De Tunesische keuken is zowel door de Franse als de Arabische keuken beïnvloed. Het meest bekende voorgerecht is brik, een dun soort deeg dat wordt gevuld met onder meer lamsvlees, kaas, een rauw ei en kruiden. Het wordt tot een driehoekje gevouwen en gebakken in olie. En dan is er uiteraard de nationale schotel, de couscous, die zowel ’s middags als ’s avonds wordt gegeten. Het griesmeel of gerstemeel wordt met water en olijfolie aangelengd, tot balletjes gerold en gestoomd boven een groentebouillon. De couscous wordt gemengd met groenten zoals kool, selderij, tomaten, raapjes, wortelen en aardappelen. Chakchouka wordt gemaakt van eieren, paprika’s, aardappelen en tomaten, gemengd met garnalen. Mechouia is een traditionele bereiding van goedgekruid geroosterd lam of jong schaap. Nog een traditionele vleesbereiding is meloukhia, rundvlees of schapenworst met een groene saus die wordt bereid uit de bladeren van de indigoplant. Aan straatstalletjes eet je merguez: sterk gekruide rund- of lamsworst, op houtskool geroosterd.
Home » Artikelen » Internationale keukens » Wereldkeuken » Tunesië