De Syrische keuken heeft heel veel weg van de Turkse keuken. Ook vind je er invloeden uit de Egyptische keuken. Er zijn veel gerechten die in Syrië worden gegeten. In Syrië worden erg veel verse producten gebruikt. Voor sommige gerechten worden wel twintig verschillende kruiden, en dat ruik je. In Syrië is het echt not done om voedsel te serveren dat niet vers is. Hierdoor is de Syrische keuken een gezonde en diverse keuken. Men kan denken aan vruchten, groente, noten en vlees. Vaak worden er verschillende kruiden en specerijen gebruikt bij de gerechten. Tevens behoort de Syrische keuken tot de Levantijnse traditie en dat wil zeggen een gevarieerde en uitgebreide keuken, eten is in Syrië spotgoedkoop.
Lunch
De lunch in Syrië wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Er wordt dan uitgebreid gegeten en families komen bij elkaar. Het is een belangrijk samenzijn. Vaak komen er ook nog vrienden bij elkaar. Er wordt vaak vlees gegeten. Ook zie je veel salades. Vis wordt minder vaak in Syrië gegeten. Als nagerecht kunnen er zoete lekkernijen worden gegeten. Denk hierbij aan baklava.
- Damascus Gate Restaurant is het grootste restaurant van de wereld, en telt maar liefst 6.014 zitplaatsen, het restaurant staat in het Guinness-boek of records.