menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Videos
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende »

Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ

Geplaatst op: 16 oktober 2022

VIDEOVERSLAG: Zaterdag 15 oktober 2022 vond het eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ wat plaats. In Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De organisatie van de wedstrijd lag in handen van Gastropedia & Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, in samenwerking met de WBQA. Ben Kreuger maakte er een mooi video verslag van. 

SOENIL BAHADOER, MEESTERKOK EN PATRON-CUISINIER NU OOK PALING PATRON

Geplaatst op: 18 mei 2022

Soenil Bahadoer, Meesterkok en Patron-cuisinier van 2-sterren-Restaurant De Lindehof te Nuenen, is door Stichting DUPAN uitgeroepen tot Paling Patron van het jaar 2022. De Paling Patron wordt uitgegeven aan mensen die zich inzetten voor de verbetering van de palingstand en het behoud van de Nederlandse palingcultuur. Soenil Bahadoer was zichtbaar met de award: “Als kok […]

Soenil Bahadoer, Paling Patron 2022 Paling, Ossenstaart, BBQ, Spicy Chef

Geplaatst op: 17 mei 2022

Paling gevuld met farce van ossenstaart gelakt op de Japanse bbq, creme van bomboe, gefermenteerde mierikswortel, gepofte quinoa, ingelegde groene mango, pomtayer en saus van groene mollee. En als paling Patron 2022 gebruik Soenil natuurlijk uitsluitend paling met het ESF label. Kijk voor meer van dit soort culinaire film op www.gastropedia.tv   RESTAURANT DE LINDEHOFBEEKSTRAAT […]

Paling – Biet – Vandouvan – Soenil Bahadoer -SVH Meesterkok – Paling Patron

Geplaatst op: 17 mei 2022

Speciaal voor www.gastropedia.tv maakt Soenil paling met het ESF label gelakt, rode bieten, ingelegde mini bieten, lak van biet, bieten scheuten, gel van sinasappel/ vandouvan, partjes sinasappel, krokant biet, vinaigrette van biet en vandouvan.  Kijk voor meer culinaire video’s  op www.gastropedia.tv RESTAURANT DE LINDEHOFBEEKSTRAAT 15671 CS NUENENT +31 (0)40 283 73 36 Website: http://www.restaurant-delindehof.nlE-mail: INFO@RESTAURANT-DELINDEHOF.NL

Paling Patron 2022 Soenil Bahadoer gaat uit zijn bol met Asperge- paling – yuzu

Geplaatst op: 17 mei 2022

Cremeux van asperge met gemarineerde witte en groene asperge, mouse van paling met kaviaar, gelakte paling en yuzu dressing. Rendang van asperge met Umami oester en pastille van citrus. En als Paling Patron 2022 gebruik Soenil natuurlijk uitsluitend paling met het ESF label. Kijk voor meer van dit soort culinaire film op www.gastropedia.tv     […]

Mayonaise maken met behulp van een staafmixer

Geplaatst op: 22 februari 2022

Mayonaise maken met behulp van een staafmixer gaan super snel. Doe een heel ei, mosterd, azijn peper en zout naar smaak in een hoog bakje. Meng het met de staafmixer en voeg langzaam de olie er aan toe. Arjan Buwalda laat u zien hoe hij deze verse mayonaise maakt. Kijk voor meer culinaire video’s en […]

Vitello Tonnato BBQ-stijl

Geplaatst op: 15 februari 2022

Vitello tonnato is een Italiaans gerecht dat oorspronkelijk bestaat uit gekoeld, gesneden kalfsvlees geserveerd met tonijnsaus. Frans Bon, Captain van het Dutch BBQ-Team laat u zijn BBQ versie aan u zien. Wilt u meer BBQ en andere culinaire video’s zien kijk dan op www.gastropedia.tv Kijk HIER voor de geschiedenis van Vitello tonnato.  Hierbij het recept […]

Hollandaisesaus vers van de BBQ

Geplaatst op: 8 februari 2022

Bij het Dutch BBQ-Team maken we alles zelf. Dus ook de Hollandaise saus maken we a la minute op de BBQ. Cooker Arjan Buwalda laat zien hoe hij deze overheerlijke eiersaus in een paar minuten vers serveert.  Recept Sauce Hollandaise Ingrediënten voor ca 3 dl saus: 5 eidooiers 50 ml castric op basis van witte […]

Hoe Zeeuws is Zeeuwsspek? Paul van Trigt verteld.

Geplaatst op: 1 februari 2022

Het product is in de huidige vorm pas de laatste 50 jaar een belangrijk product in de slagerij geworden. Dus nog vrij jong. in de huidige vorm pas de laatste 50 jaar een belangrijk product in de slagerij geworden. Dus nog vrij jong. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige laat zien hoe je Zeeuwsspek […]

GELAKTE PALING VAN DE BBQ

Geplaatst op: 25 januari 2022

Verse paling bereidt op de Grill Guru Kamado BBQ door Dutch BBQ Team cooker Arjan Buwalda.
De paling wordt afgelakt met een Teriyaki saus. Daarbij wordt een combinatie van verse roerbak groenten en Japanse mie geserveerd.

Tartaar van Hollands kalfsvlees en Zeeuwse oesters

Geplaatst op: 18 januari 2022

Frans Bon  – cuisinier –  Captain van het Ducht BBQ-Team, geboren 1958.  Bij Frans is het culinaire leven met de paplepel ingegoten in het restaurant van zijn ouders aan de Vinkeveense plassen. Tijdens zijn opleiding werkte Frans o.a. bij gerenommeerde bedrijven als Paardenburg in Ouderkerk en  De Nederlanden in Vreeland. Medeoprichter van de Jeunes  Restaurateurs d´Europe afd. Nederland […]

PAUL VAN TRIGT PORCHETTA OP Z’N HOLLANDS

Geplaatst op: 12 januari 2022

Porchetta een schitterend product uit de Italiaanse keuken. bereid door Paul van Trigt  en gegrild door Arjan Buwalda. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige.  En Cooker Arjan Buwalda is lid van het Dutch BBQ Team.      DE OORSPRONG VAN PORCHETTA Porchetta is een schitterend product uit de Italiaanse keuken waar al eeuwen over […]

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact