Schelpdier met vlezige maar taaie structuur.
Oosterse keuken
De Oosterse keuken is zéér gevarieerd en verdeeld naar geografische ligging en klimaat. Ook cultuur en religie bepalen mede de samenstelling van de voeding in Verre Oosten. Als basisingrediënten gebruikt de Oosterse keuken vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte, vlees en wild, waarvan alle delen gebruikt en verwerkt worden. Verder vormen groenten een groot deel van de maaltijd, aangevuld en op smaak gebracht met een keur aan verse kruiden en al dan niet gemengde specerijen. Deze hebben niet alleen een smaakfunctie maar ook een conserverende werking. De benodigde eiwitten in de voeding zijn afkomstig uit het assortiment vis , schaal- en schelpdieren, gevogelte, vlees en wild en eieren; de koolhydraten voornamelijk uit graanproducten, waaronder vooral rijst.
- 1
- 2
- 3
- …
- 74
- Volgende »
ABON
Gedroogd, gekruid rundvlees.
ACAR BANDENG
Ikan dimasak Atjar kuning. (vis gekookt met atjar kunyit) Kuning is betekent geel en geel komt uit van Kunyit. Deze gerechten kunnen verschillende manier om te koken met pepes, of met atjar als met atjar gebruikt kemiri noten verse komkommers en winter wortels. Deze gerechten worden vaak bij een trouwerij geserveerd. En dit gerecht hoort […]
ACAR CAMPUR
Gemengde groenten in het zuur.
ACAR IKAN GURAMI
Zure zoetwaterkarper.
ACAR KETIMUN
Komkommer in het zuur.
ACAR KUNING
Zuur groentegerecht met koenyit.
ACAR MATANG
Toebereide groenten in het zuur.
ACAR MENTAH
Rauwkost in het zuur
ACAR RAWIS
Hete zoetzure groenten.
ACAR REBUNG
Jonge bamboe in het zuur.
ACAR TELOR
Eieren in het zuur.
- 1
- 2
- 3
- …
- 74
- Volgende »