In de video ziet u Elvira van het wedstrijdteam Serious Hot Fools uit Zwolle bezig met het grillen van longhaas. Elvira, ook bekend als de koningin van de BBQ, maakt van elke BBQ-wedstrijd een feestje. Met haar eigentijdse chimichurri, waarin de augurken van de Familie Kesbeke een hoofdrol spelen, weet ze telkens weer indruk te […]
Albert Kooy: De grondlegger van Dutch Cuisine
Albert Kooy, SVH meester-kok, staat bekend als de grondlegger van Dutch Cuisine. Hij heeft zich ingezet voor de Nieuwe Nederlandse keuken, waarbij duurzaamheid en gezondheid centraal staan. In deze keuken spelen de Nederlandse eetcultuur, streekproducten en seizoens-groenten de hoofdrol (80% – 20% dierlijke producten}. Hoewel zijn koksopleiding zich richtte op de Franse keuken, ontdekte hij […]
Arie van café de Amstel op bezoek bij de Familie Kesbeke
We kwamen bijna zonder het verrukkelijke tafelzuur van de familie Kesbeke te zitten. Arie van Café de Amstel in Amsterdam was namelijk op bezoek in hun keuken. Arie was zo enthousiast aan het vertellen van moppen dat hij zijn kookkunsten bijna vergat. De vlammen reikten tot aan de afzuigkap. De augurken, die bij de gerechten […]
Raymond Plat is PalingPatron 2024/25 de video
Tijdens een geweldige lunch werd Raymond Plat, de oprichter en eigenaar van Restaurant Troef, Gelegen in het bruisende hart van Amsterdam, de prestigieuze titel van Paling Patron 2024/2025. Uitgereikt door de gerenommeerde Stichting DUPAN. Deze bijzondere erkenning wordt toegekend aan individuen die zich inzetten voor de heropleving van de palingpopulatie en het behoud van de […]
Poussin gevuld met paling en kippenlever
Raymond Plat, de oprichter en stille kracht achter Restaurant Troef, gelegen in het levendige hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn onwrikbare toewijding aan perfectie heeft hem de meest begeerde eer van het jaar opgeleverd: de prestigieuze titel van Paling Patron 2024/2025, toegekend door de gerenommeerde Stichting DUPAN. Deze speciale erkenning wordt uitgereikt aan personen […]
Zeeuwse creusser met paling en Beurre Blanc
Raymond Plat, de visionaire kracht achter Restaurant Troef in het levendige hart van Amsterdam, straalt van voldoening. Zijn onverzettelijke streven naar perfectie heeft hem de hoogste lof van het jaar opgeleverd: de prestigieuze titel van Paling Patron 2024/2025, toegekend door de waardevolle Stichting DUPAN. Deze eervolle erkenning wordt toegekend aan individuen die zich inzetten voor […]
Tarbot in palingbouillon met tuinkruiden
Raymond Plat, de oprichter en eigenaar van Restaurant Troef, gelegen in het bruisende hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn onwankelbare toewijding aan perfectie heeft hem de meest begeerde eer van het jaar opgeleverd: de prestigieuze titel van Paling Patron 2024/2025, uitgereikt door de gerenommeerde Stichting DUPAN. Deze bijzondere erkenning wordt toegekend aan individuen die […]
Aardappel Rösti met gerookte paling en kaviaar
Raymond Plat, de culinaire genius achter Restaurant Troef in het hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn toewijding aan het vak heeft hem een belangrijke onderscheiding opgeleverd: die van Paling Patron 2024/2025. Deze werd hem toegekend door Stichting DUPAN, vanwege zijn inzet voor het behoud van de rijke Nederlandse palingtradities en goed beheer van de […]
Paling uit Giethoorn met krokante aardappel, mierikswortel en kruidensla
Raymond Plat, de mastermind achter Restaurant Troef in het bruisende hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn onwrikbare streven naar perfectie heeft hem de hoogste eer van het jaar opgeleverd: de titel van Paling Patron 2024/2025, toegekend door de gerenommeerde Stichting DUPAN. Deze prestigieuze onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die zich inzetten voor de heropleving […]
Briochebrood, zondespek, Kesbeke, gerookte paling
Raymond Plat, de culinaire genius achter Restaurant Troef in het hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn toewijding aan het vak heeft hem een belangrijke onderscheiding opgeleverd: die van Paling Patron 2024/2025. Deze werd hem toegekend door Stichting DUPAN, vanwege zijn inzet voor het behoud van de rijke Nederlandse palingtradities en goed beheer van de […]
Droge-worst van Wild Beoordeling info!
Tijdens de opening weken van het Nederlands wildseizoen organiseert www.gastropedia.nl op het Park de Nationale Veluwe een nieuwe unieke wedstrijd. Wie maakt de lekkerst & Beste Wild Droge Worst van 2024. De voorzitter van de jury is Paul van Trigt. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige en winnaar van vele (inter-)nationale vakwedstrijden. Vanuit deze […]
Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ
VIDEOVERSLAG: Zaterdag 15 oktober 2022 vond het eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ wat plaats. In Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De organisatie van de wedstrijd lag in handen van Gastropedia & Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, in samenwerking met de WBQA. Ben Kreuger maakte er een mooi video verslag van.
