In nog geen twintig jaar tijd heeft Australië zich opgemaakt als een van de verrassendste culinaire naties ter wereld. Tot daarvoor stond de Australische keuken synoniem voor eerlijke en eenvoudige gerechten van Engelse origine en was barbecue de populairste buitenshuismaaltijd. In de provisiekasten stonden rekken vol inmaakpotten en blikjes gevuld met groenten en fruit, met vlees en vis. Wat op tafel kwam moest vooral véél en voedzaam zijn. De toevloed van migranten na de Tweede Wereldoorlog, van ZuidEuropeanen over Zuid-Amerikanen tot Aziaten, gaf een enorme impuls aan de Australische keuken. Door hen leerden de Australiërs de rijkdom van hun eigen producten kennen en maakten ze een ontdekkingstocht door de wereldkeuken. Op die manier ontstond een mix van mediterrane en Aziatische ingrediënten en kooktechnieken, een fusion tussen oost en west. Australië beschikt over verschillende klimaatzones waar zowel ‘westerse’ ingrediënten als exoten rijkelijk groeien, de zee rondom het immense land zorgt voor een verscheidenheid aan vis en schaaldieren en rund- en lamsvlees concurreren met kangoeroe en emoe.
Home » Artikelen » Internationale keukens » Wereldkeuken » AUSTRALIE