7UP, de verfrissende frisdrank die zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten, heeft een boeiende geschiedenis die begint in 1929. De biologische naam van deze drank was echter verrassend lang: “Bib-Label Lithiated Lemon-Lime Soda.” Deze naam werd gekozen vanwege het lithiumcitraat dat de drank bevatte, en het werd verkocht als een drank tegen katers. Dit […]
- 1
- 2
- 3
- …
- 93
- Volgende »
À L’ANGLAISE
In water gaargekookt, uitgelekt en geserveerd met klontje boter
À POINT
Op het juiste punt van garing.
AAL, PALING EUROPESE (Anguilla anguilla).
Aal, Paling, Europese, (Anguilla anguilla) heeft een maximale lengte 1,2 m. Grote exemplaren zijn vrouwtjes; mannetjes worden niet langer dan c.a. 50 cm. Europese paling wordt geboren in Atlantische Oceaan. Omdat de voorplanting nog nooit is waargenomen weten we de exacte plaats van voortplanting niet. We nemen aan dat dit gebeurd in de Sargassozee ten […]
AANZETTEN
Het in heet vet rondom dichtschroeien en bruineren van vlees, wild en gevogelte of groente.
AARDAPPEL GESCHIEDENIS
Zoals voor veel culinaire ingrediënten heeft elk land zijn mening over zijn oorsprong en zijn geschiedenis. Maar hieronder toch enkele data in verband met afkomst en gebruik van aardappelen. De allereerste sporen van de aardappel zijn teruggevonden in 7000 voor Christus in de streek van Crodillière in de Andes . Het zeer droge klimaat zorgde voor een perfecte […]
Aardappel Rösti met gerookte paling en kaviaar
Raymond Plat, de culinaire genius achter Restaurant Troef in het hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn toewijding aan het vak heeft hem een belangrijke onderscheiding opgeleverd: die van Paling Patron 2024/2025. Deze werd hem toegekend door Stichting DUPAN, vanwege zijn inzet voor het behoud van de rijke Nederlandse palingtradities en goed beheer van de […]
AARDAPPELZETMEEL
Aardappelzetmeel heeft een neutrale smaak en zorgt voor een heldere binding. Je kunt dit bindmiddel goed gebruiken voor het binden van bijv. jus, saus en compotes. Aardappelzetmeel wordt in de vorm van wit poeder verkocht. Aardappelzetmeelproducten zijn van essentieel belang voor sectoren op het gebied van voeding. In de voedselindustrie worden zetmeelsoorten bijvoorbeeld breed ingezet om […]
Aardbeien Romanoff wat is dat en door wie bedacht
Aardbeien Romanoff is een klassiek dessert dat bestaat uit verse aardbeien geserveerd met een zoete, romige saus, vaak gemaakt van slagroom en likeur. Het gerecht wordt meestal koud geserveerd en is geliefd om zijn eenvoudige maar verfijnde smaak. Oorsprong & Geschiedenis De exacte oorsprong van Aardbeien Romanoff is enigszins onduidelijk, maar er zijn een paar […]
AB AGRICLTURE BIOLOGIQUE (FRANKRIJK)
Dit label is eigendom van het Franse Ministerie van Landbouw en wordt gecontroleerd door de controleorganisatie Qualité France. Het wordt gebruikt op producten uit de gecontroleerde biologische landbouw. De eisen die de Franse overheid stelt aan de biologische teelt zijn op een groot aantal punten vergelijkbaar met het Nederlandse EKO-keurmerk.
ABAISSER
Uitrollen van deeg tot de gewenste dikte.
ABATIS
Bruikbaar slachtafval.

- 1
- 2
- 3
- …
- 93
- Volgende »