menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Algemeen » De snackbar
  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 6
  • Volgende »

ARACHIDEOLIE (huile d’arachides).

Geplaatst op: 19 november 2015

Een lichtgele, geraffineerde en naar smaak neutrale olie uit pinda’s. Het rookpunt ligt rond de 210 °C waardoor deze olie geschikt is voor bakken, braden en frituren. Arachideolie is ook geschikt voor dressings, marinades en het maken van mayonaises.

BAPAO

Geplaatst op: 19 april 2017

Bapao Rund, Gastropedia

Bapao is een gestoomd broodje met een vulling dat zijn oorsprong vindt in de Chinese keuken. De bapao wordt ook wel ‘broodje bapao’ genoemd. Dit is niet helemaal correct, aangezien ‘pao’ het Chinese woord voor broodje is. Het is via Indonesië ook in Nederland bekend geraakt. Het heeft een variatie aan verschillende vullingen. Over het algemeen […]

BERENHAP

Geplaatst op: 30 januari 2017

Berenhap met Satésaus

Een berenhap is een in plakken gesneden gehaktbal aan een satéprikker met daartussen een aantal uienringen. Vervolgens wordt het geheel gefrituurd en geserveerd met satésaus. In België en ook wel in Nederland wordt een enkele keer ook wel een andere saus gebruikt voor de berenhap. Men noemt de berenhap ook wel berenpoot, berenklauw, tipsy, of […]

BIETERBAL

Geplaatst op: 21 september 2018

Als alternatief voor de traditionele bitterbal, ontwikkelde chefkok Jonathan Karpathios een vegetarische snack: de Bieterbal. De Bieterbal is een bitterbal op basis van biet. Een heerlijk alternatief voor vegetariërs, maar ook om gewoon eens wat anders te serveren.  Jonathan Karpathios heeft als missie om echt eten voor jong en oud toegankelijk te maken. Dit doet […]

BONITA (VEGETARISCH)

Geplaatst op: 3 februari 2017

Bonita

Bonita (vegetarisch):De Bonita heeft een romige ragout als basis en is rijkelijk gevuld met verse groenten. Het groentenpakket bestaat uit maïs, worteltjes, paprika, sperzieboontjes en bieslook. In combinatie met verfijnde kruiden geeft de Bonita een mooie volle ronde smaak. Het product is 100% geschikt voor vegetariërs. De bereidingswijze is frituren. De Bonita weegt 115 gram […]

BRANDER MAYONAISE

Geplaatst op: 30 januari 2017

Friet met Brandermayonaise

De Brander mayonaise, met een hoger aandeel mosterd, zichtbare stukjes zwarte peper en een unieke kruidenmix, is een fenomeen uit het naoorlogse Groningen. Brander mayonaise kenmerkt zich als onderscheidende mayonaise met een karakteristieke smaak. Wim Dijk, eigenaar van Oliehoorn en van oorsprong een stad-Groninger, weet nog precies hoe Groningen voor de bijzondere mayonaise van cafetaria […]

CAJUNCORN

Geplaatst op: 19 april 2017

De Cajuncorn is een snack van vlees, groente en cajunkruiden. De snack heeft de typische smaak van eten uit de Amerikaanse staat Louisiana. De lekkernij roept met zijn heerlijke groenten en pittige cajunkruiden beelden op van cactussen en zinderende hitte. De korst van cornflakes zorgt voor een heerlijk krokant jasje. De Cajuncorn  wordt ook wel […]

CHEESEBURGER

Geplaatst op: 12 december 2016

Cheesburger

Een cheeseburger is een populaire variant op de traditionele hamburger. Men legt een plakje kaas op of onder het vlees. Je ziet de cheeseburger vooral in fastfoodrestaurants. Om de prijs van de burger laag te houden, gebruikt men vaak analoogkaas in plaats van echte kaas. Dit gebeurt vooral in Amerika. Kaelin’s Restaurant in Louisville, Kentucky was de eerste […]

CORNDOG

Geplaatst op: 28 februari 2017

Corn Dog

Een corndog is een gefrituurde hot dog op een stokje, omhuld met een krokant maïsdeeg. Het originele recept van de corndog komt uit Texas. Een worstmaker van Duitse afkomst zou daar in 1929 de eerste corndog hebben gemaakt. Jaarlijks gaan er in de Verenigde Staten ruim 20 miljard stuks over de toonbank; zo’n 70 stuks […]

CORNSTICK

Geplaatst op: 19 april 2017

Cornstick, gastropedia

Mals van binnen, krokant van buiten.. Dat zijn de Cornsticks van Mekkafood! De Mekka cornstick is gemaakt van kippen- en kalkoenvlees. Deze snack is lekker licht en zacht, en tegelijk toch knapperig door de krokante laag. Het is eigenlijk een soort lange kipnugget. Het is een op de vele varianten op kipcorn.

CROQUET DE GESCHIEDENIS

Geplaatst op: 27 januari 2017

Croquetten Patesserie Holtkamp Amsterdam, Gastropedia

In Nederland wordt met een kroket meestal een vlees-kroket bedoeld. Vleeskroketten worden als typische snack bij de meeste snackbars verkocht. Voor de Nederlandse automatiek zijn zij zeer belangrijk, omdat zij handzaam zijn, makkelijk voorbereid kunnen worden (in tegenstelling tot patates frites) en dus snel te verkrijgen zijn, en hun smaak ook na een half uur […]

CURRYSAUS

Geplaatst op: 30 januari 2017

Frikandel-speciaal met currysaus

Currysaus is een saus van tomatenpuree, kerriepoeder, worcestersaus, azijn, zout, suiker, mosterd, bouillon en per soort/merk nog verschillende kruiden en specerijen. Het kan gezien worden als een kruidige variant op tomatenketchup. In Nederland wordt currysaus samen met mayonaise veel gebruikt voor een frikandel of patatje speciaal. In Duitsland wordt de saus meestal gegeten bij worst, […]

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 6
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact