Bakken in de oven gebeurt met droge warmte. Producten als aardappelen, deegwaren, taarten, gebak en soufflés zonder deksel worden op platen of in vormen gebakken bij temperaturen tussen de 140 °C en 250 °C. Het bakken op een rooster vereist een begintemperatuur van minimaal 180 °C. Er zijn bakovens en convectie-ovens. De laatste werken met hete lucht en/of stoom die rondom het product stroomt. Hierdoor is in de oven sprake van een gelijkmatige temperatuurverdeling waardoor – op twee platen – meerdere producten tegelijk kunnen worden bereid.
Op deze link vindt u een aantal klassieke gerechten uit de oven.
Stéphane Reynaud: fazant uit de oven
BAKKEN IN DE OVEN (cuire au four)
Meer en meer chefs garen liefst de borsten en de poten apart in een Röner, maar Stéphane Reynaud doet daar niet aan mee. Hij werkt met het hele beest volgens het boter-en-armagnac principe. Makkelijk, lekker en foolproof.