menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Algemeen » Superfood » Pagina 5

Superfood

Superfoods zouden door een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten allerlei positieve effecten hebben op de gezondheid. Maar geclaimde gezondheidseffecten van superfoods zijn over het algemeen niet voldoende wetenschappelijk onderbouwd. Voorbeelden van superfoods zijn gojibessen, cacaobonen, hennepzaad, tarwegras. Maar ook bessen, rode druiven, knoflook, vette vis (omega-3-vetzuren), olijfolie, bepaalde noten en donkere chocolade worden wel als superfood gezien. Niet één voedingsmiddel kan alle essentiële voedingsstoffen leveren die het lichaam nodig heeft. Gevarieerd eten volgens de Schijf van Vijf is de beste manier om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Volgende »

OMEGA 3 VETZUREN

Geplaatst op: 17 juli 2016

Makreel,rijk aan visvetzuren

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn alfa-linoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Omega 3-vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezonde voeding. ALA zit in plantaardige oliën, vooral in lijnzaadolie. Verder zit het een beetje in vlees en groene bladgroente. EPA en DHA zitten vooral in vis […]

PALMSUIKER

Geplaatst op: 17 juli 2016

Palm suiker wordt gemaakt van het suikerige sap van een sagopalm of een kokospalm. Het staat ook wel bekend als Gula Jawa, oftewel Javaans suiker. In beide Thailand en Indonesie wordt het veel gebruikt in de keuken. Palm suiker wordt niet verfijnd of gebleekt waardoor het nog alle voedingsupplementen bevat. En in tegenstelling tot het […]

PECANNOTEN

Geplaatst op: 5 december 2016

Pecannoten

De pecannoten met de Latijnse benaming carya illinoinensis vonden zijn oorsprong in het zuiden van de Verenigde Staten en het noorden van Mexico in de zestiende eeuw. De boom groeide in het wild en er bestond nog geen naam voor deze noten. De pecannoten vormden in die tijd een belangrijke schakel in het dieet van […]

POMPOEN

Geplaatst op: 17 juli 2016

Pompoen is een oud cultuurgewas uit Midden- en Zuid-Amerika en sinds de zestiende eeuw ook Europa. Er bestaan veel soorten pompoenen, bijvoorbeeld de courgette is een soort pompoen. Pompoen werking Pompoen poeder stimuleert de gezondheid van binnenuit. Je kunt het eten, maar net zo goed gebruiken om een gezichtsmasker mee te maken. Het is goed […]

PROBIOTICA

Geplaatst op: 28 juli 2016

Probiotica zijn levende bacteriën. Er bestaan beweringen dat ze darmklachten of allergische verschijnselen verminderen of de weerstand verhogen, maar hiervoor is onvoldoende wetenschappelijk bewijs. Het nemen van probiotica heeft waarschijnlijk geen meerwaarde voor de gezondheid. Ze hebben voor zover bekend geen ongewenste bijwerkingen. Probiotica liggen in de winkels als yoghurtdrank of als voedingssupplement. Omschrijving Probiotica zijn levende […]

QUINOA

Geplaatst op: 17 juli 2016

Quinoa

Quinoa was het hoofdvoedsel van de Inca’s. En dat was niet voor niets. Het is waarschijnlijk het beste voedsel dat er is. Het is een betere kwaliteit eiwit dan vlees en is bovendien rijk aan essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen. Deze knapperige korreltjes met nootachtige smaak zijn het zaad van een plant die al meer […]

RAW CHOCOLATE

Geplaatst op: 17 juli 2016

Raw Cacao

Chocolade wordt gemaakt van de cacaoboon (zaad van de cacaoboom). Chocolade is het best bekende product van cacaoa. Raw chocolate is chocolade die bij het maken niet boven de 42 graden wordt verwarmd. Raw chocolate werking Raw chocolate is een natuurlijke bron van vitamines en mineralen die het lichaam nodig heeft. Deze stoffen zorgen ervoor […]

RODE BIET

Geplaatst op: 17 juli 2016

Rode biet

Rode bieten worden ook wel kroot genoemd. Rode bieten zijn een donkerrood tot haast zwart knolgewas. De rode biet kan erg goed groeien op arme grond. De rode biet is een ronde knolgroente, die nauw verwant is aan de suikerbiet en aan de snijbiet. Bietenspruiten, kiemplantjes van rode bieten, worden gebruikt als bordgarnering. Zomerbieten zijn een stuk […]

ROYAL JELLY

Geplaatst op: 16 juli 2016

Royal Jelly, ook bekend als koninginnegelei, is het honingmengsel dat larven krijgen. Het heet koninginnegelei omdat de larve die word gekozen als toekomstig koningin meer krijgt dan de andere larven. Royal Jelly werking Royal Jelly heeft meerdere werkingen. Het is antimicrobieel, verhoogt de celvitaliteit en celdelingstijden, mede daardoor is het kankercelremmend. Naast dit alles beinvloedt […]

SOJA-EIWITTEN

Geplaatst op: 24 augustus 2016

Soja-bonen

Sojabonen bestaan voor ongeveer 45% uit eiwitten en daarmee zijn het goede producten om te verwerken voor eiwitpoeder. Om eiwitpoeder uit sojabonen te halen, moeten deze eerst vermalen worden tot sojameel. Vervolgens worden de koolhydraten uit het sojameel gehaald met behulp van water of een alcoholextract. Hetgeen dat nu overblijft wordt gedroogd en nogmaals gemalen, […]

SPIRULINA

Geplaatst op: 16 juli 2016

Spirulina

Spirulina is een microalg en wordt door heel veel soorten dieren gegeten. Spirulina was een voedingsbron voor veel Mesoamerikanen, voornamelijk de Azteken, tot ongeveer de zestiende eeuw. Het kan zelfs zijn dat spirulina een veel langere geschiedenis heeft in Chad waar zo ver terug als de negende eeuw spirulina al werd geoogst uit de meren […]

STEVIA

Geplaatst op: 16 juli 2016

Stevia plant

Stevia is een plantje met enorme zoetkracht. Stevia is in pure vorm enkele honderden keren zoeter dan suiker maar bevat in tegenstelling tot suiker geen calorieën. Stevia wordt in Amerika en Japan al lange tijd gebruikt als zoetstof in light frisdranken. Pas sinds november 2011 is stevia in Nederland goedgekeurd als zoetmiddel.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact