menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Klassieke keuken » Groenten, rijst en meelspijzen » Rijstgerechten
  • 1
  • 2
  • Volgende »

NASI GORENG (gebakken rijst).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Drooggekookte, korrelige gebakken rijst, vermengd met in olie gefruite fijngesneden ui, trassi, sambal, blokjes magere ham en kip en eventueel garnalen, gegarneerd met dunne reepjes omelet. Geserveerd met krupuk, gebakken pinda’s en acar.

RISOTTO À LA FLORENTINE (risotto à la florentine).

Geplaatst op: 8 januari 2016

In boter gefruite ui en rijst met ronde korrel, waarna runderbouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met stukjes gebraiseerd rundvlees, boter en geraspte Parmezaanse kaas.

RISOTTO À LA MILANAISE (risotto à la milanaise).

Geplaatst op: 8 januari 2016

In boter gefruite ui, tomate concassé en rijst met ronde korrel, waarna gevogeltebouillon en saffraan toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met boter en geraspte parmezaanse kaas en geserveerd met een coulis van tomaat waarin saffraan. Of risotto à l’Italienne, vermengd met tomatenpuree, julienne van ham, gekookte rundertong, champignons en […]

RISOTTO À LA PIÉMONTAISE (risotto à la piémontaise).

Geplaatst op: 8 januari 2016

In boter gefruite ui en rijst met ronde korrel, waarna gevogeltebouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met boter, geraspte parmezaanse kaas en schaafsel van witte truffel.

RISOTTO À L’ITALIENNE (risotto à l’italienne).

Geplaatst op: 8 januari 2016

In boter gefruite ui en rijst met ronde korrel, waarna gevogeltebouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met boter en geraspte Parmezaanse kaas.

RISOTTO MAIGRE (vleesloze risotto).

Geplaatst op: 8 januari 2016

In boter gefruite ui en rijst met ronde korrel, waarna visbouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met boter en geraspte parmezaanse kaas.

RIZ À LA CRÉOLE (rijst à la créole).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Rijst, gegaard in water of bouillon met boter, kippen of ganzenvet.

RIZ À LA GRECQUE (rijst à la grecque).

Geplaatst op: 8 januari 2016

In boter gefruite ui, stukjes saucijs, brunoise van rode paprika en rijst, waarna gevogeltebouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met doperwten en fijne julienne van kropsla.

RIZ À LA PARISIENNE (rijst à la parisienne).

Geplaatst op: 8 januari 2016

In boter gefruite ui en rijst, waarna gevogeltebouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met een mengsel blokjes champignons, gebonden met tomatensaus.

RIZ À LA VALENCIENNES (rijst à la Valenciennes).

Geplaatst op: 8 januari 2016

In boter gefruite ui, champignons, stukjes artisjokbodem, doperwten. blokjes magere ham en rijst, waarna gevogeltebouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Gegarneerd met stukjes geroosterde en ontvelde rode paprika.

RIZ À L’ÉGYPTIENNE (rijst à l’égyptienne).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Riz pilaw, geserveerd met een salpicon van kippenlevers, julienne van magere ham en schijfjes champignons.

RIZ AU BLANC (rijst au blanc).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Rijst, gegaard in water of bouillon, vlak voor het serveren vermengd met boter.

  • 1
  • 2
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact