Patron Cuisinier, Erik van Loo, van Restaurant Parkheuvel** te Rotterdam, laat voor de camera’s van www.gastropedia.tv zien hoe je kabeljauw op de huid bakt. Bij Erik van Loo draait het om kwaliteit. Echt eten. Smaak is kennis, smaak is emotie en gevoel, smaak is herinnering. En dat allemaal in kookstudio van Martin van Essen Exclusieve […]
Oesters Rockefeller op de BBQ Tips & Trics
Het recept van oesters Rockefeller komt oorspronkelijk uit Amerika. Het zou in 1889 gecreëerd zijn in een restaurant in New Orleans. Het verhaal gaat dat men daar escargots (slakken) wilde bereiden, maar de slakken waren op. Toen hebben ze daarvoor in de plaats maar oesters genomen. Ze hebben de oesters vernoemd naar de destijds rijkste […]
Masterclass van Martin Kruithof paling stoven Tips & Trics
Patron Cuisinier én Paling Patron 2020, Martin Kruithof van Restaurant De Lindenhof** in Giethoorn, deelt op www.gastropedia.tv zijn “paling rechtop”. Een klassiek Spakenburgs gerecht dat populair is rondom Giethoorn, met haar palingrijke wateren. En dat allemaal in de kookstudio van Martin van Essen Exclusieve Keukens. In de keuken van Restaurant De Lindenhof** wordt uitsluitend gewerkt […]
Paul van Trigt maakt droge worst van Iberico varken.
Droge worst wisselt erg per regio en per slager. Hierbij laat worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt zien hoe je de perfecte droge worst zelf kunt maken. Op deze video ziet u hoe droge worst met kruidnagel van het Iberico varken gemaakt wordt. Kijk op meer video’s over worst maken en culinaire tip op www.gastropedia.tv […]
Steaktartaar met gerookte paling bereiden
Frans Bon –Dutch BBQ -Team– maakt samen met Alex Koelewijn van www.paling.nl een luxe steaktartaar met gefileerde gerookte paling. Dutch BBQ-team kiest bewust voor paling met het blauwe ESF° palingfonds logo. Daarmee draag je bij aan het duurzaam beheer van paling. Barbara Verbeek verteld welke lekkere wijn je erbij kan drinken. Zie voor meer informatie: […]
Kalfspaté en croûte met Paul van Trigt
Er zijn verhalen bekend dat in de eerste eeuwen van onze jaartelling de Grieken vlees, groenten en kruiden vermengden en gevormde in deeg. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige laat zien hoe je Paté en Croûte bereidt. En Cooker Arjan Buwalda van het Dutch BBQ Team laat zien hoe je dit op de Grill […]
Barbara Verbeek ontmoet Michelin Sommelier van het Jaar Edgaras Razminas.
Barbara Verbeek ontmoet Michelin Sommelier van het Jaar Edgaras Razminas. Edgaras komt uit Litouwen begon als afwasser bij sterrenrestaurant De Lindehof** in Nuenen. In 2021 werd hij verkozen DOOR MICHELIN tot de beste sommelier van Nederland. U kunt Edgar volgen op https://www.facebook.com/edgaras.razminas of op https://www.instagram.com/sommelier.edgaras/?hl=en https://www.sommelye.com/
Dennis Koopmans maakt Tom Kha Khung met kreeft.
Kreeft gegrild op de BBQ en afgelakt met kreeften saus en geserveerd op een getoast brioche broodje. Daar omheen aantal groentes, zoals lamsoor, zeekraal, zeebanaan, codium, zeeeik, mini boksoi, enoki en rode peper en ook geserveerd met mossels en kokkels geglaceerd in hun eigen vocht. Het gerecht lekker ruim gedresseerd met Thai Curry saus en […]
Dennis van den Beld balkenbrij van hert
Winnaar van de Gouden Koksmuts 2020, Dennis van den Beld, is chef-kok van Het Roode Koper* in Ermelo. Hij laat zien hoe je een Tarte Tatin met spruiten maakt. En balkenbrij van hert, rode bieten en een bechamelsaus van blauwschimmel. En dat allemaal in de kookstudio van Van Essen exclusieve keukens. Hotel Landgoed Het […]
Paling, roken en fileren met Alex Koelewijn
Alex Koelewijn van paling.nl laat u op deze video zien het roken van paling. Uitleg hoe je paling rookt en welke houtsoorten je het beste kan gebruiken. Hoe je een paling hoort te fileren. verteld over hoe je verantwoord paling kan eten door bewust te kiezen voor paling met het logo van het ESF fonds. […]
Loren eert Lucas Rive
Loren Polonio leerde van haar leermeester en grote voorbeeld Lucas Rive hoe je krokant gebakken Hollandse kalfszwezerik bereidt. Loren was in het restaurant Lucas Rive* zijn rechterhand en keukenchef. Loren laat in de kookstudio van Van Essen exclusieve keukens voor de camera van Gastropedia TV zien hoe ze dit van Lucas heeft geleerd.
FRUIT DE MER VAN DE BBQ
Plateau de Fruits de Mer betekent in het Frans “Bord met de vruchten van de Zee”. Het is een zeevruchtenschotel van rauwe en gekookte schaaldieren die koud worden geserveerd op een schaal, meestal op een bedje van ijs. Wij doen het dit keer anders en hebben een Fruits de Mer bereid op de Grill Guru […]
