Kornheimer desembrood is een authentiek biologisch zuurdesembrood dat zijn inspiratie vindt in het brood van onze Oosterburen. Dit stevige brood, gebakken op de vloer, wordt krachtig met roggezuurdesem en verwerkt met een aromatische mix van roggekorrels, zonnebloempitten en lijnzaad. Het aromastuk, gemaakt door het koken van deze ingrediënten tot ze zijdezacht zijn, niet alleen verbetering van de smaak en het aroma van de Kornheimer, maar draagt ook bij aan de zachtheid van het brood door de opname van vocht in de granen en zaden.
AROMASTUK Het toevoegen van een kookstuk of aromastuk aan brood is een eeuwenoude traditie, en voor ons nieuwe desembrood Kornheimer hebben we deze traditie in ere hersteld. De bakkers koken de roggekorrels, zonnebloempitten en lijnzaad in een ketel tot ze fluweelzacht zijn voordat ze het deeg kneden. Hierdoor komt er nog meer smaak en aroma vrij, en wordt het brood extra mals dankzij de overvloedige opname van water door de granen en zaden.
SMAAKVOL BROOD MET EEN KNAPPERIGE BITE
Kornheimer desembrood biedt een subtiele zuurdesemsmaak. De kruim is licht spekkig en krijgt door de toegevoegde granen en zaden een prachtige textuur. De roggekorrels, zonnebloempitten en lijnzaad geven het brood een milde zoete en nootachtige smaak. Het bakken op de vloer resulteert in een verborgen korst, en de toevoegingen van maisgries als decoratie zorgen voor een extra vaste bite