
Eieren kunnen het beste worden bewaard in de koelkast. Bovendien is dit beter voor de versheid: eieren verliezen in een dag op kamertemperatuur meer versheid dan in een week in de koelkast. Neem daarbij de volgende regels in acht:
1. Plaats de eieren met de punt/spitse kant naar beneden; de dooier blijft dan beter in het midden van het ei.
2. Bewaar de eieren in de doos waarin ze zijn geleverd. Voorkom grote temperatuurschommelingen zodat geen condens ontstaat.
3. Bewaar eieren niet naast citroen, gerookte vis of knoflook. Eieren kunnen via de poreuze schaal gemakkelijk geur en smaak van dergelijke producten overnemen.
4. De THT-datum op de verpakking (‘ten minste houdbaar tot’) geeft aan tot welke datum de eieren (mits gekoeld bewaard) voldoen aan de voorwaarden van kwaliteitsklasse A.
5. Gekookte eieren zijn ongeveer een kleine week houdbaar in de koelkast, als je ze tenminste op de juiste manier bewaart.
6. Eidooiers of eiwitten bewaren, dat kan ook mits je ze gekoeld bewaard in een afgesloten bakje in de koelkast, dan blijven dan 2 dagen goed. Eiwitten kun je zelfs invriezen, In tegenstelling tot eiwitten kun je eidooiers niet invriezen.
7. Gekookte eieren bewaren: Bewaar uw ongepelde eieren op dezelfde manier als ongekookte eieren. Gepelde eieren bewaar je in een afgesloten bakje met water in de koelkast.