte geblancheerde spinazie. In een ovenschotel gelegd, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas, besprenkeld met gesmolten boter en gegratineerd. Geserveerd met […]
CANNELONI FRAIS (verse canneloni).
Vierkante plakken noedeldeeg, beetgaar gekookt in ruim water met olie en zout, uitgelekt, tot kokertjes gerold en gevuld met een mengsel van in boter gesauteerd gehakt vlees, schijfjes champignons, stukjes kalfshersenen, fijnges neden ui en knoflook en gehakte geblancheerde spinazie. In een ovenschotel gelegd, bedekt met tomatensaus, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas en gegratineerd.
FIDEUA (fideua).
In olijolie gefruite fijngesneden ui, gehakte knoflook en peterselie, inktvis, tomate concassé en fijne macaroni (pasta nr. 30), waarna visbouillon en saffraan wordt toegevoegd en gegaard tot de macaroni alle bouillon heeft opgenomen. Soms wordt in olijfolie geroosterde en fijngewreven ñora tijdens het garen toegevoegd.
GNOCCHI À LA FLORENTINE (gnocchi met spinazie).
Een niet te stevig beslag van geblancheerde, grof gehakte in boter gestoofde spinazie, verkruimelde ricotta, geraspte parmezaanse kaas, bloem, losgeklopte eieren en vers geraspte nootmuskaat. Afgekoeld, tot kleine balletjes gevormd, in water gepocheerd, bedekt met geraspte parmezaanse kaas, besprenkeld met boter en geglaceerd in de oven.
GNOCCHI À LA PARISIENNE (gnocchi à la parisienne).
Een niet te stevig beslag van soezenbeslag vermengd met geraspte parmezaanse kaas. Afgekoeld, tot klein balletjes gevormd, in water gepocheerd, bedekt met sauce Mornay, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas, besprenkeld met gesmolten boter en gegratineerd.
GNOCCHI À LA ROMAINE (gnocchi à la romaine).
Griesmeel, in melk gekookt, vermengd met losgeklopte eieren en op een platte schaal, tot 6 mm dik uitgesmeerd. Afgekoeld, in de vorm van koekjes uitgestoken, dakpansgewijs in een met boter ingesmeerde vuurvaste schaal gelegd, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas, besprenkeld met boter en gegratineerd.
GNOCCHI AU GRATIN (gegratineerde gnocchi).
Een niet te stevig beslag van in melk gekookte griesmeel, vermengd met losgeklopte eieren, geraspte parmezaanse kaas en vers geraspte nootmuskaat. Afgekoeld en in kleine vormen in water gepocheerd, bedekt met sauce Mornay, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas, besprenkeld met gesmolten boter en gegratineerd.
GNOCCHI DE POMMES DE TERRE (gnocchi van aardappelen).
In de schil gekookte aardappelen, gepeld, gepureerd en tot een niet te stevig deeg gemaakt met eidooiers, bloem, geraspte parmezaanse kaas en vers geraspte nootmuskaat. Afgekoeld, tot afgeplatte balletjes gevormd, in water gepocheerd en bedekt met een mengsel van in ruim boter gefruite gehakte knoflook, rozemarijn, mint, tijm, peterselie en oregano. Apart wordt geraspte parmezaanse […]
LASAGNE À LA BOLOGNAISE (lasagne à la bolognaise).
Recht hoekige plakken noedeldeeg, beetgaar gekookt in ruim water of bouillon met olie en zout, uitgelekt en afwisselend in een beboterde ovenschotel gelegd met sauce béchamel en een laag in olie gesauteerd rundergehakt, vermengd met in olie gesauteerde brunoise van ui, magere ham, wortel, bleekselderij, kruiden en wat bouillon, bedekt met sauce béchamel, bestrooid met […]

- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »