Een steppegras® is een complete schotel waar u meer dan alleen frietjes krijgt. De combinatie van het vlees met daarboven op de originele steppegrassaus® en een berg overheerlijke fijne frietjes en als afronding het schijfje citroen met kaviaar er bovenop geeft een geweldige smaaksensatie. Dit gerecht is gepatenteerd door Jean Ceustermans, restauranthouder in Leopoldsburg. In Engeland en Amerika zie je deze shoestring fries juist vaak geserveerd op een broodje of in een hamburger, als een variatie op chips.
Jean Ceustermans is de itvinder van het gerecht Steppegras ®.
De eerste steppegras ® werd voorgesteld rond het jaar 1968 toen hij als chef kok werkte in het Duitse Bielefeld bij hotel ” Quellental”. Het hotel was met zijn 85 kamers en zijn gerenommeerd restaurant de ideale plaats om zijn gerecht te lanceren. Temeer omdat dit hotel bezocht werd door vele bekende mensen uit gans de wereld heeft hij zijn uitvinding genaamd naar de eerste klant die het mocht proeven.
Dit was de wereld bekende clown “popov” van het Russisch staatscircus en “ steppegras van de taiga ” was geboren.
In België was in die tijd de doorsnee keuken zeer beperkt qua keuze. Het idee stamde eigenlijk uit het simpele gegeven om de Belgische friet biefsteak te verfijnen en dit idee bleek een succes te zijn onder de gasten.
In 1970 trok Jean Ceustermans terug naar zijn geboorte dorp Leopoldsburg om er een eigen zaak te beginnen en hij verfijnde de schotel steppegras ® in zijn oorspronkelijke vorm. De zaak in Leopoldsburg genoot al snel bekendheid in Limburg en de Antwerpse Kempen. De gasten in de zaak moesten tijdig reserveren want er ontstonden lange wachtrijen voor de deur om het steppegras® bij zijn uitvinder te proeven. Er waren zelfs mensen die tot 200km reden vanuit België, Nederland en Duitsland om een steppegras ® te eten in Leopoldsburg.
Meer over steppegras kun u HIER vinden.