Holle, weinig sappige vruchtbes met een dikke vruchtwand en een leerachtige schil. Er is een grote variatie aan kleuren bij de paprika(Capsicum annuum). en vormen: rechthoekig en blokvormig, spits toelopend en in kleur uiteenlopend van groen (bij rijping rood) tot geel, wit, bruin en paars. De smaak loopt uiteen van kruidig zoet tot zeer scherp, afhankelijk van het gehalte aan capsaïcine. Hoe rijper de vrucht, hoe hoger het gehalte aan voedingsstoffen, mineralen en vitaminen. Oorsprong: Tropisch Amerika. Rassen: Propa, Zoete Westlandse, Golden Boy, Goldstar, Tomaatpaprika, Midal, Violetta, Pusztagold.
Op deze link vindt een aantal klassieke gerechten waar PAPRIKA (Capsicum annuum) in verwerkt is.
- Paprika, groen geblokt type
- Paprika, paars geblokt type
- Paprika,lichtgeel puntig (Hongaars) type
- Paprika, groen geblokt type
- Zoete Paprika
Ralph de Kok maakt paprikasalsa
Hoe pof je een paprika?