Een lichtgele, geraffineerde en naar smaak neutrale olie uit pinda’s. Het rookpunt ligt rond de 210 °C waardoor deze olie geschikt is voor bakken, braden en frituren. Arachideolie is ook geschikt voor dressings, marinades en het maken van mayonaises.
- 1
- 2
- 3
- …
- 6
- Volgende »
BAPAO
Bapao is een gestoomd broodje met een vulling dat zijn oorsprong vindt in de Chinese keuken. De bapao wordt ook wel ‘broodje bapao’ genoemd. Dit is niet helemaal correct, aangezien ‘pao’ het Chinese woord voor broodje is. Het is via Indonesië ook in Nederland bekend geraakt. Het heeft een variatie aan verschillende vullingen. Over het algemeen […]
BERENHAP
Een berenhap is een in plakken gesneden gehaktbal aan een satéprikker met daartussen een aantal uienringen. Vervolgens wordt het geheel gefrituurd en geserveerd met satésaus. In België en ook wel in Nederland wordt een enkele keer ook wel een andere saus gebruikt voor de berenhap. Men noemt de berenhap ook wel berenpoot, berenklauw, tipsy, of […]
BIETERBAL
Als alternatief voor de traditionele bitterbal, ontwikkelde chefkok Jonathan Karpathios een vegetarische snack: de Bieterbal. De Bieterbal is een bitterbal op basis van biet. Een heerlijk alternatief voor vegetariërs, maar ook om gewoon eens wat anders te serveren. Jonathan Karpathios heeft als missie om echt eten voor jong en oud toegankelijk te maken. Dit doet […]
BONITA (VEGETARISCH)
Bonita (vegetarisch):De Bonita heeft een romige ragout als basis en is rijkelijk gevuld met verse groenten. Het groentenpakket bestaat uit maïs, worteltjes, paprika, sperzieboontjes en bieslook. In combinatie met verfijnde kruiden geeft de Bonita een mooie volle ronde smaak. Het product is 100% geschikt voor vegetariërs. De bereidingswijze is frituren. De Bonita weegt 115 gram […]
BRANDER MAYONAISE
De Brander mayonaise, met een hoger aandeel mosterd, zichtbare stukjes zwarte peper en een unieke kruidenmix, is een fenomeen uit het naoorlogse Groningen. Brander mayonaise kenmerkt zich als onderscheidende mayonaise met een karakteristieke smaak. Wim Dijk, eigenaar van Oliehoorn en van oorsprong een stad-Groninger, weet nog precies hoe Groningen voor de bijzondere mayonaise van cafetaria […]
CAJUNCORN
De Cajuncorn is een snack van vlees, groente en cajunkruiden. De snack heeft de typische smaak van eten uit de Amerikaanse staat Louisiana. De lekkernij roept met zijn heerlijke groenten en pittige cajunkruiden beelden op van cactussen en zinderende hitte. De korst van cornflakes zorgt voor een heerlijk krokant jasje. De Cajuncorn wordt ook wel […]
CHEESEBURGER
Een cheeseburger is een populaire variant op de traditionele hamburger. Men legt een plakje kaas op of onder het vlees. Je ziet de cheeseburger vooral in fastfoodrestaurants. Om de prijs van de burger laag te houden, gebruikt men vaak analoogkaas in plaats van echte kaas. Dit gebeurt vooral in Amerika. Kaelin’s Restaurant in Louisville, Kentucky was de eerste […]
CORNDOG
Een corndog is een gefrituurde hot dog op een stokje, omhuld met een krokant maïsdeeg. Het originele recept van de corndog komt uit Texas. Een worstmaker van Duitse afkomst zou daar in 1929 de eerste corndog hebben gemaakt. Jaarlijks gaan er in de Verenigde Staten ruim 20 miljard stuks over de toonbank; zo’n 70 stuks […]
CORNSTICK
Mals van binnen, krokant van buiten.. Dat zijn de Cornsticks van Mekkafood! De Mekka cornstick is gemaakt van kippen- en kalkoenvlees. Deze snack is lekker licht en zacht, en tegelijk toch knapperig door de krokante laag. Het is eigenlijk een soort lange kipnugget. Het is een op de vele varianten op kipcorn.
CROQUET DE GESCHIEDENIS
In Nederland wordt met een kroket meestal een vlees-kroket bedoeld. Vleeskroketten worden als typische snack bij de meeste snackbars verkocht. Voor de Nederlandse automatiek zijn zij zeer belangrijk, omdat zij handzaam zijn, makkelijk voorbereid kunnen worden (in tegenstelling tot patates frites) en dus snel te verkrijgen zijn, en hun smaak ook na een half uur […]
CURRYSAUS
Currysaus is een saus van tomatenpuree, kerriepoeder, worcestersaus, azijn, zout, suiker, mosterd, bouillon en per soort/merk nog verschillende kruiden en specerijen. Het kan gezien worden als een kruidige variant op tomatenketchup. In Nederland wordt currysaus samen met mayonaise veel gebruikt voor een frikandel of patatje speciaal. In Duitsland wordt de saus meestal gegeten bij worst, […]

- 1
- 2
- 3
- …
- 6
- Volgende »