Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen, staat bekend om haar passie voor tartaartjes en haar liefde voor zuurtjes. In dit heerlijke recept voor zalmtartaar met augurkjes komt die passie perfect tot uiting. Binnen slechts 10 minuten zet je deze smaakvolle tartaar van verse zalm, gecombineerd met de tafelzuren van Kesbeke, op tafel. Het gerecht […]
Maup Saté maakt Redang
Je kent het wel: het is prachtig weer, je hebt een gezellige middag met vrienden en voor je het weet is het al laat. Dan komt de onvermijdelijke vraag op: wat gaan we eten? Collectief klinkt het antwoord: “Laten we Maup bellen!” Maup, een expert in de Indonesische keuken, is waarschijnlijk te vinden in Koffiehuis […]
Jimmie Boer & Camiele Kesbeke gegrilde Bimi met topping
In deze video toont Jimmie aan Camiel de kunst van het grillen van Bimi, een groente die ook wel aspergebroccoli wordt genoemd. Hoewel Bimi nog niet vrij onbekend is, heeft het veel te bieden in de keuken. De groente lijkt op broccoli, maar valt op door zijn slank, lange stelen en unieke smaak die een […]
De verborgen parel van Vinkeveen
Als u met de boot vanuit Ouderkerk richting Vinkeveen vaart, wacht u net na de Proostdijersluis een bijzondere ontdekking: Café-restaurant Bon, het best bewaarde geheim van Vinkeveen. Al bijna tien jaar is deze idyllische locatie een geliefde pleisterplaats voor watersporters, vrienden en levensgenieters. Hier draait alles om genieten van het leven in een warme en […]
Joris Bijdendijk: Een Meester in de Nederlandse Culinaire Wereld
Joris Bijdendijk is de chef-kok van de met een Michelinster bekroonde restaurants RIJKS® en Wils en tevens van het Wils Bakery Café. Naast zijn culinaire prestaties schrijft hij columns voor het Parool en is hij oprichter van de stichting Low Food. Hij heeft meerdere kookboeken op zijn naam staan en draagt de prestigieuze titel van […]
Eierpannenkoek met Kimchi spannende creatie van Frans Bon
Frans Bon, een ware meester in de culinaire wereld, blijft verrassen met zijn nieuwste creatie: Eierpannenkoek met Kimchi. Deze keer heeft hij een spannende draai gegeven aan de Kesbeke Kimchi, de beroemde gefermenteerde Chinese kool, door het op een geheel nieuwe en onverwachte manier te presenteren. Met deze Koreaanse delicatesse onderstreept hij de veelzijdigheid en […]
“De Wereld van Tafelzuur: Een kijkje achter de schermen bij de inspirerende Kesbeke kookvideo’s”
Neem een kijkje in de keuken van de familie Kesbeke voor inspirerende kook- en BBQ-video’s. Culinaire vrienden laten je zien hoe je Amsterdams tafelzuur op de juiste manier wordt gebruikt. Je kunt alle video’s bekijken op www.gastropedia.tv. Met dank aan: De librije, Café-restaurant Bon, bysam.nl, thelemonkitchen.nl, Dutch Cuisine, ROC Amsterdam, restaurant RIJKS®, Café de Amstel, […]
Camiel Kesbeke & Jimmie Boer gerookt zalm & Hollandse topping
Deze veelzijdige toppings zijn perfect voor oesters, groenten en gegrild vlees. Zoals je in de video’s zult zien, valt de appel niet ver van de boom; deze twee jonge talenten volgen moeiteloos in de voetsporen van hun vaders. Bereid je voor op een culinaire reis waarin elke smaakexplosie een verhaal vertelt van vakmanschap en passie. […]
Yornie van Dijk Koolraap, Bladselderij, Brandnetel en Mosterdkaviaar
In het hart van Harderwijk, in een voormalige Agnietenkapel aan het historische plein de Vischmarkt, bevindt zich het met een Michelinster bekroonde restaurant Basiliek*. Hier zwaait chef-kok Yornie van Dijk de scepter. Van Dijk, uitgeroepen tot Young Chef van het Jaar, kiest voor lokale ingrediënten en verwerkt deze op een lichte en frisse manier in […]
Michel Boldewijn, buitengewoon talent aan het ROC in Amsterdam
Michel Boldewijn, een buitengewoon getalenteerde eerstejaarsstudent van de opleiding leidinggevende keuken aan het ROC in Amsterdam. Werkt als leerling-kok bij The White Room*, het oudste restaurant van de stad waar de originele stijl nog steeds bewaard is gebleven. Met een diepe passie voor de Japanse keuken presenteert Michel een verfijnd gerecht met gerookte paling, voorzien […]
De perfecte gegrilde Aubergine door Albert Kooy
Unagi kabayaki, geroosterde paling uit de Japanse keuken, is een delicatesse die je moet proberen. Verse paling wordt gefileerd, vervolgens op de BBQ geroosterd, vervolgens gestoomd en dan weer op de BBQ geroosterd met kabiyaki saus van paling graten, dashij, mirin, sake en sojasaus, voor een verrukkelijke maaltijd. Serveer dit met rijst. Albert Kooy, SVH […]
Arjan Buwalda de meester van de Grill
Arjan Buwalda, een van de grillmasters van het meervoudig Nederlands en Europees kampioen Dutch BBQ Team, brengt de kunst van het barbecueën naar een nieuw niveau. Met een focus op authentieke bereidingen en toegankelijkheid, streeft het Dutch BBQ Team ernaar om hun culinaire grillgerechten voor iedereen bereikbaar te maken. De kracht van hun aanpak ligt […]
