Omdat de meeste bieren van graan (gerst) gemaakt worden, bevatten ze B-vitamines waaronder riboflavine (vitamine B2), niacine (vitamine B3), pyridoxine (vitaimine B6) en foliumzuur (vitamine B11). Nagistende bieren – bieren waar na afloop van het brouwproces nog extra gist wordt toegevoegd – bevatten ook vitamine B12 afkomstig van de gist.
Bier (250 ml) | B2 (mg) | B3 (mg) | B6 (mg) | B11 (ug) | B12 (ug) |
Pils | 0,075 | 2,5 | 0,15 | 22 | 0.075 |
Alcoholvrij | 0,025 | 0 | 0,15 | 6 | 0,05 |
Oud bruin | 0,075 | 2,5 | 0,15 | 22 | 0 |
Zwaar >7% alcohol | 0,075 | 0 | 0,20 | 20 | 0,05 |
Bron: NEVO-tabel