Deze koeling is af te stellen op –2 tot 0 °C waardoor producten microbiologisch minder kwetsbaar zijn. Meestal zijn het kasten met een aantal platen voor het plaatsen van de producten. Vooral voor toebereide verse vleesproducten een zeer gewaardeerd koelapparaat.
DOMPELAAR
Dit apparaat heeft een heetwaterreservoir met een liftje. Het product wordt via het liftje enige seconden in het hete water gedompeld, waardoor de folie strak om het product trekt.
DRAIN
Een masseermachine waarin geïnjecteerd vlees voor gekookte vleeswaren door middel van een bewegingsmechaniek geactiveerd wordt om de toegevoegde hoeveelheid pekel vast te houden. Hierdoor krijgt het product een optimale kleur, smaak, consistentie en rendement.
DRESSEERNAALD
Dresseren is het opbinden van vlees en gevogelte zodat de dunnere stukken niet kunnen uitdrogen. Met de professionele Solinger dresseernaald bindt u makkelijk vlees en gevogelte samen. Een dresseernaald hoort in elke professionele keuken! Hiermee krijgt u een perfect gerecht: naai het gevulde vlees aan elkaar, zodat het sap en de vulling er niet uit kunnen lopen. Of […]
DROOGKAMER
Voor rauwe worst en vleeswaren die geconserveerd worden door droging is een droogkamer nodig. In deze gesloten ruimte worden temperatuur, relatieve vochtigheid en luchtaan- en afvoer door meters en signalen automatisch bestuurd. Zo kan het geleidelijk indrogen van producten zo zorgvuldig mogelijk gestuurd worden waarbij negatieve invloeden van buitenaf zoveel mogelijk uitgesloten worden.
DRY AGING RIJPINGSKAST
Het rijpen van vlees (dry-aging) kennen we al geruime tijd. Het via een dry aging rijpingskast te doen is voor vele nieuw. Meest bekende voorbeeld is het rijpen van wild (besterven). Maar niet alleen wild, ook veel andere soorten vlees worden er beter van, al reageert het ene type vlees er beter op dan het […]
FELSMACHINE
Deze machine verbindt met een draaiende beweging het deksel op een met worstdeeg of vlees gevuld blik waardoor dit luchtdicht wordt afgesloten. Hierna kan het blik gesteriliseerd worden en vele jaren goed blijven.
FILEERMES
Mes met een smal lemmet, een lengte van 8 tot 20 cm, een scherpe punt en een lichtgebogen snede. Wordt gebruikt om vlees uit te vliezen en te fileren. Fileermessen voor vis hebben een nóg soepeler lemmet, dat bijna in een hoek van 90 graden kan buigen. Fileermes voor vis.
GEHAKTMOLEN
Elektrisch of handmatig aangedreven apparaat voor het verkleinen van vlees en gevogelte tot gehakt. Mes, plaat en worm zijn meestal van roestvrij staal, maar kunnen ook gemaakt zijn van kunststof en aluminium. De molen is praktisch in gebruik en eenvoudig te reinigen. De platen zijn verkrijgbaar met perforaties in verschillende maten.
HAMKLEM
Instrument voor het vastzetten van een hele ham, om deze gemakkelijk te kunnen trancheren.
HAMKOKER
Vorm van roestvrij staal voor het modelleren van gegaarde vleeswaren. Vooral schouder- en achterham worden in hamkokers geperst waardoor een mooi model ontstaat en na bereiding weinig snijverlies optreed.
HAMMENPERS
Deze pers drukt het gepekelde vlees in een van te voren gekozen vorm c.q. model waardoor na garing een eindproduct ontstaat.
