Door het brouwwater zitten er ook mineralen in bier. Bier is vooral rijk aan magnesium en kalium en is arm in natrium en calcium. En bier is een rijke bron van silicium, afkomstig van water en gerst. Het silicium uit bier wordt snel door het lichaam opgenomen. In de voeding van mannen blijkt bier de voornaamste siliciumleverancier te zijn. Steeds duidelijker komt uit onderzoek naar voren dat er een verband is tussen de inname van silicium en gezonde botten. Of silicium uit bier daadwerkelijk bijdraagt aan de botgezonheid moet nog verder worden onderzocht.
Bier (250 ml) |
Natrium (mg) | Kalium (mg) | Calcium (mg) | Fosfor (mg) | Magnesium (mg) |
Pils | 7,5 | 135 | 7,5 | 70 | 20 |
Alcoholvrij | 5 | 70 | 12,5 | 30 | 10 |
Oud bruin | 7,5 | 45 | 5 | 30 | 10 |
Zwaar >7% alcohol | 2,5 | 133 | 7,5 | 50 | 20 |
Bron: NEVO-tabel