De barlepel, of bar spoon zoals hij officieel heet, is langer dan een gemiddelde lepel en onmisbaar voor het efficiënt gebruik van een mengglas. In principe moet hij lang genoeg zijn om zowel de bodem van het mengglas te raken als de gebruiker een goede grip te geven. Sommige barlepels zijn voorzien van een plat […]
Barmaterialen en gereedschappen
De ‘roaring twenties’ van de 20ste eeuw hebben gezorgd voor een groot aanbod van hulpmiddelen die gebruikt worden in bars, buffetten, cocktailbars, hotels, vakantieverblijven en cruises chepen. Terwijl er in Europa tot in de jaren zeventig werd genoten van een glas (zoete) wijn, gedistilleerd, likeur en cognac, dronk men in de Verenigde Staten gemengde dranken of cocktails die soms wel uit 5 tot 7 verschillende dranken bestonden. De bereiding van deze dranken gaat gepaard met veel show. Vaak zijn ze rijk gegarneerd en aangekleed met o.a. fruit en suikerranden. Deze samengestelde dranken vergen niet alleen veel vakmanschap, smaak en fantasie, maar ook hulpmiddelen zoals maatbeker en ijspriem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »
BARMES
Een scherp mes met gekartelde rand voor het schillen en snijden van fruit of het maken van garneringen. Met het tweepuntige uiteinde kunnen schijfjes fruit of andere kleine garneringen (cocktailkersen, olijven) worden opgeprikt en in de cocktail gedeponeerd
BARTANG
Speciale tang voor het doorknippen van de metalen draden om een champagnekurk of het opendraaien van vastzittende champagnekurken. Bovendien kan de tang worden gebruikt voor het kraken van noten en soms, afhankelijk van de uitvoering, ook als flessen-, blik- of dekselopener.
BLENDER
Maak je eigen gezonde smoothies, soepen, amandelmelk of zelfs pindakaas. Kruiden , fruit of ander grondstoffen purerendoe je met een goede blender. Elektrische mengbeker van glas, roestvrij staal of policarbonaat. Door middel van een snel roterend mes onder in de beker kunnen ingrediënten zeer snel verkleind en/of gemengd worden. Door het slim samenwerken van de […]
BLENDER-STRAINER
Een groot formaat > strainer; past op de metalen mengbekers van de barblender.
CANNELEERMESJE
Een apparaatje om snel en doeltreffend spiraalvormige schillen van citrusvruchten te maken.
CITROENPERSJE
Persje voor het à la minute persen van een minieme hoeveelheid citroensap uit een citroenpartje.
CITRUSPERS
Ook wel ‘handpers’ genoemd. Een instrument voor het persen van citrusfruit dat in cocktails en longdrinks niet zo vaak worden gebruikt, zoals citroen, grapefruit, limoen, mandarijn, pomelo, tangarine, ugli, et cetera.
CITRUSTREKKER
Canneleernesje.
COCKTAILPRIKKER
Houten prikker voor het garneren van fruit of het bevestigen ervan op of aan de rand van het glas.
DASHBOTTLE
Klassiek barattribuut, ook wel aangeduid als ‘druppelfles’. Een dash komt qua hoeveelheid overeen met het achtste deel van een theelepel.
DESINFECTIE DISPENSER
De vraag naar desinfectiemiddelen neemt in deze tijd, met griepgolven en strenge hygiëne eisen, steeds verder toe. Virussen, bacteriën, allemaal aanwezig op deze wereld. Het wordt tijd om verstandig om te gaan met uw hygiëne. In de bus, de trein, de supermarkt, de buurtwinkel, de benzinepomp, het bankgebouw en overal waar veel publiek komt kunnen we […]

- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »