De kipcorn is een kipproduct dat vroeger hoofdzakelijk in de horeca werd verkocht, tegenwoordig ook in de supermarkt terug te vinden is. De snack bestaat uit een krokante korst van maïspaneermeel met een zachte, ietwat smeuïge, vulling van kip of kalkoen. Over het algemeen is kipcorn staafvormig en wordt deze gefrituurd. Ingrediënten bij de […]
KNOFLOOKSAUS
Knoflooksaus is een zeer gewaardeerde smaakmaker in de snackbar. De saus is een variant op mayonaise. In Nederlandse knoflooksaus wordt vaak peterselie toegevoegd. Peterselie gaat volgens sommigen de nadelige werking van knoflook op de adem tegen. Peterselie verlevendigt daarbij het aanzien van de gelige saus. De beste knoflooksaus wordt gemaakt van verse knoflook, maar het […]
KROKIDEL
Extra grote gekruide worst in een krokant deegjasje met de smaakervaring van de klassieke frikandel. Deze “frikandel” bestaat uit kip en rund en is omruld in een knapperig krokant jasje. Geschikt voor een brede doelgroep omdat hier geen varken in zit. Ingredienten en voedingswaarden kip 42% (separatorenvlees, collageen), water, bloem (TARWE,maïs, ROGGE), rundvlees 7%, […]
LIHANBOUTJE
Een lihanboutje is gekruid en gepaneerd gehakt op een stokje. De snack wordt over het algemeen gemaakt van rund- en varkensvlees.
LOEMPIA
Een loempia bestaat uit een vel ‘loempiadeeg’ (meestal filodeeg), belegd met een mengsel van in olie gesauteerde garnalen, taugé, reepjes varkensvlees, plakjes champignons en gehakte bladselderij, afgeblust met rijstwijn. Het deeg wordt als een langwerpig pakketje dichtgevouwen, bestreken met water en gefrituurd. Ze kunnen gedipt worden in verschillende sauzen, zoals zoetzure saus, chilisaus of pindasaus. “Loempia’s, […]
LOEMPIDEL
De loempidel is een lekkere horecafrikandel van Van Reusel gehuld in een verrassend oosters, krokant jasje. Het vleugje oosterse saus dat in de loempidel is aangebracht maakt de loempidel tot een ware smaakexplosie voor zowel de liefhebbers van frikandellen als de meer verfijnde snacklovers. De loempidel dient te worden gefrituurd.
LUCIFER
De Lucifer is een snack van Mora die er, zoals verwacht, uitziet als een lucifer. De Lucifer is eigenlijk een soort kipcorn, maar dan een stuk pittiger. De snack is gevuld met zachte kip, gekruid met spicy pepers, heeft een krokante korst van cornflakes en bevat een extreem pittige rode kop. Een glaasje water in […]
MAYONAISE DE GESCHIEDENIS
De naam mayonaise is afgeleid van ‘sauce mahonnaise’, oftwel de saus van Mahón. Mahón is een plaats op het Spaanse eiland Menorca (Minorca). Hoe de saus precies aan zijn naam komt is niet duidelijk. Het volgende verhaal wordt wel genoemd. In 1707 veroverden de Engelsen het eiland Menorca, dat een strategische positie in de Middellandse Zee […]
MEXICANO
De Mexicano is een pure en pittige gehaktsnack in een unieke vorm. De Mexicano is zeer geschikt voor diverse toepassingen en bereidingswijzen, bijvoorbeeld als snack, maaltijdcomponent of als grill- en BBQ-gerecht. Deze snack is van de Vries Snacks uit Dordrecht en heeft 220 calorieën per 100 gram en is het meest verkochte snack. Andere leveranciers […]
MOSTERD
Mosterd en mosterdzaad eten doen wij mensen al eeuwenlang. Mosterd heeft een rijke geschiedenis en een mooie toekomst. Mosterdzaad zou zijn oorsprong hebben gevonden in het Verre Oosten. Tot op de dag van vandaag wordt mosterdzaad in Oosterse keukens veelvuldig gebruikt. Zo wordt in India veel gewerkt met mosterdolie en is mosterdzaad er een kruidig […]
NASIBAL
De nasibal is een gefrituurde snack die bestaat uit nasi goreng met een paneerlaag eromheen. De schijf is vooral in Nederland en België een bekende snack. Het product, dat tegenwoordig hoofdzakelijk in schijfvorm wordt gemaakt, is ontstaan door de Indische invloed op de Nederlandse keuken sinds begin de jaren 30 van de vorige eeuw. De […]
PATAT HISTORY
Patat is waarschijnlijk ontstaan in België en niet in Frankrijk, zoals de Engelse naam – french fries – suggereert. In het Oudfrans heet patat patates de frites. Letterlijk vertaald betekent dit gefrituurde aardappels. In het Nederlands gebruiken we beide delen van het Franse woord apart. Patat betekent aardappel en friet betekent dus gebakken. Overigens heten ze in het modern […]