Costaricaanse gerechten zijn niet zo gekruid als gerechten uit bijvoorbeeld Aziatische keuken. Bijna elk gerecht wordt geserveerd met rijst. Het populaire ‘pinto’ (rijst met bruine bonen) wordt in allerlei combinaties gegeten en kan genuttigd worden als ontbijt, lunch én avondeten. De maaltijden zijn vrijwel altijd royaal, en wat dat betreft is Costa Rica dan ook geen land voor fijnproevers maar voor grote eters. Gallo Pinto is een simpel, smakelijk en vooral machtig ontbijt van zwarte bonen met witte rijst. Het kost vrijwel niets, en je kunt er de hele dag op doorgaan. Tapas heten in Costa Rica bocca’s. Bocca’s zijn behoorlijk grote ‘hapjes’ zoals een portie vlees of vis. Casado’s zijn lekkere gerechten met bakbanaan, kaas, groenten en salade. Een lekker tussendoortje zijn de ‘platanos’; gefrituurde bananenschijfjes. Verder er is een groot aanbod van allerlei groente- en fruitsoorten. Vruchtensalade’s van papaya, watermeloen, ananas, banaan en mango worden overal aangeboden. Met oceanen aan beide kanten is Costa Rica het mekka voor liefhebbers van zeevruchten. Aan de Caribische kust zijn veel recepten gebaseerd op cocosmelk.
Home » Artikelen » Internationale keukens » Wereldkeuken » COSTA RICA