Koudgeperste amandelolie is een hoogwaardige culinaire olie. De lichtgele olie heeft een milde amandel smaak. Amandelolie is heel geschikt voor bij het eten. Een ideale olie om kort te verwarmen zoals voor stoofgerechten. Amandelolie wordt door kleine kinderen goed verdragen. Amandel olie wordt gewonnen uit de rijpe vrucht van de amandelboom door koude persing. Amandelen bevatten tot 60% amandelolie. Amandelbomen geven de voorkeur aan het klimaat in de warme gematigde streken, zoals in Spanje of Sicilië. Kostbare koudgeperste olie van geroosterde amandelen. Lichtgeel, met een uitgesproken geur en een milde smaak. Geschikt voor dressings en in combinatie met gegrilde vis en gevogelte. Wordt ook gebruikt in de cosmetische industrie. Deze olie is natuurlijk rijk aan vitaminen, mineralen en omega vetzuren.
Home » Artikelen » Productinformatie » Oliën en azijnen » AMANDELOLIE (HUILE D’AMANDE).