menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Old Dutch
Home » Dranken » Glossarium bar » Barmaterialen en gereedschappen

Barmaterialen en gereedschappen

De ‘roaring twenties’ van de 20ste eeuw hebben gezorgd voor een groot aanbod van hulpmiddelen die gebruikt worden in bars, buffetten, cocktailbars, hotels, vakantieverblijven  en cruises chepen. Terwijl er in Europa tot in de jaren zeventig werd genoten van een glas (zoete) wijn, gedistilleerd, likeur en cognac, dronk men in de Verenigde Staten gemengde dranken of  cocktails die soms wel uit 5 tot 7 verschillende dranken bestonden. De bereiding van deze dranken gaat gepaard met veel show. Vaak zijn ze rijk gegarneerd en aangekleed met o.a. fruit en suikerranden. Deze samengestelde dranken vergen niet alleen veel vakmanschap, smaak en fantasie, maar ook hulpmiddelen zoals maatbeker en ijspriem.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende »

BARLEPEL

Geplaatst op: 10 november 2015

De barlepel, of bar spoon zoals hij officieel heet, is langer dan een gemiddelde lepel en onmisbaar voor het efficiënt gebruik van een mengglas. In principe moet hij lang genoeg zijn om zowel de bodem van het mengglas te raken als de gebruiker een goede grip te geven. Sommige barlepels zijn voorzien van een plat […]

BARMES

Geplaatst op: 10 november 2015

Een scherp mes met gekartelde rand voor het schillen en snijden van fruit of het maken van garneringen. Met het tweepuntige uiteinde kunnen schijfjes fruit of andere kleine garneringen (cocktailkersen, olijven) worden opgeprikt en in de cocktail gedeponeerd

BARTANG

Geplaatst op: 10 november 2015

Speciale tang voor het doorknippen van de metalen draden om een champagnekurk of het opendraaien van vastzittende champagnekurken. Bovendien kan de tang worden gebruikt voor het kraken van noten en soms, afhankelijk van de uitvoering, ook als flessen-, blik- of dekselopener.

BLENDER

Geplaatst op: 11 november 2015

Maak je eigen gezonde smoothies, soepen, amandelmelk of zelfs pindakaas. Kruiden , fruit of ander grondstoffen purerendoe je met een goede blender.   Elektrische mengbeker van glas, roestvrij staal of policarbonaat. Door middel van een snel roterend mes onder in de beker kunnen ingrediënten zeer snel verkleind en/of gemengd worden. Door het slim samenwerken van de […]

BLENDER-STRAINER

Geplaatst op: 10 november 2015

Een groot formaat > strainer; past op de metalen mengbekers van de barblender.

CANNELEERMESJE

Geplaatst op: 10 november 2015

Een apparaatje om snel en doeltreffend spiraalvormige schillen van citrusvruchten te maken.

CITROENPERSJE

Geplaatst op: 10 november 2015

Persje voor het à la minute persen van een minieme hoeveelheid citroensap uit een citroenpartje.

CITRUSPERS

Geplaatst op: 10 november 2015

Ook wel ‘handpers’ genoemd. Een instrument voor het persen van citrusfruit dat in cocktails en longdrinks niet zo vaak worden gebruikt, zoals citroen, grapefruit, limoen, mandarijn, pomelo, tangarine, ugli, et cetera.

CITRUSTREKKER

Geplaatst op: 10 november 2015

Canneleernesje.

COCKTAILPRIKKER

Geplaatst op: 10 november 2015

Houten prikker voor het garneren van fruit of het bevestigen ervan op of aan de rand van het glas.

DASHBOTTLE

Geplaatst op: 10 november 2015

Klassiek barattribuut, ook wel aangeduid als ‘druppelfles’. Een dash komt qua hoeveelheid overeen met het achtste deel van een theelepel.

DESINFECTIE DISPENSER

Geplaatst op: 11 mei 2020

De vraag naar desinfectiemiddelen neemt in deze tijd, met griepgolven en strenge hygiëne eisen, steeds verder toe. Virussen, bacteriën, allemaal aanwezig op deze wereld. Het wordt tijd om verstandig om te gaan met uw hygiëne. In de bus, de trein, de supermarkt, de buurtwinkel, de benzinepomp, het bankgebouw en overal waar veel publiek komt kunnen we […]

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact