Drooggekookte, korrelige gebakken rijst, vermengd met in olie gefruite fijngesneden ui, trassi, sambal, blokjes magere ham en kip en eventueel garnalen, gegarneerd met dunne reepjes omelet. Geserveerd met krupuk, gebakken pinda’s en acar.
RISOTTO À LA FLORENTINE (risotto à la florentine).
In boter gefruite ui en rijst met ronde korrel, waarna runderbouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met stukjes gebraiseerd rundvlees, boter en geraspte Parmezaanse kaas.
RISOTTO À LA MILANAISE (risotto à la milanaise).
In boter gefruite ui, tomate concassé en rijst met ronde korrel, waarna gevogeltebouillon en saffraan toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met boter en geraspte parmezaanse kaas en geserveerd met een coulis van tomaat waarin saffraan. Of risotto à l’Italienne, vermengd met tomatenpuree, julienne van ham, gekookte rundertong, champignons en […]
RISOTTO À LA PIÉMONTAISE (risotto à la piémontaise).
In boter gefruite ui en rijst met ronde korrel, waarna gevogeltebouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met boter, geraspte parmezaanse kaas en schaafsel van witte truffel.
RISOTTO À L’ITALIENNE (risotto à l’italienne).
In boter gefruite ui en rijst met ronde korrel, waarna gevogeltebouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met boter en geraspte Parmezaanse kaas.
RISOTTO MAIGRE (vleesloze risotto).
In boter gefruite ui en rijst met ronde korrel, waarna visbouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met boter en geraspte parmezaanse kaas.
RIZ À LA CRÉOLE (rijst à la créole).
Rijst, gegaard in water of bouillon met boter, kippen of ganzenvet.
RIZ À LA GRECQUE (rijst à la grecque).
In boter gefruite ui, stukjes saucijs, brunoise van rode paprika en rijst, waarna gevogeltebouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met doperwten en fijne julienne van kropsla.
RIZ À LA PARISIENNE (rijst à la parisienne).
In boter gefruite ui en rijst, waarna gevogeltebouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met een mengsel blokjes champignons, gebonden met tomatensaus.
RIZ À LA VALENCIENNES (rijst à la Valenciennes).
In boter gefruite ui, champignons, stukjes artisjokbodem, doperwten. blokjes magere ham en rijst, waarna gevogeltebouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Gegarneerd met stukjes geroosterde en ontvelde rode paprika.
RIZ À L’ÉGYPTIENNE (rijst à l’égyptienne).
Riz pilaw, geserveerd met een salpicon van kippenlevers, julienne van magere ham en schijfjes champignons.
RIZ AU BLANC (rijst au blanc).
Rijst, gegaard in water of bouillon, vlak voor het serveren vermengd met boter.