Gamsikcho is een azijn die ontstaat door kaki fruit tot wel een jaar of langer op natuurlijke wijze te laten fermenteren. Niks meer, niks minder, geen toevoegingen of andere fratsen. De smaak is uiteraard zuur als azijn, maar toch ook redelijk mild, een beetje fruitig (niet frisfruitig) en zeker niet zoet. Een mooie, complexe, lieve azijn. Hoe […]
GAPI
Garnalenpasta. Heeft een sterke, gefermenteerde vissmaak en lijkt een beetje op de uit de Indonesische keuken bekende trassi.
GLASNOODELS
In Nederland, China en Indonesië zijn we gewend dat glasnoedels dunne, een beetje doorzichtige noodles zijn, gemaakt van het zetmeel uit mungbonen. Maar feitelijk kunnen glasnoedels ook worden gemaakt van het zetmeel uit yam, (zoete) aardappel of bijvoorbeeld cassave en dik, breed of plat zijn. Van zetmeel wordt een slurrie gemaakt die wordt verwarmd tot een […]
HED
Champignon.
JASMIJNRIJST
Om zijn heerlijke aroma de meest geliefde rijstsoort in Thailand. Ook bekend als Siam- of pandangrijst.
JASMIJNWATER
Wordt gebruikt om bepaalde desserts een delicate smaak te geven.
KA LUM PREE
Kool.
KAENG
Soep.
KAENG PA
Soep, gemaakt van chili en verschillende Thaise kruiden.
KAMIN, KURKUMA
zie Geelwortelknol
KANENG SOM
Een gekruide en zure soep.
KARDEMOM
De peulen of grote zwarte zaden van de kardemomplant.