Paul van Trigt is vleeswaren en worstdeskundige. Speciaal voor www.gastropedia.tv laat hij zien je zelf thuis Bockworst kan maken. En Arjan Buwalda van het Dutch BBQ Team laat je dit zien op de Treager de worst rookt. Recept grove bockworst van Zeeuws scharrelvarken Grondstoffen 2 kilogram doorregen varkensvlees 0,5 kilogram doorregen rund- […]
Barbara Verbeek ontmoet Peter Bruins
Barbara Verbeek ontmoet Peter Bruins, was meer dan 40 jaar maître sommelier van het legendarische tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns. In 2020 kreeg hij de Michelin-award voor uitmuntend gastheerschap. Barbara en Peter praten over mooie wijnen en meer, in de kookstudio van Van Essen exclusieve keukens. Onlangs is Peter na meer dan 40 dienstjaren met pensioen gegaan. […]
Roy Eijkelkamp, langoustine, selderij, kaviaar en Napoleon.
Chefkok Roy Eijkelkamp van het legendarische tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns maakt een geweldig gerecht van langoustine. En dat doet Roy in de kookstudio van Martin van Essen Exclusieve Keukens. OPENINGSTIJDEN Dinsdag t/m zondag Lunch vanaf 12.00 uur en diner vanaf 18.30 uur Zaterdag alleen diner vanaf 18.00 uur ADRES […]
SURF EN TURF OP DE BBQ
Surf en Turf is een beroemd gerecht wat in Amerika is ontstaan aan de kust. Frans Bon van het Dutch BBQ -Team maakt zijn versie op de BBQ. Stukje geschiedenis van dit gerecht Hoewel er enige discussie is onder voedselhistorici en critici over de vraag of de combinatie van het ontstaan van Surf en Turf […]
Juliën van Loo, coquilles, knolselderij, truffel, parelgort en croutons.
Juliën van Loo is chef van het tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam. Voor Gastropedia.tv maakt hij een gerecht van coquilles, knolselderij, truffel, parelgort en croutons. En dat allemaal in de kookstudio van Van Essen exclusieve keukens. Restaurant ParkheuvelHeuvellaan 213016 GL Rotterdam 010-43 60 530info@parkheuvel.nl
BBQ-Braadworst gemaakt door Paul van Trigt
BBQ/braadworsten wisselen erg per regio en per slager. Hierbij zie u worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt hoe je zelf de perfecte BBQ-worst zelf kan maken. En Arjan Buwalda van het Dutch BBQ Team laat zien hoe je deze verse worst gemaakt van Porc au Grain varken het beste kan grillen. Een stukje geschiedenis van […]
Paul van Trigt maakt Grillworst.
Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. Speciaal voor www.gastropedia.tv laat hij zien je zelf thuis grillworst kan maken. En cooker Arjan Buwalda van het Dutch BBQ Team laat zien hoe je dit op de Kamado grilt. Kijk op www.gastropedia.tv voor het recept. Grillworst wordt gemaakt van varkensvlees. Het bestaat uit een combinatie van […]
Langoustine tartaar door Egon van Hoof
Langoustine tartaar door Patron Cuisinier Egon van Hoof eigenaar van restaurant MOS in zijn stad Amsterdam en het jaar wat in 2016 werden we bekroond met een Michelin Ster. En dat allemaal kookstudio van Martin van Essen Exclusieve Keukens. Bij MOS Amsterdam gaat het om de totaalbeleving, alles moet kloppen. De sfeer, het eten, de service […]
ASPERGES OP DE BBQ
De asperge is al 5000 jaar bekend als groente, geneeskrachtig kruid en versiering. De oudste bewijzen van een aspergecultuur zijn gevonden in de piramide van Sakkara (Egypte), waar muurtekeningen werden aangetroffen van een offergave voor een farao. Captain Frans Bon van het Dutch BBQ Team bereidt groene en witte asperges op de Kamado BBQ van […]
Spaghetti Vongole door Frans Bon.
Frans Bon, chef-kok, Een echte klassieker, Spaghetti Vongole zoals Frans het in Italië heb geleerd En dat doet hij in de kookstudio van Martin van Essen Exclusieve Keukens. DE GESCHIEDENIS VAN SPAGHETTI VOGELE Spin-offs van pasta, kaas en tomaten zijn er in overvloed, maar de echte spaghetti en Vogele zijn maar in één Italiaanse stad […]
Felix Wilbrink gehaktbal met Hollandse garnalen.
Felix Wilbrink, was de culinaire journalist van De Telegraaf, hij is nu met een verdiende pensioen. Maar voor gastropedia.tv blijft hij actief en neemt u mee naar een stukje geschiedenis in Amsterdam. Een gehaktbal met Hollandse garnalen. Geen betere plek om een mythe te doen ontstaan dan een Amsterdamse kroeg. We weten dat het heel […]
Roy Eijkelkamp maakt Paling Tom Kha Kai.
Chef-kok Roy Eijkelkamp van het legendarische tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns, maakt een geweldig gerecht: Paling Tom Kha Kai. Roy kookt in de kookstudio van Van Essen exclusieve keukens. OPENINGSTIJDEN Dinsdag t/m zondagLunch vanaf 12.00 uur en diner vanaf 18.30 uurZaterdag alleen diner vanaf 18.00 uur ADRES Zeeweg 532051 EB […]
