Hamburgerbroodje, overlangs doorgesneden en de platte zijden geroosterd. De onderste helft belegd met een geroosterde hamburger en daarop een geroosterde ananasschijf, genappeerd met een zoetzure saus. Afgedekt met het kapje; het geheel vastgezet met een spiesje en geserveerd met een garnering naar keuze.
Snacks
Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.
- 1
- 2
- 3
- …
- 19
- Volgende »
AMERICAN SALAD
Samengestelde salade van schijfjes banaan, sinaasappelpartjes en grofgehakte amandelen, op smaak gebracht met kwark. Gedresseerd op blaadjes kropsla en bestrooid met gehakte hazelnoten.
AMERICAN TOOST
Toost, besmeerd met boter en achtereenvolgens belegd met blaadjes kropsla, Ardenner ham, biefstuk tartaar en een gebakken spiegelei. Het geheel gegarneerd met peterselie en schijfjes citroen.
AMERICANBURGER
Gemalen biefstuk, op smaak gebracht en geroosterd; gedresseerd tussen een geroosterd en met mosterd besmeerd broodje, het vlees bedekt met wat pickles, tomatenpuree en geroosterde uienringen.
ANDERSEN’S FAVOURITE
Sneetje tarwebrood, belegd met dunne plakjes varkensfricandeau en gevogeltesalade en gegarneerd met sinaasappelpartjes.
ANGEL’S DREAM
Twee sneetjes in melk en ei geweekt witbrood, met daartussen een plak ham en een plak kaas. Aan beide kanten in boter gebakken.
ANSJOVISTOOST
Toost, besmeerd met ansjovisboter en achtereenvolgens belegd met blaadjes kropsla, schijfjes tomaat en plakjes hardgekookt ei. Gegarneerd met tuinkruiden.
APRÈS LE THÉATRE
Twee sneetjes geroosterd brood, belegd met een plak gruyère, gegarneerd met schijfjes tomaat en augurk en een julienne van bleekselderij.
ARANCINI DI RISO
Balletjes gekookte arboriorijst (ronde korrel), eieren en geraspte parmezaanse kaas, gevuld met een drooggekookt mengsel van in olijfolie gesauteerd kalfs- of rundergehakt, fijn gesneden ui, doperwtjes, rode wijn en tomatensaus. Gepaneerd à l’anglaise en gefrituurd of gevuld met een mengsel van kaas en prosciutto.
ARAYESS
Pitabroodje, overlangs doorgesneden en gevuld met een mengsel van lamsgehakt, fijngehakte uien, knoflook en chilipeper, tomate concassé en gehakte peterselie. Met olijfolie bestreken, in de oven gebakken en Gegarneerd met schijfjes tomaat, lenteuitjes en een julienne van blaadjes munt.
ARDENNER HAM MET PUNTASPERGES
Toost, belegd met blaadjes kropsla en dunne plakken Ardenner ham en gegarneerd met puntasperges.
ARDENNER HAM MET SPIEGELEI
Sneetje volkorenbrood, besmeerd met boter en achtereenvolgens belegd met blaadjes kropsla, dunne plakken Ardenner ham en een gebakken spiegelei. Gegarneerd met tuinkruiden.

- 1
- 2
- 3
- …
- 19
- Volgende »