Zie Beurre d’amande.
Boters
De hieronder genoemde boters bestaan hoofdzakelijk uit roomboter met één of meer toevoegingen. Het zijn allemaal samengestelde boters. Ze worden gebruikt bij het bereiden van grillades, als garnering en vulling of voor het bespuiten van croûtons, canapés, et cetera. Bovendien worden ze wel toegepast als onderdeel van sauzen. Samengestelde boters worden bij voorkeur dagelijks bereid, met zo vers mogelijke ingrediënten.
- 1
- 2
- 3
- …
- 12
- Volgende »
ANSJOVISBOTER
> Beurre d’anchois.
ASPERGEBOTER
> Beurre d’asperges.
AVOCADOBOTER
> Beurre d’avocat.
BERCYBOTER
> Beurre Bercy.
BEURRE À LA CIBOULETTE (bieslookboter).
Boter met fijngehakte bieslook, afgemaakt met mosterd en citroensap.
BEURRE À LA LANGUEDOCIENNE (Languedocboter).
Smeuïg geklopte boter en olijfolie met fijngehakte knoflook en peterselie.
BEURRE À LA MANGUE (mangoboter).
Boter met mangopuree en fijngehakte muntblaadjes, afgemaakt met citroensap en nootmuskaat.
BEURRE À LA POLONAISE (boter op z’n Pools).
Boter met fijngewreven broodkruim.
BEURRE À L’EMMENTAL (Emmentalerboter).
Boter met geraspte emmentalerkaas, afgemaakt met eidooier, mosterd en cayennepeper.
BEURRE AU GRUYÈRE (gruyèreboter).
Boter met geraspte gruyèrekaas, afgemaakt met eidooier, mosterd en cayennepeper.
BEURRE AU GRUYÈRE ET AU JAMBON (gruyèreboter met ham).
Boter met geraspte gruyèrekaas en fijngehakte magere gekookte ham, afgemaakt met zure room en paprikapoeder.
- 1
- 2
- 3
- …
- 12
- Volgende »