OPEN PAN METHODE
Open Pan (of teveel water) doe de rijst ineen pan met veel water, net als aardappelen of pasta, daarna uitgelekt in een vergiet gaar is. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg 1/2 tot 1 theelepel zout (optioneel). Bij het koken, tip in 250g / 300ml (voor 4 personen) van rijst. Breng het water aan de kook en roer goed. Zet het vuur lager naar een snelle kook en kook volgens de variëteit. Uitlekken in een vergiet en laat gedurende 5 minuten staan voordat opschudden met een vork en het toevoegen van een beetje boter of olie (optioneel).
OVERDEKTE PAN METHODE
Afgedekte pan (of absorptie) kiest de rijst gekookt met een afgemeten hoeveelheid water in een afgedekte pan. De rijst absorbeert het water geheel en niet wordt afgevoerd. Plaats 250g / 300ml (voor 4 personen) van de rijst in een middelgrote pan. Meet in koud water (1 maatregel droge rijst: 2 maatregelen water). Het water om rijst verhouding kan worden gewijzigd volgens de vereiste rijst textuur te verkrijgen. Voeg toe aan 1 theelepel zout (optioneel). Breng aan de kook, roer dek af en zet het vuur op ‘low’. Koken is afhankelijk van het graan, Kijk op de volgende link. Mis het deksel te gluren niet opheffen. Aan het einde van de kooktijd, haal de pan van het vuur, nog steeds bedekt, en staan voor 5 minuten. Het oppervlak van de rijst wordt gaatjes in zitten, dat is normaal en moet worden opgeschud met een vork voor serveren een klontje boter desgewenst worden toegevoegd. Deze kooktechniek wordt niet aanbevolen voor Wild Rice.
MAGNETRON METHODE
Net als alle andere zetmeelrijke voedingsmiddelen, rices neemt ongeveer dezelfde tijd om te koken in een magnetron als conventioneel gekookt. Er is echter geen reden om uit te lekken en daarna wassen pannen. Volg deze kookmethode voor alle rices. Kijk hieronder de grafiek voor timings. Deze variëren afhankelijk van de macht – 650W, 750W. Er hoeft rices roeren tijdens het koken. Originele Pure Basmati en bruine RIJZEN profiteren van spoelen en weken voorafgaand aan het koken – voor de beste resultaten te spoelen en genieten gedurende 30 minuten, daarna goed uitlekken. Plaats 250g / 300ml (voor 4 personen) van rijst in een diepe microwaveable kom. Roer in een afgemeten hoeveelheid kokend water (1 maatregel droge rijst: 2 maatregelen water). Voeg een halve theelepel zout en een klontje boter (optioneel). Dek af met plastic folie waardoor een kleine opening aan de zijkant. Niet doorboren film. Kok op Full Power – 6 minuten (750W) of 7 minuten (650W). Schakel tot middelgrote (350W) en kook volgens schema onderaan deze pagina. Stand gekookte rijst gedurende 5 minuten, dan ontdekken zorgvuldig en vork door middel van granen.
RIJSTKOKER
Rijstkokers onafhankelijk elektrisch aangedreven en vergelijkbaar met de slowcooker in ontwerp maar de kooktijd is vergelijkbaar met de afgedekte pan methode. Afgemeten hoeveelheid rijst en water worden in de rijstkoker, die vervolgens wordt bedekt en ingeschakeld. Wanneer het water is opgenomen de rijstkoker schakelt zichzelf uit en is in staat om de rijst warm voor een paar uur te houden zonder te bederven.
GECOMBINEERDE METHODE
Ideaal voor het koken van rijst vooruit wanneer u vele andere gerechten bij te wonen. Rijst gekookt volgens de methode open pan op een paar minuten minder. Drain, spoel goed met koud water, opnieuw uitlekken en in een overdekte magnetron container in een koelkast totdat klaar om te serveren. Daarna wordt opgewarmd op hoog voor een paar minuten.
OVEN BAKKEN
Oven bakken duurt langer dan normaal methoden, maar is de moeite waard als je het bakken van een braadpan in de oven en bij het koken pudding rijst. Vloeibare hoeveelheden vergelijkbaar met die in de afgedekte pan methode. Gebruik kokende vloeistof, voeg rijst in een ondiepe pan, roer. Dek goed en bak op 180 C, gasstand 4 voor 25-35 minuten voor witte rijst, 30-40 minuten voor de voorgekookte en 50-60 minuten voor bruine rijst.
SPOELEN EN ONDERDOMPELEN LANGKORRELIGE RIJST
Hoewel spoelen en onderdompelen is niet nodig, helpt het om het graan te verlichten. Inweken tijden kan 5-30 minuten. Hoe langer het weken, hoe korter de kooktijd. Als gevolg van de methode overdekte pan (absorptie), gebruik dan een beetje minder water en verkort kooktijden lichtjes. Pure Basmati, Thai Jasmine, de Amerikaanse Long Grain en Giant Canadese rices zijn geschikt voor het weken. Onderdompelen Pure Basmati resulteert in een zachtere en meer langwerpige korrels. Het is niet nodig om makkelijk koken, bruine RIJZEN of Arborio risottorijst weken. Hoe rijst te spoelen Tip – rijstkorrels in een grote kom. Vul met koud water en afvalwater met uw hand. Onmiddellijk tip uit de troebel water dat de natte korrels achter. Herhaal 3-4 keer. Het water zal minder en minder troebel geworden. Op de 3e of 4e vullen, laat het water en rijst om te genieten van 5-30 minuten. Giet de korrels in een fijne zeef.