Cabra Transmontano DOP is een Portugese geitenkaas is afkomstig uit Trás-Os-Montes, gesitueerd in het noord-oosten van Portugal. Het is een compacte, halfharde geitenkaas vervaardigd van rauwe geitenmelk met de duidelijke kenmerken van geitenkaas, dus deze kaas heeft mooie frisse zuren. Melk: rauwe geitenmelk Omgeving: Tras-Os-Montes
De Geschiedenis van Tempura
Tempura heeft zijn oorsprong in de 16e eeuw, tijdens de Muromachi-periode, toen Portugese katholieke missionarissen westerse kookmethoden introduceerden in Japan. Ze brachten de techniek mee om voedsel te bedekken met bloem en het vervolgens te frituren. Dit markeerde het begin van tempura in Japan. Tegelijkertijd arriveerde ook wijn in Japan via de handel met westerse […]
SIGNATUURGERECHTEN RUI SILVESTRE
Als je in de Algarve (Portugal) een onvergetelijke culinaire ervaring wil beleven dan ben je , de Restaurant Bon Bon op het juiste adres.Rui Silvestre werd geboren in Valongo, in het noorden van Portugal, maar woont in de Algarve sinds hij 10 jaar oud was. Hij werkte bij een Franse, Zwitserse en Hongaarse restaurants voor […]
