menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Internationale keukens » Wereldkeuken

Wereldkeuken

Door de opkomst van het fusionkoken – het koken met gebruikmaking van ingrediënten en bereidingswijzen uit vele internationale keukens – is er een groeiende belangstelling voor wat de ‘wereldkeuken’ ons te bieden heeft. Om die redenen hieronder, in zeer beknopte vorm, korte karakteristieken van een aantal keukens uit verschillende delen van de wereld. Regelmatig zullen we hier aanvullingen voor maken.

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 7
  • Volgende »

Albanië

Geplaatst op: 24 juli 2016

Albanië

De Albanese keuken is duidelijk beïnvloed door de Turkse. In elke bakkerij vind je baklava of byrek, wat typisch Turkse lekkernijen zijn.

ALGERIJE

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Vlag Algerije

Net als in de buurlanden Marokko en Tunesië vormen grove griesmeel voor de couscous, aardappelen, rijst en brood de basis voor de hoofdmaaltijd. Een maaltijd kan beginnen met een salade van gegrilde aubergines en paprika’s met uien, olijfolie en zout of chorba, of met soep op basis van schapenvlees met onder meer linzen of kikkererwten. […]

ARGENTINIË

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Vlag argentine

De Argentijnse keuken is een mengelmoes van nationaliteiten en culturen. Vooral Spaanse, Franse en Italiaanse immigranten hebben hun bijdrage geleverd aan het culinair erfgoed. Die recht-voor-de-raap-keuken is vooral bekend om haar rundvlees. Met een vleesconsumptie van zo’n 120 kg per jaar horen de Argentijnen tot de grootste vleeseters ter wereld. Het vlees wordt over het […]

ARMENIË

Geplaatst op: 4 december 2016

Vlag van Armenië

De Armeense keuken is rijk aan verse producten en biedt ook vegetariërs een grote variatie. Eten is voor Armeniërs een belangrijk sociaal gebeuren en de maaltijd neemt meestal enige tijd in beslag. In de Armeense keuken vind je ook veel Libanese en Turkse invloeden terug. Er wordt vooral veel lams- en rundvlees gegeten en overal […]

ARUBA

Geplaatst op: 25 juli 2016

Aruba

De Arubaanse keuken heeft invloeden van een interessante smeltkroes aan nationaliteiten en culturen, die door de eeuwen heen Aruba (en zijn keuken) gevormd hebben. Denk aan de oorspronkelijke Amer-Indiaanse bevolking, overzeese handelskoopmannen, piraten, Nederlandse en Spaanse kolonialisten, Afrikaanse slaven, immigranten uit omliggende Caribische eilanden, evenals Aziatische en Orientaalse eilandbewoners. Hoewel sommige typische gerechten alleen op […]

AUSTRALIE

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Vlag Australie

In nog geen twintig jaar tijd heeft Australië zich opgemaakt als een van de verrassendste culinaire naties ter wereld. Tot daarvoor stond de Australische keuken synoniem voor eerlijke en eenvoudige gerechten van Engelse origine en was barbecue de populairste buitenshuismaaltijd. In de provisiekasten stonden rekken vol inmaakpotten en blikjes gevuld met groenten en fruit, met […]

BAHAMAS

Geplaatst op: 25 juli 2016

Bahamas

De Bahamaanse keuken is een mengelmoes van lokale gerechten, waarin Amerikaanse en Engelse invloeden verwerkt zitten. En zoals wel een beetje te verwachten is, domineren tientallen visgerechten de menukaarten van elk type restaurant. De specialiteiten op de Bahamas bestaan o.a. uit Conch, een rose reuzenmossel die op verschillende manieren bereid wordt, van soep tot burger. […]

België

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Vlag Belgie

De Belgische keuken stamt uit de Middeleeuwen en dat is nog altijd te merken aan de combinatie van bitter, zuur en zoet in de gerechten en aan het gebruik van kruiden en vooral specerijen die er vanaf de 15de eeuw uit de hele wereld werden aangevoerd. Veel van die oude recepten leven nog voort in […]

Bolivia

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Bolivia

In de hooglanden is de keuken aan de grote hoogte aangepast. De hoofdstad La Paz bijvoorbeeld ligt op 4.500 m hoogte. De inwoners drinken er maté de coca, thee gemaakt van cocabladeren, om de symptomen van hoogteziekte te bestrijden. Bereidingen duren er altijd langer omdat op deze grote hoogte vloeistoffen minder snel koken. De gerechten […]

BOTSWANA

Geplaatst op: 1 december 2016

Vlag van Botswana

BOTSWANA & ZAMBIA:Zambia en Botswana hebben beiden geen beroemde nationale gerechten. De gerechten zijn een mengelmoes van de traditionele en de Engelse ‘keuken’.. Er is ook veel fruit verkrijgbaar. In Botswana is dit niet het geval; doordat het land er te droog en zanderig is groeit er nauwelijks iets en wordt alles geïmporteerd vanuit Zuid-Afrika. […]

Brazilië

Geplaatst op: 24 juli 2016

Brazilie

De Braziliaanse keuken is erg divers. Het is eigenlijk een mix van de Europese, Aziatische en Afrikaanse keuken. Met name de Afrikaanse keuken heeft een grote invloed op het land. De Braziliaanse gerechten worden vaak op natuurlijke wijze gemaakt en er is veel variatie te zien. Belangrijke ingrediënten van deze keuken zijn knolgewassen (cassave en […]

Bulgarije

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Veel groenten, sudderpotjes en yoghurt vormen de basis van de Bulgaarse volkskeuken. Bulgaarse koks maken erg smakelijke en vooral bewerkelijke gerechten die soms uren moeten pruttelen. Bijzonder is dat ze alle ingredienten gelijktijdig verwarmen op een zacht vuurtje. In die sudderpotjes gaan diverse soorten groenten. Bulgaarse koks zijn meesters in het combineren van groenten. Groenten vinden […]

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 7
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact