menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Algemeen » Superfood » Pagina 3

Superfood

Superfoods zouden door een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten allerlei positieve effecten hebben op de gezondheid. Maar geclaimde gezondheidseffecten van superfoods zijn over het algemeen niet voldoende wetenschappelijk onderbouwd. Voorbeelden van superfoods zijn gojibessen, cacaobonen, hennepzaad, tarwegras. Maar ook bessen, rode druiven, knoflook, vette vis (omega-3-vetzuren), olijfolie, bepaalde noten en donkere chocolade worden wel als superfood gezien. Niet één voedingsmiddel kan alle essentiële voedingsstoffen leveren die het lichaam nodig heeft. Gevarieerd eten volgens de Schijf van Vijf is de beste manier om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Volgende »

FRUIT

Geplaatst op: 17 juli 2016

Fruit

Fruit staat in de Schijf van Vijf. Fruit levert weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Fruit is goed voor de gezondheid en hangt samen met een lager risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast hangt het eten van fruit samen met een lager risico op diabetes type 2, darmkanker en longkanker.Het advies is om minimaal 2 porties […]

GERSTGRAS

Geplaatst op: 16 juli 2016

Gerstgras heeft een interessante geschiedenis. De herstellende krachten van gerstegras is voor het eerst ontdekt door de Japanse arts en farmaceutisch onderzoeker dr. Yoshide Hagiwara. Door zijn werk met chemicalien wij hij ernstig ziek op 38-jarige leeftijd. Na meerdere geneesmiddelen paste hij de Chineze geneeskracht toe en kwam na 10 jaar onderzoek met 300 groene […]

GEZONDHEIDSCLAIMS

Geplaatst op: 29 juli 2016

Gezondheidsclaims stellen dat een voedingsmiddel voordelig is voor je gezondheid. Een voorbeeld is ‘cholesterolverlagend’, zoals je soms op margarine ziet staan. Gezondheidsclaims moeten goed onderbouwd zijn. Ze mogen alleen gebruikt worden als deze op de Europese lijst van goedgekeurde claims staan. Gezonde mensen die gevarieerd en gezond eten hebben voedingsmiddelen met een gezondheidsclaim niet nodig. Producten met […]

GOJI BES

Geplaatst op: 16 juli 2016

Goji bessen

De Goji bes is de commerciele naam voor de Wolfberry. De plant is een struikachtige met lavendel kleurige bloemen. Goji bessen komen oorspronkelijk uit Azie en Zuid-Oost Europa. De Goji bes is ook bekend als: Chinese wolfberry, mede berry, Duke of Argyll’s tea tree, barbary matrimony vine, bocksdorn, Murali (in India), red medlar, en matrimony […]

GRANAATAPPEL

Geplaatst op: 16 juli 2016

Granaatappel

Ronde, enigszins uivormige vrucht, 8 tot 12 cm in doorsnee en met een leerachtige, soms wel een halve centimeter dikke, geelachtig-rode schil d`ie bij langere bewaring bruin wordt. Van binnen is de vrucht door witachtige vliezen verdeeld in zes compartimenten. In elk vak bevinden zich talloze geleiachtige pitjes die gebed liggen in sappig, licht- tot donkerrood […]

GUARANA

Geplaatst op: 17 juli 2016

Guarana

Guarana (Paullinia Cupana) is een tropische bes die in de Amazone groeit. De smaak is dermate kenmerkend dat het in Brazilie gebruikt wordt als aroma voor frisdranken. Het belangrijkste ingrediënt van guarana is guaranine. Chemisch gezien komt dit in de buurt van cafeïne. Biologische guarana poeder wordt dan ook vooral om deze reden gebruikt. Naast cafeïne […]

HENNEPZAAD

Geplaatst op: 16 juli 2016

Hennepzaad

Hennepzaad zaad is de vrucht van de canabis plan die al millenia wordt verbouwd in het Midden Oosten en Azie voor zijn vezels. Het heeft een notige smaak die vergelijkbaar is met zonnebloempitten. Hennepzaad kan op veel verschillende manieren worden gebruikt en bevat meestal geen significante hoeveelheid THC. De naam hennep komt van het oud-Engelse hænep. […]

HENNEPZAADOLIE

Geplaatst op: 6 augustus 2016

Hennepzaadolie Hennepzaadolie is de vrucht van de canabis plan die al millenia wordt verbouwd in het Midden Oosten en Azie voor zijn vezels. Het heeft een notige smaak die vergelijkbaar is met zonnebloempitten. Hennepzaad kan op veel verschillende manieren worden gebruikt en bevat meestal geen significante hoeveelheid THC. De naam hennep komt van het oud-Engelse […]

HONING

Geplaatst op: 5 december 2016

Honing

Honing is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens heel gezond en bruikbaar bij verschillende aandoeningen Honing is een natuurlijke zoetstof en wordt door de meeste mensen ook daarvoor gebruikt. In Honing zitten de ingrediënten: nectar ( bloemen ), suikers, mineralen, en sporenelementen van plantensap. De bijen zorgen er uiteindelijk voor dat deze […]

INCA BES

Geplaatst op: 16 juli 2016

Inca bessen is, zoals de naam doet vermoeden, een bes uit Zuid-Amerika. Het wordt echter al sinds eind 1700 verbouwt in Engeland en iets later (being 1800) ook in Zuid-Afrika. De bes heeft bijzonder veel namen. Zo staat het onder andere bekend als: cape gooseberry (Zuid-Africa), husk cherry, golden Inca berry, Aztec berry, golden berry, […]

KELP

Geplaatst op: 16 juli 2016

Dit verbazingwekkende zeewier bevat meer vitaminen en mineralen dan enig ander voedingsmiddel. Kelp bevat vitamine B2, niacine, choline, caroteen en algeninezuur, maar bovendien nog 23 mineralen.Vanwege het gehalte aan natuurlijk jodium, heeft kelp een normaliserende uitwerking op de schildklier. Met andere woorden, magere mensen met schildklierproblemen kunnen in gewicht toenemen door kelp te gebruiken, terwijl […]

KOKOS

Geplaatst op: 16 juli 2016

Kokosnoot, GASTOPEDIA

Kokos is het product van de kokosnoot, de vrucht van de kokospalm een plant die wel 30 meter hoog kan worden. De buitenkant van de kokosnoot lijkt een beetje op het gezicht van een aap, coco in het Portugees, vandaar de naam. De bladeren van de boom vallen af, maar het bladvoet blijft zitten wat […]

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact