
Slowcooker
Slowcooker biedt de gelegenheid om op lage temperatuur een (éénpans)gerecht te bereiden. Door de lage temperatuur blijven waardevolle voedingsstoffen intact. Bovendien smelten smaken samen door de langzame garing. Een kenmerk van de slowcooker is de aardewerken binnenpot.
Waarom een slowcooker?
- Vitamines en mineralen blijven behouden!
- Deel de dag in naar behoefte, terwijl de Crock-Pot slowcooker in de keuken (veilig!) doorpruttelt.
- Bespaar tijd en energie! Ook minder dure producten worden in de Crock-Pot slowcooker zeer mals. Bovendien verbruikt een Crock-Pot slowcooker net zo weinig energie als een gloeilampje.
Bij een slowcooker denk je al snel aan stoofgerechten. Er bestaan talloze variaties van stoofgerechten in alle culturen van de wereld, zoals Vlaamse stoof, Italiaanse ossobucco, Irish stew, Russische boeuff Stroganov en Indonesische rendang. Stoofgerechten zijn bij uitstek geschikt om restjes en vlees van lagere kwaliteit te verwerken. Maar de slowcooker kan meer, veel meer. Maaltijdsoep gaat prima. De mogelijkheden zijn eindeloos.
TIPS VOOR EEN HEERLIJKE MAALTIJD MET DE SLOWCOOKER
- De slowcooker zorgt ervoor dat alle smaken perfect tot uiting komen. Vlees komt heerlijk mals uit de pot. Het maakt dus niet eens uit of je er goedkoper vlees in stopt.
- Zorg ervoor dat de pot ongeveer voor de helft of driekwart gevuld is met ingrediënten zodat het goed kan koken.
- Ingrediënten op de bodem garen sneller. Doe daarom de groenten onderop en het vlees bovenop. Zo voorkom je dat je vlees taai wordt.
- Alle ingrediënten moeten ontdooid zijn voordat ze de pan in gaan, anders kan de slowcooker niet de juiste temperatuur aanhouden.
- Ingrediënten als pasta, rijst, zuivel verse kruiden en zeevruchten zijn het lekkerst als ze alleen de laatste dertig minuten meekoken.

Slowcooker