Rode bieten worden ook wel kroot genoemd. Rode bieten zijn een donkerrood tot haast zwart knolgewas. De rode biet kan erg goed groeien op arme grond. De rode biet is een ronde knolgroente, die nauw verwant is aan de suikerbiet en aan de snijbiet. Bietenspruiten, kiemplantjes van rode bieten, worden gebruikt als bordgarnering. Zomerbieten zijn een stuk kleiner dan winterbieten. Zomerbieten zijn een stuk kleiner dan winterbieten.
Rode Bieten werking
Rode bieten zijn een goede bron van antioxidanten en betaine, hierdoor zijn rode bieten goed voor een gezond hart. Na drinken van rode bieten sap presteren sporters doorgaans 20% meer. Rode bieten poeder is sterk basisch en helpt zodoende het lichaam ontzuren.
Werkzame stoffen
Rode bieten bevatten veel vitamines te weten: pro-vitamine A (kleine hoeveelheid), vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6, vitamine B11, vitamine B12, vitamine C. Ook bevatten rode bieten veel mineralen en spoorelementen, zoals: calcium, fosfor, ijzer, kalium, magnesium, sodium en zink.
Probeer dit eens
Gerookte rode bietjes met laurier, spek en uitjes
Ze hebben de bietjes eerst met de hand gepeld. Daarna voegen ze, in de juiste balans, stukjes gerookt spek, uitjes en een vleugje laurier toe. Zo krijgen deze bietjes hun aparte en nog vollere smaak. Deze bietjes passen bij allerlei vleesgerechten, maar ook in combinatie bij b.v. gerookte paling. In ‘lucifertjes’ gesneden ook verrassend lekker met haring. En dankzij de mooie dieprode kleur een lust voor het oog!