menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Keukengereedschappen en Apparatuur » Slagerij gereedschappen » Pagina 2
  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 7
  • Volgende »

DIEPTEKOELING

Geplaatst op: 6 december 2015

Deze koeling is af te stellen op –2 tot 0 °C waardoor producten microbiologisch minder kwetsbaar zijn. Meestal zijn het kasten met een aantal platen voor het plaatsen van de producten. Vooral voor toebereide verse vleesproducten een zeer gewaardeerd koelapparaat.

DOMPELAAR

Geplaatst op: 6 december 2015

Dit apparaat heeft een heetwaterreservoir met een liftje. Het product wordt via het liftje enige seconden in het hete water gedompeld, waardoor de folie strak om het product trekt.

DRAIN

Geplaatst op: 6 december 2015

Een masseermachine waarin geïnjecteerd vlees voor gekookte vleeswaren door middel van een bewegingsmechaniek geactiveerd wordt om de toegevoegde hoeveelheid pekel vast te houden. Hierdoor krijgt het product een optimale kleur, smaak, consistentie en rendement.

DRESSEERNAALD

Geplaatst op: 12 juli 2018

Dresseernaald

Dresseren is het opbinden van vlees en gevogelte zodat de dunnere stukken niet kunnen uitdrogen. Met de professionele Solinger dresseernaald bindt u makkelijk vlees en gevogelte samen. Een dresseernaald hoort in elke professionele keuken! Hiermee krijgt u een perfect gerecht: naai het gevulde vlees aan elkaar, zodat het sap en de vulling er niet uit kunnen lopen. Of […]

DROOGKAMER

Geplaatst op: 6 december 2015

Voor rauwe worst en vleeswaren die geconserveerd worden door droging is een droogkamer nodig. In deze gesloten ruimte worden temperatuur, relatieve vochtigheid en luchtaan- en afvoer door meters en signalen automatisch bestuurd. Zo kan het geleidelijk indrogen van producten zo zorgvuldig mogelijk gestuurd worden waarbij negatieve invloeden van buitenaf zoveel mogelijk uitgesloten worden.

DRY AGING RIJPINGSKAST

Geplaatst op: 7 augustus 2017

Het rijpen van vlees (dry-aging) kennen we al geruime tijd. Het via een dry aging rijpingskast te doen is voor vele nieuw. Meest bekende voorbeeld is het rijpen van wild (besterven). Maar niet alleen wild, ook veel andere soorten vlees worden er beter van, al reageert het ene type vlees er beter op dan het […]

FELSMACHINE

Geplaatst op: 6 december 2015

Deze machine verbindt met een draaiende beweging het deksel op een met worstdeeg of vlees gevuld blik waardoor dit luchtdicht wordt afgesloten. Hierna kan het blik gesteriliseerd worden en vele jaren goed blijven.

FILEERMES

Geplaatst op: 11 november 2015

Fileermes

Mes met een smal lemmet, een lengte van 8 tot 20 cm, een scherpe punt en een lichtgebogen snede. Wordt gebruikt om vlees uit te vliezen en te fileren. Fileermessen voor vis hebben een nóg soepeler lemmet, dat bijna in een hoek van 90 graden kan buigen. Fileermes voor vis.

GEHAKTMOLEN

Geplaatst op: 12 november 2015

Elektrisch of handmatig aangedreven apparaat voor het verkleinen van vlees en gevogelte tot gehakt. Mes, plaat en worm zijn meestal van roestvrij staal, maar kunnen ook gemaakt zijn van kunststof en aluminium. De molen is praktisch in gebruik en eenvoudig te reinigen. De platen zijn verkrijgbaar met perforaties in verschillende maten.

HAMKLEM

Geplaatst op: 12 november 2015

Hamklem

Instrument voor het vastzetten van een hele ham, om deze gemakkelijk te kunnen trancheren.

HAMKOKER

Geplaatst op: 6 december 2015

Vorm van roestvrij staal voor het modelleren van gegaarde vleeswaren. Vooral schouder- en achterham worden in hamkokers geperst waardoor een mooi model ontstaat en na bereiding weinig snijverlies optreed.

HAMMENPERS

Geplaatst op: 6 december 2015

Hammenpers

Deze pers drukt het gepekelde vlees in een van te voren gekozen vorm c.q. model waardoor na garing een eindproduct ontstaat.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 7
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact