De classificatie van de kwaliteitsklassen in Oostenrijk is vergelijkbaar met deze in Duitsland. Alle Qualitätswein moet afkomstig zijn uit een van de 16 belangrijkste wijnproducerende regio’s. of dorpen en wijngaarden in die streken en gemaakt van 1 van de 35 officieel toegestane druivenrassen of een blend ervan. Ze ondergaan een controle door het Oostenrijkse Wijnlabo die iedere wijn een kwaliteitscode op het etiket geeft wanneer de controle goed doorstaan is.
Categorieën
- Droog en fruitig: DAC Classic, Kabinett, Wachau Federspiel
- Krachtigere wijnen met bewaarmogelijkheden: DAC Reserve, Spatlese Trocken, Wachau Smaragd
- Mousserende wijnen
- Fruitige rosé
- Lichtzoete wijnen: Spätlese, Auslese
- Zoete dessertwijnen: Beerenauslese/BA, Ausbruch, Trockenbeerenauslese/TBA, Eiswein en Schilfwein/Strohwein
- Kabinett: droge wijn
- Bergwein: de wijngaard moet een helling van minstens 25% hebben
- Reserve: de lagering moet minstens 12 maanden duren voor rode wijn en 4 maanden voor wit
Wanneer de letters DAC (Districtus Austriae Controlallatus) op het etiket vermeld staan, gevolgd door een regio duidt dit erop dat de wijn typisch is voor dat specifieke gebied